Socialdemokratiska partiet uppköpt av USA
Jag har skrivit om det tidigare och varit mycket missänksam mot det yngre socialdemokratiska gardet, och här får vi svart på vitt på att det socialdemokratiska partiet numer är uppköpt av USA, eller av Rockefeller m.fl. i den amerikanska ekonomiska eliten, vilket väl är samma sak.
Urban Ahlin, Socialdemokaternas talesman i utrikesfrågor, är enligt Aftonbladet med i nedanstående organisationer. Så här skriver AB om Ahlins engagemang:
Strategiska rådet: Grupp av akademiker och UD-personal knuten till UD och ihopsatt av Carl Bildt. Den enda deltagaren från ett annat parti är Urban Ahlin (S).
Trilaterala commission: som grundades 1973 av personer inom Council of foreign relations och Bilderberggruppen, som David Rockefeller och Henry Kissinger. Ledande personer ville diskutera i en informell miljö utan insyn från medier. Ahlin sitter i kommissionen sedan ett decennium. Peter Wallenberg är med. Carl Bildt angavs som officiell deltagare i fjol.
Project for the new american century, PNAC: Amerikansk neokonservativ tankesmedja 1997–2006, finansierad främst av energi- och vapenindustrin. Vice president Dick Cheney ingick. PNAC sägs ligga bakom viktiga delar av utrikespolitiken under president George W Bush. Carl Bildt, Gunilla Carlsson och Urban Ahlin anges som bidragare till tankesmedjan på hemsidan.
Aspen Institute: Amerikanskt institut som ska främja ”upplyst ledarskap”, finansierat av stiftelser som Carnegie corporation, Rockefeller brothers fund, Ford foundation. Ahlin anges som deltagare i Program on the world economy i år, Bildt uppges officiellt delta i Idea project 2011.
European council on foreign relations: En EU-tankesmedja som Urban Ahlin var med att starta. Ahlin, Gunilla Carlsson och Carl Bildt ingår.
Russia in united Europe: En EU-tankesmedja där Ahlin är medlem och även Bildt deltagit, bland annat som talare.
German Marshall fund of United States: En amerikansk organisation för främjandet av relationer mellan Nordamerika och Europa. Ahlin sitter i organisationens expertpanel och Bildt förekommer i en informationsvideo på hemsidan.
Council on foreign relations: Amerikansk organisation och tankesmedja där både Urban Ahlin och Carl Bildt figurerat.
Definitivt dags att bilda ett nytt socialdemokratiskt parti alltså. Det gamla har svikit allt det stod för en gång och alla de ideal partiet startades för att förverkliga. Idag för partiet precis den politik det en gång startades för att bekämpa, som jag sagt tidigare på denna blogg. Vilken belöning räknar Ahlin m.fl. i partitoppen med att få efter att de gjort sina insatser för USA i Sverige? Vi vet ju vad andra socialdemokrater har belönats med.
Detta är lika illa som om det gamla socialdemokratiska gardet under trettiotalet hade satt sig i organisationer startade av Hitler för främjandet av Det tusenåriga riket. USA kan idag inte sägas vara en demokratisk stat. Med alla de inskränkningar i yttrandefriheten, i rättssystemet mm som Bush och Obama har genomfört, samt i och med det faktum att de båda stora partierna i USA i praktiken ägs av de megarika eliterna i USA, är USA de facto en fascistisk/corporativistisk stat. Även om USA fortfarande kan bli värre, precis som Tyskland blev under trettiotalets gång, så är det illa nog redan nu.
Nu, liksom Hitler och hans anhang då, lyckas makten lura de flesta i Västvärlden med en ofantligt effektiv propaganda. Jag förstår idag hur det kunde komma sig att det tyska folket inte protesterade mot Hitler och inte gjorde något för att förhindra den katastrof han ledde in världen i.
Den som vill veta mer om de här organisationerna som Ahlin deltar i kan endera läsa om dem på nätet, eller läsa Mikael Nybergs bok Kapitalet.se som kom ut 2004 eller göra bådadera.
/Kerstin
Länkar:
– S-topp sågade partiet i diplomatmöte, DN 4/10 2010
– Obegripligt mesigt om välfärdsvinsterna, ett Hjärta Rött 24/10 2012
– ”Politikens dubbelagenter hot mot demokratins kärna”, Daniel Suhonen och Felix Antman Debels, DN 2/10 2012
– Svensk demokrati definitivt död, Motvallsbloggen 21/1 2012
– Om konsten att montera ner den svenska demokratin, Motvallsbloggen 28/1 2012
– Om Socialdemokratins mest fatala misstag, Motvallsbloggen 4/12 2010
– Vinstfrågan visar att S har anammat alliansens värdegrund, Lars Taxén, Newsmill 30/10 2012
23/10 08:57 at 08:57
Det är ganska givet att de är köpta. Men mycket av bolagiseringar med mera kommer sig av att de aktiva i partiet inte är tillräckligt många, de har inte engegemanget att styra en statsmakt. Därför är privatisering och bolagisering självklart. Bristen på aktiva gör det givetvis mycket billigare för USA att köpa upp dem. Det blir omöjligt att ersätta köpta ombud då det inte finns någon som kan ersätta dem.
Bristen på engegemang har gjort de politiska partierna till tomma potemkinkulisser som blir en grogrund för korruption och tummelplats för ljusskygga individer som i ett aktivt parti hade åkt ut på arschlet.
Problemet är inte att det inte finns ett riktigt socialdemokratiskt parti, problemet är att det finns ett som är tomt på folk. Nu är inte S särskilt demokratiskt organiserat så det kanske inte räcker med att fler aktiverar sig för att ändra kurs, då det verkar vara en handfull köpta individer i verkställande utskottet som styr.
23/10 09:34 at 09:34
De klassiska fasciststaterna tog hand om delar av befolkningen, hade ibland en socialpolitik som var bättre än i vanliga borgerliga demokratier, arbetare hade en hel del skydd, de fick infrastrukturen att fungera. USA är inget vidare i dessa avseenden. En fascism på nedgång kanske?
Klart att det är en skandal med Ahlin men det lär knappast ändra så mycket. Å andra sidan: hur skall ett nytt parti (grupperat runt Lena Sommestad kanske?) se ut? En progressiv framåtblickande rörelse som kan entusiasmera, eller ett gäng bakåtsträvare som i stort sett bara kan enas om att det var bättre förr?
23/10 11:13 at 11:13
Jag förstår inte varför det anses så märkligt att personer inom regeringar och storföretag ibland träffas och snackar med varandra. Det gjorde Erlander och Wallenberg på sin tid på Harpsund.
Det är förstås värre att sossar deltar i neokonservativa thinktanks. Det borde medlemmarna få reda på. De borde behandlas som de sossar som på 10-talet förordade att Sverige skulle gå med i första världskriget. Det är helt analogt!
23/10 15:52 at 15:52
Martin:
Det mesta av eländet inom S beror på att de flesta inom partiet är avgrundslikt okunniga. Är man det hjälper det inte med engagemang – tvärtom.
Björn Nilsson:
Visst, du har rätt i att de klassiska fascisterna ”tog hand om befolkningen” – i viss mån i alla fall. Men när den börjar föra nyliberal ekonomisk politik samtidigt kan den inte göra annat än att gynna de stora företagen på bekostnad av vanligt folk. Detta gör inte USA mindre fascistiskt. Men visst, man kunde kalla systemet för fascistisk oligarki istället.
Jan Wiklund:
Det är väl inte snack mellan S och svenska företag vi talar om här, utan om Ahlins deltagande i organisationer vars främsta syfte är att gynna megaelitens i USA ekonomiska och politiska intressen, vilket alltid sker på bekostnad av andra människors välfärd. Landsförräderi vill jag kalla det eftersom det också innefattar USA-kontroll över Sverige.
23/10 16:23 at 16:23
Du har rätt, Kerstin. Urban Ahlin är en landsförrädare. Dubbelförrädare – eftersom han också har förrått sitt eget parti.
23/10 18:59 at 18:59
Sixten Andreasson:
Och i det senare var han ju inte ensam. En av dem belönades med en hög post i FN (som numer måste betraktas som en pendang till USA), näst högsta faktiskt.
23/10 20:50 at 20:50
Jag ser inte det som ett förrädiskt uppträdande. Det kan inte skada att sitta med. Förräderi är det om han sen går deras ärenden i strid med sina väljares intressen. Men Ahlin och de flesta svenska politiker har så dålig hjälp av medierna att få veta ngt att de vänder sig till diverse institutioner. Jag frågade Ahlin hur han informerade sig beträffande sitt ställningstagande om Syrien. Han svarade att han använde FNs info. Hur då frågade jag? Inget detaljerat besked.
Ingen av de olika politiker jag frågade sa att dom använde sv public service eller sv dagstidningar som infokälla för så viktiga ting som att ställningstagande för/mot imperialistiska krig.
Svenska medier är en skamfläck.
24/10 03:36 at 03:36
peterg:
Där ser man så olika åsikt man kan ha om somligt. För min del är det klart att S går precis deras väg och det är en väg som försämrar livet för en massa svenskar och ger USA alltmer inflytande över Sverige, inte minst över våra militära förehavanden.
24/10 10:54 at 10:54
Kerstin
Jag håller med S går precis deras väg
men jag ser inte deltagande i möten som förräderi
Och jag anser att svenska politikers
åsikter är genuina:de tror mer på de utländska eliterna än på ’sina’ gräsrötter som de betraktar som helt orealistiska. Jag tror att du överskattar deras möjligheter att begripa bättre. Varifrån skall de få info som de litar på?
Jag kan själv bli spränglärd utan att lyckas påverka andra i min närhet.
Propagandan biter.
24/10 21:16 at 21:16
Makten sitter inte hos några enskilda politiker. Makten är större än så, de devalverar folkets makt för att kapitalet skall få större livsrum! Svårare är det inte. Politiker är bara administratörer åt bank och industrimagnater, vänster? till höger! Vilka blir rika när folket blir fattigare, inte politiker, nej affärsmännen som administrerar kapital åt bank och? osv. Varför krångla till allt. Sluta rösta på förädare från alla riksdagspartier så kommer de snart bytas ut. Tänk om endast 10 -15% av EU:s medborgare röstade, vad gör makten då? enkelt – De tar makten i alla fall och fortsätter som förr.
24/10 23:17 at 23:17
Kjell Holmsten:
Naturligtvis är politiker bara nickedockor åt den ekonomiska makten, men lika förbaskat, det är de som fattar de formella besluten, har det slutliga ansvaret och som ska representera folket som valt dem. Ljuger de för detta folk är de ohederliga, och accepterar de att bara sprattla i bankers och storföretags trådar, då är de dessutom ynkryggar. Så enkelt är det.