Stefan Fölster och Björn Lindgren måste vara vårt lands mest enögda ekonomer/personer. I en artikel i DN förklarar de nu, ordrikt och samtidigt så inlindat som man bara kan, att de som inte trivs på sina jobb och som mobbas, är de som inte klarar sina jobb, samt uttrycker, indirekt men klart, att det borde vara lätt att avskeda dem. De uttrycker det emellertid som att dessa de undermåliga anställda ”väljer” att stanna kvar istället för att byta jobb, för att de hoppas på rejäla avgångsvederlag.

Männen skriver som om vi fortfarande befann oss på 70-talet, då man just bara sa upp sig när man inte trivdes på en arbetsplats, och hade ett nytt jobb dagen därpå. Var har de här båda varit sedan 1990 då massarbetslösheten utbröt, under de 16 åren sedan dess då även kvalificerade människor söker många hundra jobb och går arbetslösa under åratal trots att de inget hellre vill än att arbeta. Var har de varit under de år man dragit ner på stöden till arbetslösa, börjat trakassera dem med allsköns vanvettigheter och börjat framställa dem alla som lata, loja, förslöade och arbetsskygga parias?

Förstår dessa herrar bara inte vad det handlar om eller är de rent och skärt och upprörande cyniska?

Länk:
”Mobbade på arbetsplatser klarar inte av sitt jobb”, DN