Regler för kommentarer på Motvallsbloggen:

Här accepteras inte kommentarer som:- inte följer regler för anständigt språkbruk , omtalar medmänniskor med nedsättande ord som ”idiot”, ”dårfink”, ”dårar” etc. eller som på annat sätt innehåller fula eller illvilliga personangrepp. Det är dock tillåtet med normal ironi och statir samt saklig kritik av offentliga personer.

- innehåller uttalanden som strider mot lagen, ex. hets mot folkgrupp, som är rasistiska, smygrasistiska eller som är allmänt invandrarfientliga.

- inte håller accepterat hövlig ton

- innehåller mer än två länkar eller länkar till sidor där man bryter mot lagen eller som innehåller öppet eller förtäckt invandrarfientligt material. Dessutom accepteras (fr.o.m. 15/6 2010) inte länkar till samlingssiter utan känd ansvarig.

- inte har med inlägget att göra

- inte är annat än återkommande långa inlägg, som uppenbart är del av en egen kampanj, som bör föras på annan sida eller på en egen blogg

- upprepar samma sak/fråga/anklagelse mot mig, trots att kommentaren, frågan eller anklagelsen redan är besvarad i kommentardelen på tråden.

- inte har en fungerande e-postadress- som kallar sig ”Anonym”. På de här bloggen skriver man under med en egen pseudonym, och alltid med samma pseudonym, så att man kan skiljas från andra som kommenterar under pseudonym.

- som önskar livet ur människor på ena eller andra sättet.

Vidare bör man läsa igenom tidigare kommentarer på tråden innan man kommenterar för att kunna lägga in relevanta kommentarer. Detta för att göra även den delen av bloggen läsvärd för besökare. Jag ska exempelvis inte behöva besvara samma anklagelser gång på gång på samma tråd.

Eftersom detta är nättidskriften Albas blogg, som självständigt sköts av mig, avgör jag vilka kommentarer som publiceras här dessutom, i enlighet med den privata äganderätten.