För att fortsätta på mitt förra inlägg och anknyta till de artiklar jag länkar till där, så lägger jag här in en intervju som Richard Dawkins gjorde med Steven Rose, angående frågan om evolutionen av betéenden och vad gener kan säga oss om våra beteenden och vårt samhällsbyggande.

Richard Dawkins, mest känd för sin bok The Selfish Gene (1976) är etolog och evolutionsbiolog, tidigare verksam vid universitetet i Oxford.
Steven Rose, som bl.a. skrivit boken Not in Our Genes (1984, tills. med R Lewontin och L Kamin) är professor i biologi och neurobiologi (biokemist) vid The Open University och University of London. Han är en känd kritiker av sociobiologin och av evolutionspsykologin bl.a.

Richard Dawkins Interviews Steven Rose Part 1 of 6

Richard Dawkins Interviews Steven Rose Part 2 of 6

Richard Dawkins Interviews Steven Rose Part 3 of 6

Richard Dawkins Interviews Steven Rose Part 4 of 6

Richard Dawkins Interviews Steven Rose Part 5 of 6

Richard Dawkins Interviews Steven Rose Part 6 of 6

Tack lasse för tipset om intervjun

/Kerstin