Amnesty International i USA utlyste i slutet av förra året en omröstning på nätet om årets Human Rights Hero. Pinsamt nog visade den framröstade listan snart en överväldigande majoritet för Muammar Ghadafi. Då avslutades omröstningen och resultaten ströks från hemsidan (1).

Nu tycks det ha varit så att det utgick organiserade upprop till likasinnade att rösta på Ghadafi och eftersom det handlar om en vanlig nätomröstning så är resultatet förstås inte speciellt tillförlitligt. Men trots detta tyder det ändå på att Ghadafi hade många vänner i världen. En av de mer kända är Nelson Mandela som försvarade Ghadafi för att Ghadafi hade stött ANC, bl.a.(2) Ghadafi har  också hela tiden stött palestiniernas sak för att nämna ytterligare ett exempel.

När jag tänker efter så, varför skulle inte Ghadafi kunna bli denna hjälte ett år med tanke på att han konsekvent har stött befrielserörelser runtom i världen sedan han tog över ledarskapet i Libyen 1969, och med tanke på att Barack Obama, som har ofantligt många mer liv och mycket fler torterade på sitt samvete än Ghadafi hade, kunde få Nobels fredspris, inte för vad han hade gjort, för då hade han inte ens börjat göra något, utan för att man hoppades att han inte skulle vara lika krigisk som Bush, vilket han senare varit, och mer därtill.

Obamas Fredspris borde återkallas nu – för vad han faktiskt gjort och gör i synnerhet som han nu tycks vilja ställa världen inför de värsta hoten om ett mycket omfattande krig sedan 30-talet,(3) istället för det fredskommittén hoppades att han skulle göra och Amnesty borde skämmas – åtminstone en aning.

/Kerstin

Källor:
1) Gaddafi Leads In Human Rights Hero Poll – Amnesty Int’l Deletes Poll, World future online
- The Jamahiryan Resistance Network – MEDD- RCM_ELAC_ALAC
- Muammar Gaddafi is leading the Human Rights Hero of 2011 award of Amnesty International USA’s online poll, Infowars Ireland 31/12 2011
- Human Rights Hero: Vote for Muammar Gaddafi – Eroe per i Diritti Umani: vota per Muammar Gaddafi (Eng-Ita), Libyan Free Press 2/1 2012
- After Qaddafi Comes in the Lead, Amnesty International Pulls Online Poll On Human Rights Heroes, Anti-Imperialism.com 5/1 2012
-ELAC & ALAC Committees / Western Censorship on the Website of oF Amnesty International: Moammar Gaddafi ”Hero for the Protection of Human Rights” 2011!!!
- Amnesty International Closes Online Poll, Hides Human Rights Hero Winner, 20/12 2011
2) We won’t turn our back on Gaddafi – Nelson Mandela, Politics web 21/2 2011
- The Destruction of Libya and the Murder of Muammar Gaddafi. NATO’s Moral Defeat, P. Ngigi Njoroge, Global Research 25/10 2011
3) AMERICA ON A WAR FOOTING: Thousands of US troops deploying to Israel, 6/1 2012
– America’s ”Mini Air Force”: Long-range drones directed against China, Michael Richardson, Global Research 5/1 2012