Såg på TV igår kväll att det är så illa i Grekland idag att en del föräldrar tvingas lämna ifrån sig sina barn för att de inte har något att ge dem att äta.

Jag förmodar att EU-snickarna och Euro-fantasterna är stolta och glada nu. Äntligen är i alla fall ett EU-land tillbaka till 1800-talet med svältande människor och inlämning av barn på barnhem. Vilket blir nästa?

Det går nämligen inte för EU-politikerna som totat ihop denna helvetesorganisation, som EU med sin euro är, att hävda att de inte kunde ana att det skulle gå så här. Det fanns massor med varnande röster och bara en gnutta insikter i nationalekonomi räckte för att man skulle kunna förutsäga det som händer nu, att det var praktiskt taget oundvikligt och bara en tidsfråga. Det EU:s styrande just nu utsätter Grekland för gör dessutom bara ont värre.

Alltså måste jag dra slutsatsen att det är precis det här som är meningen med EU, att makten i EU skulle samlas på färre händer, liksom rikedomarna och att demokratin som politiskt system skulle förstöras.

/Kerstin

Källa/Länkar:
- Greklands föräldrar lämnar bort sina barn i krisens spår, Rapport, 12/2 2012 
- Seattle, Genua, Göteborg – och nu Köpenham? Motvallsbloggen 13/12 2009
- Extremhögern går framåt i Europa – precis som väntat, Movallsbloggen 18/5 2009
- The European Union – the New Soviet Union? YouTube (
Vladimir Bukovsky spent many years in Russian labour camps and psychiatric prisons for defending human rights. He came to Britain in 1976. He lectures and writes on the old Soviet system and the EU. Till YouTube 1/10 2006)
- What’s Inside the New ”Austerity Measures”. A Death Sentence for Greece, Mike Whitney, counterpunch.org 13/2 2012
- Is Western Democracy Real or a Facade? The Divine Right of Money, Paul Craig Roberts, counterpunch.org 14/2 2012

Läs också:
- Räkna bort de fattigaste – då ökar inte klyftorna! Ett Hjärta Rött 13/2 2012