Petersson och Spång friades i tingsrätten hörde man på Ekot idag och sedan kunde man läsa om samma sak i tidningarna.

Det verkar helt klart att de båda herrarna har fört ut en ansenlig summa pengar ur landet utan att skatta för dem, men det kunde inte bevisas att de gjorde det i akt och mening att undvika skatt.

Dagens dom säger mer om våra lagar och vilka de är skrivna för än den säger om dessa båda herrars oförvitlighet. Sjuka, arbetslösa och många pensionärer jagas med blåslampa och man tar ifrån dem struntsummor, som för dem är nödvändiga för den omedelbara överlevnaden, medan gubbar i den ekonomiska eliten vältrar sig i pengar som de inte behöver betala skatt för.

Man undrar ju vad ett par herrar i 60-årsåldern ska ha 50 miljoner till. Vad gör de med alla sina pengar? Leker Joakim von Anka? Badar i pengarna? För inte kan de väl rimligen konsumera upp så mycket pengar under sin återstående livstid – eller kan de det? På vad i så fall?

Här klagar folk, eller i varje fall politiker, på att bidragsfuskare, vilket tycks vara alla sjuka och arbetslösa och de som har den dåliga smaken att bli gamla, kostar samhället alldeles för mycket, och bestraffar dem alla och kollektivt, men få klagar på hur mycket de här girigbukarna kostar oss. Det är avsevärt mycket mer svett, slit och möda de kramar ur oss än de otursdrabbade som blir sjuka eller arbetslösa. För att inte tala om att just de här herrarna bestal både aktieägare och försäkringstagare på massor med pengar och körde det gamla ärorika företaget Skandia i botten.

Länkar:
Petersson och Spång friades i tingsrätten, AB
Tidigare Skandiachefer friade i skattemål, Ekot