…men vad rubriken också skulle innehålla:  Om västregeringarnas totala ointresse för mänskliga rättigheter i utomamerikanska och utomeuropeiska stater och för människors där välfärd, trygghet och rätt till liv.

Varför inte lyssna lite till vad Craig Murray, den brittiske diplomaten som blev avskedad och svartlistad för att han protesterade mot användandet av information som inhämtats medelst tortyr, har att säga om journalism och om media och deras propaganda samt om hur regeringar i Väst använder sina underrättelsetjänster för propaganda, för att lura människor i Väst.

Man har hållit ett möte i Berlin Freedom of Expression Forum där även Craig Murray talade. Samtliga tal från konferensen lades ut på YouTube – men Craig Murrays togs ner ganska snabbt, vilket man kan se på ett inlägg på Craig Murrays blogg. I inlägget som följer på detta inlägg kan man läsa om hur hans inlägg försvann från YouTube. (En del av kommentarerna är också intressanta.) Någon har laddat upp filmerna och lagt ut dem igen varför de nu kan ses här nedan.

Interview: Amb. Craig Murray (Former British Ambassador to Uzbekistan) (Utlagd 14/3 2012)

Lyssna också till vad Craig Murray har att säga om hur US och UK stöder Uzbekistan bl.a. på grundval av bekännelser som som pressats fram genom en fullkomligt vidrig tortyr:

Amb. Craig Murray (Former British Ambassador to Uzbekistan)(utlagd 14/3 2012)

När jag hör de här beskrivningarna av tortyren kommer jag att tänka på hur George Bush Bushadministrationen ville använda tortyr för att få fram falska erkännanden – dvs sådana som man ville ha för att kunna gå vidare med olika politiska åtgärder. När detta är fallet är det naturligtvis helt meningslöst att kritisera tortyren genom att påvisa att man inte kan få fram pålitlig information med hjälp av tortyr. Men regeringar som tillämpar tortyr för det här syftet hävdar utåt och får då stöd av många, att ”det är viktigt att få fram viss information eftersom man därmed kan rädda många människoliv” och då måste tortyr användas ibland. Cynismen är otrolig, vilket är orsaken till att människor tror på de här lögnerna. De allra flesta kan bara inte tro att det finns människor som är så bottenlöst ondsinta eftersom de inte själva är sådana.

/Kerstin