Qatari Agenda Drove Al Jazeera Coverage of Bahrain says Journalist Who Resigned in Protest (Utlagd 21/3 2012)

I filmen nedan får vi exempel på Al Jazeera bluffar. Observera bl.a. hur man påpekar att filmarna använder knepet, som jag påpekat tidigare och som vi sett i så många filmer från Libyen och Syrien, att skaka med kamerahanden, för att ge intrycket av kaos och att filmaren försöker komma undan beskjutning, befinner sig i livsfara alltså:

Media lies on syria (Utlagd 19/3 2012)

Tillägg 23/3 kl. 12.45 :
Hör just på Lunchekot att man (gissar USA m.fl.) har beslutat att utsätta även Bashar al Assads frus släktingar, syster m.fl. för ekonomiska sanktioner. Det är välkända maffiametoder, kan man inte komma åt den man vill komma åt så ger man sig på hans släktingar. Detta är så upprörande att man häpnar.

Hur drogade är de människor som styr världens öden? En människa med normalt känsloliv och normal anständighet gör inte på det sättet. Man straffar inte släktingar i ett rätssamhälle eller i ett system som följer demokratisk rättspraxis.

/Kerstin

För övrigt tycks det hända en del i Syrienkrisen just nu:
- Alain Juppé accused by his own Administration of having falsified reports on Syria, Voltairenet.org 22/3 2101
- New Phase in Syria Crisis: Dealmaking Toward An Exit, Sharmine Narwani, alakhbar/Enlish 21/3 2012
- Syrian opposition accused of human rights abuses, Chris Marsden wsws.org 22/3 2012 (tar upp Human Rights Watch’s anklagelser mot den syriska oppositionen om kidnappning, dödande och torterande: A report by Human Rights Watch on abuses committed by the Syrian opposition cites eye-witness accounts of kidnappings, torture, forced confessions and summary executions of security personnel and civilians.
Och vidare:
There are, moreover, numerous media reports highlighting the sectarian character of the conflict, with Sunni forces targeting Alawites, Christians and other minorities, and of government loyalists reciprocating in kind. In addition, the well-known presence in the opposition of al-Qaeda style Salafist forces, backed by Saudi Arabia and Qatar, has become an acute political embarrassment to Washington……
Even so, the reports constitute an unintended indictment of the media propaganda that for month after month skewed coverage of events in Syria by focusing exclusively on the suppression of what they insisted was an entirely peaceful anti-government movement…..
Among the most notorious examples is the concealing of the report drafted by the Arab League observer mission to Syria that acknowledged that the ruling Baathists were faced with an armed insurrection.
Slutsats i artikeln: Att syriska arméns svar på oppositionens våld verkar tämligen proportionellt och inte verkar vara det vanvettiga blodbad som påstås i västliga media)
- Luncheko med Ekonomieko och Tidningskrönika, 23/3 2012