Nu har Socialdemokraterna svikit de svenska väljarna och sina medlemmar och sympatisörer en gång för mycket. Mycket har jag så småningom accepterat och ändå någonstans haft kvar hoppet på någon slags seger för de socialdemokratiska idealen. Istället kommer nu det sista och gigantiska sveket. Det som hänt och rapporterats idag var sista spiken i både Sveriges, som en demokratisk stat, och Socialdemokraternas kista.

Från och med idag kallar jag mig Vänsterpartist. Dagens V står ungefär där socialdemokraterna stod för 30 år sedan vad gäller inställningen till välfärd och jämlikhet. Farväl S. Det känns sorgligt men nu är det oundvikligt.

Men man får ju inte vara en dålig förlorare så det är väl bara att gratulera den ”vänstervridna” journalistkåren till att dennas energiska agerande mot alla vänsteridéer och allt vad demokrati, socialt ansvarstagande och samhällssolidaritet heter, rönt en sådan framgång.

/Kerstin