Europa går på knäna och vad de styrande än försöker lura i oss så är den ekonomiska krisen inte över. Den har istället bara börjat för oss vanliga dödliga. Det skärs alltså ner i välfärdssystemen runtom i Europa i dessa dagar. Konstigt eftersom glada nyliberaler envist hävdar att Naomi Klein hade helt fel i sin bok Chockdoktrinen. En av dem har tom skrivit en bok om hur fel hon har. Konstigt för det är precis tillämpningen av chockdoktrinen vi ser just nu.

Runtom i Europa strejkar hundratusentals människor i protester mot nedskärningar och nedmontering av välfärdssystemen. I Sverige nöjer vi oss med att att blogga – och/eller åt att knapra antidepressiva, allt medan de ekonomiska eliterna berikar sig ännu mer – på krisen.

Läs: Missnöjets vinter härskar i Europa av Olle Svenning, Aftonbladet

För övrigt rekommenderas ett inlägg på Vindskupan: En biståndsorganisation tvångsvärvas, om hur regeringen vill militarisera Sida i Afghanistan, enligt amerikanskt mönster.

/Kerstin

Länkar:
– EU:s demokratier kör över sina väljare, Ett Hjärta Rött
- En påtvingas union, Nemokrati
- EMU blir valfråga, jonas sjostedt.se
Rika blir rikare, fattiga blir fattigare. Ekonomikommentarer
- Tufft läge för flera länder i EMU, Stefan de Vylder, SvD