Jag måste erkänna att jag inte förstår någonting av dagens politik, Vad sysslar våra ekonomiska och politiska eliter med? Försöker de på fullt allvar ödelägga hela den västerländska kulturen?

På det ekonomiska området för man en politik som flera gånger tidigare visat sig rent ödesdiger, allt från tulpankraschen för flera hundra år sen, till den ekonomisk-liberala katastrofen i början av 1900-talet, som kulminerade med börskraschen 1929 och som hade andra världskriget som följd. I besparingssyfte skär politiker ner på precis det som fick Västvärlden att utvecklas rekordartat under efterkrigstiden, satsningar på industri, på infrastruktur och offentliga verksamheter. Resultat ser vi redan, infrastrukturen får förfalla, pga besparingar, människor får allt sämre vård, allt sämre utbildning etc. en solklar väg utför för vår västerländska teknologi och kultur.

På det geopolitiska området för man en politik för mer krig och eländen. Hittills har dessa krig mest förts i U-länderna (vare sig man låter U stå för underutveckling eller utvecklings-). Men  nu börjar man, med USA som pådrivare, också försöka få igång storkrig i Europa, mot Ryssland och snart också mot Asien, mot Kina och andra länder som sett en snabb utveckling.

Jag kan förstå om USA, som bestämt sig för att dominera hela världen,  är berett att jämna resten av världen med marken och omöjliggöra teknisk utveckling i alla andra stater, är inne på den linjen, i tron att USA kommer att  tjäna på en utveckling där de kan roffa åt sig alla naturresurser i hela världen utan allvarligt motstånd, och i tron att man själv aldrig kommer att utsättas för sönderbombande av det egna landet – skyddad som man känner sig där, på andra sidan haven. Men jag kan inte förstå de europeiska politiker som låter sig manövreras in i storkrig igen, ja ännu värre som aktivt manövrerar för att framkalla ett sådant i Europa igen..

För mig finns bara en begriplig och logisk förklaring till att Europa så beredvilligt, (om än med vissa försök från  Merkels sida, till undanmannövrer vad gäller Ukraina och krig mot Ryssland,) går med på att genomföra den enorma och på lögner grundade krigspropagandan mot Ryssland, som vi ser idag. Nämligen hot från USA:s sida. För annars: Vad tänker de, vad tror de? Är de totalt urblåsta eller är de, som sagt, hotade av USA att gå USA:s ärenden, att föra USA:s krig (och förresten skulle Europa utsättas för sönderbombande så kan de ju själva alltid ta sin tillflykt till det säkra och trygga USA)?

Jag förstår det faktiskt inte. Kan de vara så okunniga och dumma att de inte begriper vad de är med och driver fram?

/Kerstin

Länkar:
Washington har krossat förtroendet, Jinge.se 10/3 2015
The Destabilization Doctrine: ISIS, Proxies and Patsies, Brandon Martinez, Non Align Media 2015 (Ja vad ska man tro?)
Obama Declares Venezuela a Threat to National Security, Carol Levy, telesur 9/3 2015 (Detta skulle man ju bara skratta åt om man inte visste att det betyder att USA tänker iscensätta en kupp i Venezuela -igen.)