Did NGO’s help overthrow Gaddafi?

Dags alltså att inte bara sluta lita på alla dessa välgörenhetsorganisationer som lägger alldeles för mycket av de pengar, som vi skänker, på topparna istället för på den välgörenhet vi tror att vi gynnar, utan att även sluta lita på de flesta av de organisationer som kallar sig ”Human Rights-någonting”. De kallas ofta NGO:er = Non Government Organisations men de är i själva verket organisationer som står nära den styrande politiska och ekonomiska eliten, i USA och troligen även i andra länder.

Flera av de amerikanska grupperna, eller av de grupper som arbetar för USA i andra länder, är grundade av amerikanska kongressen (NED) (1) och namnen på dem ska ge intryck av att de är opolitska och objektiva människorättskämpar medan de i själva verket, precis som sägs i filmen ovan, visar sig stödja, propagera och bädda för USA:s och Natos våldsanvändning (bombande/interventioner mm) i stater som Väst vill kontrollera.(2)

Vad gäller Amnesty International, så har organisationens amerikanska del en ny ordförande, Suzanne Nossel, som har mycket täta band till den amerikanska regering och till amerikanska ekonomiska intressen.(3)

Dessutom har organisationen betalat ut mycket stora summor till sina ledare, vilket rimmar illa med att man ger intrycket att man är en ideell organisation. I denna, som i många andra organisationer av det här slaget, sliter enskilda medlemmar gratis, medan topparna plockar ut jättearvoden och stora avgångsvederlag.(4)

I filmen ovan visas hur representanten för Amnesty i Paris erkänner att vad man hade hävdat om Ghadafi var lögn. Det var bl.a. på dessa lögnaktiga påståenden som FN grundade sitt beslut om resolution 1973, om en icke-överflygningszon i Libyen. Så dags nu, att erkänna att man ljög, när tiotusentals libyer redan har dött förlorat anhöriga, torterats eller tvingats fly landet, Ghadafi har lynchats och landet i praktiken befinner sig i inbördeskrig fortfarande och i total rättlöshet.(5)

Idag förser Amnesty International Västvärlden återigen med verbal ammunition för militära ingripande i Syrien, som om de genomförs garanterat kommer att leda till mycket värre blodbad än vi ser nu. Så här låter det alltså:

Describing Torture in Syria – Suzanne Nossel of Amnesty International USA

Det ska bli intressant att höra vad man har att säga om det här efter att krisen faktiskt är, eller i Väst anses vara över dvs då USA/Nato lyckats få igång ett allomfattande inbördeskrig i Syrien ev. med hjälp av direkt  militärt ingripande eller med hjälp av mer vapen, pengar och ammunition till de legoknektar man skickat in i Syrien att strida tillsammans med några syriska oppositionella, som man gjorde i Libyen.

/Kerstin

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien)

Länkar:
1) New Endowment for Democracy (NED) (som organiserar och finansierar aktivist och propagandagrupper runtom i hela världen. Bara i Ryssland finns det 52 sådana grupper, bl.a. Golos, den grupp som vi hörde talas om i samband med det ryska valet och anklagelser om  valfusk där.)
1) 2011 – Year of the Dupe, Land Destroyer Report 24/12 2011
2) maverablogg.wordpress.com, Varifrån kommer all information om Syrien?
2) Syria: NATO’s Next ”Humanitarian” War? Online Interactive I-book, Prof. Michel Chossudovsky, Global Research febr. 2012 (Citat: The role of the US-NATO-Israel military alliance in triggering an armed insurrection is not addressed by the Western media. Moreover, several ”progressive voices” have accepted the ”NATO consensus” at face value. The role of CIA-MI6 covert intelligence operations in support of armed groups is simply not mentioned. Salafist paramilitary groups involved in terrorist acts, are, according to reports, supported covertly by Israeli intelligence (Mossad). The Muslim Brotherhood has been supported by Turkey, as well as by MI6, Britain’s Secret Service (SIS) since the 1950s
More generally, the Western media has misled public opinion on the nature of the Arab protest movement by failing to address the support provided by the US State Department as well as US foundations (including the National Endowment for Democracy (NED)) to selected pro-US opposition groups.)
3) Center for American Progress Action Fund (om Suzanne Nossel)  (om APAF: här)
3) Suzanne Nossel Affiliated Scholar, Center for American Progress
3) Amnesty International is US State Department Propaganda, nsnbc 22/8 2012(Citat: On page 11 of Amnesty International Limited’s 2011 Report and Financial Statement (.pdf) it states (emphasis added): “The Directors are pleased to acknowledge the support of the John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, the Oak Foundation, Open Society Georgia Foundation (Soros fond: min anm), the Vanguard Charitable Endowment Programme, Mauro Tunes and American Jewish World Service. The UK Department for International Development (Governance and Transparency Fund) continued to fund a four year human rights education project in Africa. The European Commission (EuropeAid) generously awarded a multi-year grant towards Amnesty International’s human rights education work in Europe.”)
4) Criticism of Amnesty International, Wikipedia 
5) Vad är sanning och vad är lögn av det som sägs om Ghadafi? Motvallsbloggen 18/10/2011 (Redan i oktober erkände Soliman Bouchuiguir, företrädare för en s.k. Human Rights-organisation i Libyen, som egentligen var nära förbunden med NTC, att man hade fablat vad gällde det man lade Ghadafi till last.
5) Nu avslöjas Amnestys lögn – Ghadafi hade inte legosoldater, Motvallsbloggen 15/1 2012 (12:e januari 2012 erkänner Amnesty att man inte hade någon grund för de anklagelser som man förde fram tidigare.)
- Libyan Resistance news 23.04.2012 – 26.04.2012, Libya S.O.S.
- NATO’s Slow Genocide in Libya: Syria is Next. What the world has to look forward to if NATO and the UN gets its way in Syria. Tony Cartalucci, Land Destroyer Report 19/4 2012
- US ‘world leader’ in color revolution engineering, RT Question More 25/4 2012
- Blind Chinese Activist is US NED Proxy Strategy of Tension: West Creates Eugenics Nightmare in China – then Celebrates Activists Fighting It, Tony Cartalucci,Land Destriyer 27/4 2012

Rekommenderas också:
- Syrienblogg 26 april