Har tidigare skrivit en hel del om SSRI-preparaten (s.k. antidepressiva, ibland lyckopiller) och att de långtifrån är de lyckoskapare som somliga tror, samt riskerna med att ta preparaten. Jag har klagat över att läkare skriver ut dem slarvigt och utan uppföljning. Jag har dessutom skrivit om Robert Whitakers bok ”Anatomy of an Epidemic…” i inlägget Psykiatrins och läkemedelsbolagens gigantiska bluff om lugnande medel och antidepressiva.

Här kommer en längre intervju med Robert Whitaker som borde intressera alla som har haft kontakt med något SSRI-preparat, endera själva eller på grund av att någon närstående står på medlet, liksom dem som funderar på att gå till läkare för att få sådana utskrivna till sig. Del 4 är speciellt intressant. Där talar Whitaker om hur serotoninteorin om depression inte har någon vetenskaplig grund, tvärtom:

Dr. Mercola’s Interview with Robert Whitaker on Mental Health (Part 1 of 7)

Dr. Mercola’s Interview with Robert Whitaker on Mental Health (Part 2 of 7)

Dr. Mercola’s Interview with Robert Whitaker on Mental Health (Part 3 of 7)

Dr. Mercola’s Interview with Robert Whitaker on Mental Health (Part 4 of 7)

Dr. Mercola’s Interview with Robert Whitaker on Mental Health (Part 5 of 7)

Dr. Mercola’s Interview with Robert Whitaker on Mental Health (Part 6 of 7)

Dr. Mercola’s Interview with Robert Whitaker on Mental Health (Part 7 of 7)

OBS: Det kan vara livsfarligt att avsluta medicinering med SSRI abrupt. Preparaten måste sättas ut mycket försiktigt och över lång tid och att sluta med dem kan i värsta fall var plågsamt under en ganska lång tid.

/Kerstin

Länkar:
Robert Whitaker
Fler inlägg om SSRI på Motvallsbloggen