På Libya S.O.S. kan man läsa att en amerikansk investeringsdelegation ska besöka Tripoli i Libyen och Benghazi i från 21 april. Den består av 18 man som organiserats av U.S.-Libya Business Association. Den innehåller företrädare för en del av USA:s största företag som Boeing, ConocoPhillips, Dow Chemicals, Exxon Mobile, Hill International, Solutions and General Electric bl.a.

Vi får väl anta att det är Libyens nya fackföreningar som bjudit in dessa företag, nu när det är de som tagit makten iLibyen, med benäget bistånd från just USA m.fl.

För övrigt lär det fortfarande pågå stridigheter i Tripoli. Även i södra Libeyn pågår stridigheter liksom i en del andra städer, en del tydligen ganska intensiva. (1)

I den kristna tidskriften N. America informeras vi om att USA:s utrikesdepartement har sponsrat ett dataspel som går ut på att döda Ghadafi. Intellektuellt och moraliskt vidrigare än så kan en stat nästan inte bete sig:

”Fall of Sirte” allows gamers to hunt and kill Col. Muammar Gadaffi and can be downloaded by anyone with a computer without age verification completely free of charge.(2)
Min översättning: Sirtes fall möjliggör för spelarna att jaga och döda Muammar Gadaffi och det kan laddas ner gratis av vem som helst som har en dator och spelet har ingen åldersgräns.

I spelet, från Kuma Games, får vi också veta, är spelarna rebeller. De får hjälp av droner för att tvinga fram Gadaffi från sitt gömställe. Samma spelföretag släppte också ett spel efter mordet på Usama bin Laden, där spelare kunde jaga och döda bin Laden.

Att det amerikanska utrikesdepartementet sponsrar dylikt visar att de styrandes i USA totala smaklöshet inte har några gränser alls. Vem tror att de amerikaner som pinkade på dödade afghaner (3) skiljer sig, mentalt och intellektuellt, på något avgörande sätt från de amerikanska regeringarna, oavsett politisk färg?

Artiklen om spelet avslutas med följande:

”One study found that the game had more impact on actual recruits than all other forms of Army advertising combined,” Military professional and journalist Peter Singer told NPR. (4)
(Min översättning: En studie visade att spelet (min anm: ”America’s Army”) var viktigare för att rekrytera till armén än någon annan form av arméns annonsering, berättade den professionelle militären och journalisten Peter Singer fr NPR.

Så envisas psykologer och mediafolk med att hävda att ingen påverkas av vad de ser på TV eller vad de spelar för spel på sina datorer. Vi ser just nu, vill jag hävda, hur en kille i Norge låtit sig inspireras av sådana här våldsförskönande spel och av våldsförhärligande skrifter och reklam.

Krig är medelålders och äldre snorrika gubbars sätt att utnyttja unga dumma pojkar som inte förstår vad de ger sig in i, vilken roll de spelar eller konsekvenserna av sina insatser och de förstår inte heller att de förstör resten av sina egna liv med sitt deltagande i detta massmördande de låter sig utnyttjas för att utföra. De blir nämligen aldrig människor igen efter en eller ett par turer till något av de amerikanska krigen och inte blir de speciellt rika heller. Men de rikaste, som de slåss för, blir bara ofantligt mycket rikare.

Vi kunde se och höra några av de här grabbarna i ett program på TV för några dagar sen (hittar det dessvärre inte på nätet trodde det var Dokument utifrån men det var det tydligen inte). Dessa unga pojkar erkände att de led av PTSD men det var såååå stolta över att de försvarade ”friheten och Amerika, världens bästa land”. Jaha, och hur hotat har USA varit av Afghanistan, av Irak, av Libyen eller nu av Syrien? På vilket sätt försvarar man USA:s frihet i dessa länder? Grabbarna måste vara dummare än tåget. Skulle inte förvåna mig om de inte har en aning om var på kartan de befinner sig när de är Afghanistan eller i Irak, eller ens hur USA ser ut på kartan och hur landet geografiska omgivning ser ut.

Och nu gör Svenska regeringar vad de kan för att lura svenska unga pojkar till samma dumheter, och försöker få dem att tro att de är med och försvarar Sveriges frihet, medan de i själva verket bara riskerar sina liv och förstör sig själva för USA:s nykolonialism och de superrika i detta land samtidigt som de de facto ökar risken för terrorattentat även i Sverige. Man kan bara hoppas att svenska unga män är klyftigare än de amerikanska så att de inte låter lura sig på det här sättet.

/Kerstin

Länkar:
1) Libyan Resistance News: 14.04.2012
1) Libya facing meltdown as armed gangs defy NTC rule, news scotsman.com 28/3 2012
2) ’Kill Gaddafi’ Video Game Created by Company Linked to Defense Department, N.America 20/4 2012
3) USA-trupp skändar döda talibaner, SVT
4) ’America’s Army’ Blurs Virtual War, ’Militainment’, npr 2/3 2010

Fler länkar:
- Syrienblogg 20/4 2012