oktober 2014


Internationell politik&Politik/ekonomi30/10 19:46

Först några kloka ord av Maj Britt Theorin:

Kvinnor mot NATO. Maj Britt Theorin om NATO och EU. Måste ses !

Jo, man kan verkligen fråga sig hur svensk försvarspolitik kunde läggas om så radikalt utan att vi svenskar fått någon information om saken. Kan det bero på att våra styrande eliter är helt överens om att ge bort Sverige till USA och då anser de inte att svenska folket har med saken att göra?

Sen rekommenderar jag den bästa artikel jag läst om smyganslutningen till Nato:

”Låt svenska folket rösta om Nato-medlemskapet” ETC, 29/10 2014 (LENNART PALM, PROFESSOR I HISTORIA VID GÖTEBORGS UNIVERSITET)

/Kerstin

Länkar:

Folkkampanjen mot Nato

Massmedia12/10 23:29

Udo Ulfkotte, mångårig journalist på Frankfurter Allgemeine har skrivit en bok, Gekaufte Journalisten (1) om hur journalister köps och tvingas skriva lögnaktiga artiklar, inte minst vad gäller krigspropagandan som vi utsatts och utsätts för sedan 15 år. Han beskriver hur journalister luras och mutas att agera som Pentagons röster. I andra delar av världen diskuteras hans bok. Här är det gravlikt tyst om den.

Vill du behålla dina illusioner om Västerländska medier, se inte filmen nedan. Annars, lyssna på vad han har att säga:

Dr Udo Ulfkotte, journalist and author, on RT

/Kerstin

Länkar:
Udo Ulfkottes hemsida
Saab pressade regeringen att behålla Jas i Libyen (Läs också denna artikel i AB om hur det kom sig att Sverige förlängde Jasplanens insatser i Libyen. Notera hur artikeln inleds med de gamla lögnen att Ghadafi bombade sin befolkning, en lögn som numer är klart avslöjad som just en sådan.)
Head of False Libyan Revolution Admits Qaddafi did not Kill Protesters (Obs Jalil var Ghadafis justitieminister, en man som förrådde honom och som var med och planerade den USA-stödda kuppen mot Ghadafi långt i förväg.)
Motvallsbloggens inlägg om Libyen, skrivna medan det hände, kan läsas här.
Inslagen om ebola visar journalistiken från den sämsta sidan, Johan Croneman, DN 11/8 2014 (En annan, men även den, relevant vinkling av hur journalister beter sig.)

Djur/natur02/10 12:51

Så har jag målat ett collieporträtt igen, av en väldigt vacker collie. Lite roligt måste man ju ha också.

collie

/Kerstin

Politik/ekonomi01/10 13:12

Jo, jag vet att vi har haft ett val, och jag röstade efter mycket tvekan. Sen gick det ju nästan så illa som det bara kunde gå, så jag orkar inte ens tänka på eländet. Med den här utgången riskerar vi att SD får omkring 20% i nästa val.

Om jag bara kunde begripa varför media inte har synat SD:s program i sömmarna, inte talat om att SD röstat med Alliansen i riksdagen i 9 frågor av tio utan bara tjatat om deras rasism, som uppenbarligen inte var någon effektiv information.

Om svenskarna hade vetat att SD står för i stort sett samma politik som Alliansen så tror jag inte att de hade fått några röster från människor som inte är rasister och det tror jag inte att alla som röstade på SD är, för vad är det för vits med att missnöjesrösta på ett parti som i stort sett arbetar för samma politik som den vi har utsatts för de senaste mandatperioderna. Ingen alls, så jag är övertygad om att många, troligen de flesta, som röstade på SD tror att SD står för något radikalt annorlunda än Alliansen. Det gör de ju inte.

/Kerstin


Motvallsbloggen
lades ut 10/2 2005

Webmaster