Via My left Wing fick jag länkarna till fyra YouTube-filmer om USA:s krig, men framför allt om det militärindustriella komplex som Eisenhower så framsynt varnade för då han avgick som president. Varje person som läser det här borde se filmerna – alla fyra, även om de tillsammans utgör ett entimmesprogram.

Why We Fight 1/4
Why We Fight 2/4
Why We Fight 3/4
Why We Fight 4/4

Kontentan av de här filmerna är så ruskig att jag inte orkar skriva ut den. Se och bedöm själv, och fundera igenom implikationerna av vad som sägs och visas i filmen.

Av dem som tar sig tid att följa min rekommendation och ser filmerna kommer några att säga att ”Det där visste jag ju redan”. Somliga kommer att säga att ”Det där visste jag inte”, och börja tänka, kanske börja informera sig mer. Andra kommer att säga att ”Det där tror jag inte på”. Men ingen som läst denna min rekommendation kan någonsin säga att de inte visste. De som inte tror på vad som sägs och visas i filmerna, liksom de som inte redan vet och som undviker att se dem, kan bara säga: ”Jag ville inte veta”.

Vi har just nu en utrikesminister som är direkt lierad med det amerikanska militärindustriella komplexet, som diskuteras i filmerna, genom att han springer ärenden åt detta komplex, och resten av regeringen sympatiserar djupt med dem som styr i USA, vapen- och flygindustrin, oljeindustrin, kongressen och de amerikanska neokonservativa Think Tanks, som producerar och levererar de lögner man serverar väljare och vilseleder dem med, både i USA och här hemma. Timbrohydran samverkar intimt med dessa amerikanska Think Tanks.

Det är inte alls svårt att få folk att gå i krig, säger en av analytikerna i slutet av filmen, och ack så rätt han har. Propaganda kan få folk till nästan vad som helst.