Två partier, de två största, har helt fel, ja rent missvisande partinamn idag. De ”Nya Moderaterna” borde heta ”Det Gamla Högerpartiet” och Socialdemokraterna borde kalla sig ”De Nya Socialdemokraterna” –  med tanke på den politik de för alltså.

S är numer ett rent nyliberalt parti, för den politik som partiet bildades för att bekämpa en gång. Moderaterna däremot, förverkligar idag sin gamla högerdröm om att återskapa klassamhället igen, en politik som var ganska fjärran den höger som satt i regering under 70-talet, och båda är överens om att avskaffa demokratin via EU, smygvägen och utan att tala högt om det så att väljarna inte ska notera eller förstå vad som händer.

/Kerstin

Länkar:
- Rösta nej till grundlagsändringen, Folkrörelsen Nej till EU
- S och M sviker demokratin och Sverige – Igen! Nemokrati
- Årets valstugereportage, Social Democracy/Socialdemokrati
- Varför backar S? Del IV – eller: Hur Socialdemokraterna konspirerar mot svenska folket, Motvallsbloggen 15/10 2010
– Euron ger centralstyre, Jonas Sjöstedt