Under Vietnamnkriget knarkade soldaterna för att stå ut. Hur många av dem som tog livet av sig vet jag inte för sådant talade man inte om då. Numer behöver de inte knarka. De kan gå på SSRI (stämningshöjande preparat, s.k. mediciner, som Zolof, Cyprexa, Seroxat m.fl.) istället, eller på andra psykofarmaka. Alla dessa preparat ger ibland snedtändningar (s.k. pardoxala reaktioner) så att de medicinerade tar livet av sig – eller av andra.

I första världskriget drabbades en del soldater av det som då kallades ”granatchock”. Somliga av dessa sköts för feghet. Idag behöver man alltså inte avliva de här soldaterna eftersom de tar livet av sig själva. Och numer för ju USA krig med hjälp av flygande robotar (droner)(1), med folk som sitter och leker krig med en joystick någonstans i USA, varvid dronerna fäller bomber över människor, skyldiga som oskyldiga, barn som vuxna, på andra sidan jordklotet. Väldigt behändigt. I synnerhet som varenda amerikansk och europeisk unge numer, och redan från späd ålder, lär sig döda soldater i krigsspel på sina datorer.

Dessutom betalar USA numer icke-amerikaner, och förstås de privata amerikanska arméerna, Xe m.fl., vars förluster inte offentliggörs, för att föra deras markkrig, som i Libyen och Syrien ex, eftersom inget land kan behärska ett annat land utan ”stövlar på marken” varför det inte räcker med datorspelsmördande.

Pills for war thrills: 110k US troops on prescribed meds

Man kan läsa mer om saken härhär, här och här exempelvis. Eller slå på ”USA soldater SSRI” på Google för att läsa mer om saken.

Vill man läsa om vilka medel de personer stått på som genomfört de omtalade skolskjutningarna i USA kan man göra det här.

Trevlig läsning!

/Kerstin

Länkar om USA:s dronmördande:
1) U.S. Relaxes Drone Rules. Obama Gives CIA, Military Greater Leeway in Use Against Militants in Yemen, By Adam Entous, SiobhanN Gorman, Julian E. Barnes, The Wall Street Journal 26/4 2012 (USA krigar mot Al Qaida i Yemen, sägs det i artikeln. Märkligt med tanke på att man var allierade med samma terrororganisation i Libyen och sannolikt även nu i Syrien. Här sägs också att man kommer att skjuta även på folk vars namn inte känner till, om man tror att de är terrorister. Det är inte mycket kvar nu av USA:s demokrati och rättsstat. Jag erinrar mig att det var så här tyskarna bar sig åt under andra världskriget, fast de hade soldater som sköt, inte datastyrda mördarrobotar, sköt när det passade dem och utan hänsyn till om det var civila man mördade.)
- US steps up drone war in Yemen, Patrick Martin, wsws.org 27/4 2012 (Citat: The Wall Street Journal reported that Obama had given the green light to a request by CIA Director David Petraeus to allow the agency to fire missiles at buildings, cars and armed groups without identifying exactly who is being targeted, based simply on a pattern of activity observed by US surveillance satellites or on-the-ground informants. Skjuta människor bara för att de verkar bete sig konstigt! Skjuta människor för att någon har angivit dem. Och mer:
The Center for Constitutional Rights, a US civil liberties group, has just filed a Freedom of Information request into the legal basis for a cruise missile attack in Al Majalah in Yemen in 2009, which killed 41 people, 21 of them children.
Cables released by WikiLeaks revealed the US State Department’s role in covering up the Al Majalah killings, for which the Yemeni government agreed to take responsibility, claiming the attack was carried out by Yemeni jet fighters, in order to conceal the use of US missiles.
According to the British-based Bureau of Investigative Journalism, US drone strikes in Pakistan since Obama took office have killed 535 civilians, including more than 60 children.

Norge – Ta tillbaka fredspriset från Obama!)