Nu vet jag inte hur mycket folk som lyssnar på Lördagsintervjun, men nog måste man säga att den blev en dundersuccé för SD.

Grattis till  journalisten och utfrågaren Lasse Johansson alltså. Han lyckades med konststycket att underlätta för sverigedemokraten att föra fram nästan enbart sådana budskap som faktiskt har stort stöd bland svenska folket. Få galningar vräker endast ur sig galenskaper. Det gjorde inte ens Hitler, fast vi indoktrinerats att tro det. Det är dessvärre så att det är det förnuftiga sådana här grupper vinner anhängare med, inte de vansinnigheter och vidrigheter som också ingår i deras åsiktspaket, som de oftast bara uttalar sinsemellan och förnekar utåt.

Nu vet alla som lyssnade att SD vill stötta pensionärerna. De flesta pensionärer är från irriterade till urförbannade på att de betalar mer i skatt än andra grupper i samhället och att de fått se sina pensioner sjunka pga finanskrisen. Den hundralapp i sänkt skatt som Alliansen har lovat är en struntsumma i jämförelse med vad man tagit från pensionärerna, något som framför allt drabbar dem med lägst pensioner, kvinnor mest. Hur dumma tror Alliansen att pensionärer är? Dessutom är många pensionärer, och inte utan skäl, mycket oroade för sin egen förestående ålderdom med mer hjälpbehov. Men SD lovar mer till pensionärerna, det fick de breda ut sig om i lördagsintervjun.

Nu vet alla dessutom att SD är emot att Sverige krigar tillsammans med NATO i Afghanistan, en inställning som de delar med större delen av svenska folket. Journalisten däremot, som uppenbarligen tycker att ”vi ska ta vår del av ansvaret” (för de nykoloniala krigen för kontroll över naturresurserna alltså) och som insinuerade att afghanistankriget skulle handla om att vi måste vara med och rädda de afghanska kvinnorna från de afghanska männen, klämde sverigedemokraten ordentligt på den punkten. Denne fick därmed gott om plats i programmet att säga det som massor av svenskar tycker.

Så försökte journalisten nagla sverigedemokraten på det här med ”slöja”, utan att göra någon skillnad mellan heltäckande klädsel, som burka ex. och huvudduk och därmed kunde sverigedemokraten smidigt föra över diskussionen på just burkan, som faktiskt är ganska illa omtyckt av många svenskar (trots att så ytterst få kvinnor bär sådan), medan de flesta inte bryr sig speciellt mycket om bärandet av huvudduk.

Ska vi gissa att SD går starkt framåt i nästa opinionsmätning?

Inför förra valet hade media uppenbarligen beslutat att göra allt för att föra Alliansen till makten. Av den här intervjun att döma försöker åtminstone SR nu göra vad man kan för att föra in SD i riksdagen. Kanske för att rädda Alliansen kvar, som ju riskerar att förlora något eller flera av sina allianspartier i riksdagen då några av dem ligger, för Alliansen, oroande nära 4%-spärren.

Eller vad ska man tro?

/Kerstin

Länk:

- Medierna ljuger och hittar på om oss, lördagsintervjun SR