Eftersom allting, både härhemma i Sverige och ute i världen är så eländigt just nu, orkar jag för närvarande inte skriva på bloggen. Det finns gränser även för hur mycket jag orkar gnälla över tillståndet i världen. Just nu lyssnar jag knappast ens på nyheterna.

Lyssnade dock på intervjun med Anders Borg i lördags, och fick bl.a. veta att han hade mött Jesus. Ja han hade inte valt kyrka än, men han gillade det kristna kärleksbudet – det var väl en glad nyhet – för en gångs skull. Detta lyckliga möte fick förstås inget mer iögonfallande genomslag i budgeten, om man inte ska se de där sänkta A-kasseavgifterna som en kristen kärleksakt förstås, nu inför den stundande ekonomiska katastrofen. Som sådan är akten dock lite klen tycker man. Men Jesus hade kanske inte så mycket kärlek kvar att dela ut till den behövande Anders Borg.

Undrar förresten om det var Carl Rove som i somras talade om för Borg att det är lämpligt för politiska toppkandidater att vara troende kristna (jag gissar att Borg kandiderar till posten som näste moderatledare)? Även Hilary Clinton mötte ju Jesus under sitt kampanjande, så det tycks vara vanligt att amerikanska spin doctors, som ju numer styr även våra svenska valrörelser, hyser åsikten att politiker måste säga sig vara kristna om de ska ha framgång hos väljarna – fast Hilary hjälpte det ju inte förstås så någon helt säker vinnarstrategi verkar det inte vara. Möjligen inser Borg detta så att det var därför han inte lät så helt övertygande när han kom ut med sin nyligen timade frälsning.

Hur som helst, apropå rubriken, som inte kom bort helt även om det kanske verkade så i början här, så åker jag snålskjuts på en annan bloggare i den saken och rekommenderar läsning om Carl Bildt på Vindskupan. Rubriken är När Carl Bildt blev neokonservativ. Bra och läsvärt inlägg av Klas Sandberg, som vanligt.