Som jag skrivit tidigare så hade jag nog inte tagit på mig uppgiften att föra Skandalkalendern om jag hade anat hur mycket arbete den skulle medföra. Framför allt har gränsdragningsproblemen varit svåra. Avsikten var ju egentligen att bara ta upp sådant som var ren smutskastning. Därmed har jag kommit i svårigheter ibland, inte minst vad gäller den senaste skandalen, den om folkpartiets dataintrång på socialdemokraterna interna sidor, ett intrång som inte bara är oetiskt utan även olagligt.

Alltså platsar denna skandal inte på Skandalkalendern, som borde ha hetat ”Smutskastningskalendern” egentligen. Men jag har upptäckt att många ”alliansare” (moderater, centerpartister, kds-are såväl som liberaler) anser att kalendern är finemang därför att den listar allt fult som socialdemokraterna, eller vänstern, gjort sig skyldig till, och att dessa borgerliga ungdomar aldrig har förstått att det handlar om något helt annat. Skandalkalendern handlar nämligen i första hand om hur de borgerliga partierna har matat massmedia med smutskastning om framför allt socialdemokraterna, eller om vänstern i allmänhet, under hela år 2006, och om hur massmedia gynnat de borgerliga inför valet, på ungefär samma sätt som Murdoch och Fox News gynnade Bush i USA.

Alltså tog jag med den här dataintrångsskandalen i kalendern till slut, fast den inte platsar där egentligen. Dessvärre ger kalendern inte möjlighet till viktning av skandalerna, där det här dataintrånget torde vara valårets allvarligaste övertramp, för att uttrycka det milt, och ett betydligt allvarligare övertramp än någon av de ”socialdemokratiska skandaler” som rapporterats i massmedia och som Skandalkalendern tar upp.

Detta är nämligen en verklig och allvarlig skandal, en av samma kaliber som Watergate, som somliga redan påpekat. Det är mycket dystert att många unga liberaler inte tycks inse vad detta dataintrång handlar om, och inte tycks förstå allvaret i vad somliga folkpartister sysslat med. Men att en hel del unga liberaler (och då talar jag om alla under 35 år) inte har någon verklig känsla för demokrati och rent spel har man ju kunnat konstatera redan tidigare, bara genom att läsa lite på deras bloggar, och vad somliga av dem skrivit på andras bloggar.