Fölster och Lindgren, rent osannolika personer
Stefan Fölster och Björn Lindgren måste vara vårt lands mest enögda ekonomer/personer. I en artikel i DN förklarar de nu, ordrikt och samtidigt så inlindat som man bara kan, att de som inte trivs på sina jobb och som mobbas, är de som inte klarar sina jobb, samt uttrycker, indirekt men klart, att det borde vara lätt att avskeda dem. De uttrycker det emellertid som att dessa de undermåliga anställda ”väljer” att stanna kvar istället för att byta jobb, för att de hoppas på rejäla avgångsvederlag.
Männen skriver som om vi fortfarande befann oss på 70-talet, då man just bara sa upp sig när man inte trivdes på en arbetsplats, och hade ett nytt jobb dagen därpå. Var har de här båda varit sedan 1990 då massarbetslösheten utbröt, under de 16 åren sedan dess då även kvalificerade människor söker många hundra jobb och går arbetslösa under åratal trots att de inget hellre vill än att arbeta. Var har de varit under de år man dragit ner på stöden till arbetslösa, börjat trakassera dem med allsköns vanvettigheter och börjat framställa dem alla som lata, loja, förslöade och arbetsskygga parias?
Förstår dessa herrar bara inte vad det handlar om eller är de rent och skärt och upprörande cyniska?
Länk:
– ”Mobbade på arbetsplatser klarar inte av sitt jobb”, DN
30/11 23:07 at 23:07
En sida av saken ”att inte trivas på sitt jobb” förklarar denna författare, Lars-Olof Tunbrå, i sin bok ”Psykopatiska chefer – lika charmiga som farliga”!
En annan författare, Kari Garmannlund, har skrivit ”Psykopater på jobben”. (På norska)
Båda lika läsvärda!
01/12 06:29 at 06:29
Stefan Fölster är intressant bl.a. därför att hans mamma är Kaj Fölster, dotter till Alva och Gunnar Myrdal.
Han flyttade från Tyskland, där han föddes, till Sverige som vuxen.
Visste inte att han låg så mycket till höger.
01/12 11:52 at 11:52
Dessa maktens slickare har ingen skam i kroppen. Att de kan saluföra sina alster som vetenskapliga sanningar visar på ett problem i den svenska utbildningspolitiken, att man är välutbildad behöver inte innebära att man är bildad utan att man är inbillad en massa skit från överheten.
02/12 03:58 at 03:58
Jo, nog kan äpplet falla ordentligt långt från äppelträdet ibland, och faller det så ruttnar det snabbt dessutom.
02/12 12:52 at 12:52
Citat från DN-artikeln: ”Hon kan säga upp sig själv men har ingen garanti att det blir bättre på det nya jobbet”. Vilket nytt jobb? Orsaken till att folk inte byter jobb kan ju vara att de inte hittar ett nytt jobb! Man kan som sagt undra var de har befunnit sig de senaste 16 åren. De har gjort en undersökning där 8 procent inte byter jobb p g a att de inte vill förlora sin plats på turordningslistan. Jamen de övriga 92 procenten då, vad uppgav de för skäl? Det skulle ju har varit intressant att få veta. De önskar sig en rörligare arbetsmarknad i Sverige. Ja rörligheten skulle ju öka om det fanns flera jobb… det förstår väl alla, även ekonomer borde kunna göra det. Skulle själv gärna byta jobb, men det är inte lätt att få något. Och att jag skulle förlora ”platsen på turordningslistan” om jag skulle lyckas få ett nytt jobb har jag ö h t aldrig tänkt på!
02/12 19:20 at 19:20
Jag reagerade själv ungefär som du, när jag läste artikeln.
Till diskussionen om Stefan Fölsters härkomst vill jag tillägga, att det inte är från sin mor, Kaj Fölster, som han har fått sina högerattityder.
02/12 20:35 at 20:35
Enn Kokk:
Jo, och det var det jag syftade på med kommentaren 4 ovan :-).
03/12 14:01 at 14:01
”Var har de varit under de år man dragit ner på stöden till arbetslösa, börjat trakassera dem med allsköns vanvettigheter och börjat framställa dem alla som lata, loja, förslöade och arbetsskygga parias?”
Dom har väl gått längst fram i detta demonstrationståg mot dom svaga – och skrikit högst. Det är min känsla iallafall av var dessa herrar ”har varit” sedan 90-talet.