Nu har valberedeningen inom S kommit med sina förslag, Håkan Juholt som partiledare och Carin Jämtin som partisekreterare.

Jag känner inte till Håkan Juholt, har nästan inte hört hans namn förrän de senaste dagarna. Men när jag idag, på radion, hör honom säga att solidaritet och jämlikhet är viktigt, då känns det alldeles ovanligt hoppfullt. Efter att ha sett honom lite på TV gläds jag dessutom över att han verkar var en levande människa. Hoppas innerligt att han fortsätter att vara det och inte medietränas så till den milda grad att han också börjar låta som alla andra politiker, som en halvdöd zombie. Vi har nog av politiska robotar.

Carin Jämtin tycker jag också om och hade hellre sett som partiledare än Mona Sahlin, när den tiden var, så där kan jag inte heller känna mig missnöjd.

Det skulle vara riktigt roligt att kunna glädja sig över socialdemokraternas politik framöver. Vi får väl se dock, om det blir på det sättet. Jag har den trista egenskapen att aldrig ta ut någon glädje i förskott.

/Kerstin