Vid det här laget har jag hunnit bli mycket konfys över avslöjandena om moderaternas skattesmitning. Vad handlar dessa drev om? Varför drar journalister plötsligt fram all smuts de kan hitta om moderaterna?

Före valet var det socialdemokraterna som fick tvätta all sin smutsiga byk offentligt och som anklagades för alla synder politiker kan begå, nära nog, medan alliansens figurer förföll i det närmaste änglalikt rekorderliga (ja fram till folkpartiets dataintrång i alla fall), ett verkligt gott alternativ till den myglande, rufflande och maktfullkomliga socialdemokratin.

Vad har hänt sedan dess? Handlar de här dreven bara om att massmedia kunnat notera att sådana här avslöjanden ger klirr i kassan? Eller handlar det om något annat, att moderater av någon anledning förargat journalistkåren? Handlar det om att de små partierna, framför allt folkpartiet, just håller på att slukas av moderaterna och att det gäller att rädda detta parti, eller något av de andra småpartierna? Beror det hela bara på att en tidning avslöjar något, så måste alla andra skaffa fram egna små scoop i samma genre? Eller är det bara så enkelt att journalister i huvudsak skriver det som andra tipsar dem om och att en hel kader av tipsare aktiverats på grund av ilska över moderaternas politik?

Jag finner det som händer i den här saken mycket märkligt, som sagt, och förstår det inte alls. Möjligen söker jag en rationell eller begriplig förklaring där ingen sådan finns.