I den ivriga kampen och det hängivna kriget för yttrandefriheten bl.a. har  först USA sedan EU, som ju för det mesta traskar patrull efter USA, nyligen beslutat att 19 iranska TV-kanaler inte får sändas över satellit till USA och Europa.

Hyckleriet når allt högre höjder, nu är det så uppenbart att de flesta borde se vad det handlar om. Sådana här åtgärder riskerar att skapa motsatsen mot den våra makthavare föreställer sig.

Och hur var det nu igen? Jovissst ja, kommunismen var förkastlig och förtrycket i Sovjet var upprörande när sovjetmedborgarna inte fick ta del av Västliga radio- och TV-sändningar. Och det är ju sant, det var ett allvarligt brott mot yttrandefriheten, precis det som vi i Väst fick lära oss var en oundgänglig del av en äkta demokrati. Men, men, det var då det. Demokrati idag är något helt annat det.

’EU banning of Iranian TV stations, outrageous’ (utlagd 17/10 2012)

Ytterligare lite från Press TV om saken:

’West fears truthful power of Press TV’ (Utlagd 17/10 2012)

Varför inte lyssna till vad George Galloway säger om saken (första delen av videon):

European Union’s ban on Iranian channels-Comment-10-19-2012

Återstår att se hur lång tid det tar innan YouYube tvingas ta ner allt från Press TV och från Syrisk TV så att vi garanterat bara får rapporter om Mellersta Östern från USA:s TV och från USA-megafonen i MÖ, Al Jazeera.

/Kerstin