februari 2006


Vem tipsar/vad skrivs?28/02 05:40

Vilka har de beryktade mejlen om Reinfeldt skickats till? Svaret på den frågan avgör om det handlar om förtal eller inte, som man också konstaterade på TV i går kväll.

Om mejlaren Mats L bara har skickat mejlen till journalister, eller till tidningsredaktioner, så måste han dels ha litat på meddelarskyddet, dels ha litat på att journalisterna skulle undersöka saken innan de eventuellt publicerade påståendena om svart piga och annan svart arbetskraft. Då är det rent juridiskt inte förtal från hans sida. Då är det ett tips till tidningsredaktioner som aldrig borde ha kommit vidare därifrån om man där konstaterat att tipset inte hade fog för sig.

Om han dessutom, och endast, utöver mejl till redaktioner/journalister, har skickat mejlen till Reinfeldt själv och/eller till M:s partikansli, för chans till yttrande om saken, så får det ju snarare anses som ett ganska juste drag, att han också varit hederlig nog att informera dessa om vad han misstänker och tänker sätta tidningar på att undersöka.

Jag har under dagen försökt hitta uppgifter om hur det verkligen gått till men inte lyckats och det gör mig misstänksam. Dock verkar det som om det ovanbeskrivna scenariot kan vara det riktiga. I så fall undrar jag vilken journalist, eller vilken redaktion, som läckte om de här mejlen. Den redaktionen, eller den tidningen skulle jag inte vilja ha något att göra med. Den kan man ju inte lita på vad gäller meddelarskydd och garantin för anonymitet.

Om å andra sidan, mejlen också har skickats till privatpersoner och/eller till bloggare som inte har skaffat sig status som offentlig publicist och som därför inte har ansvarig utgivare, så handlar det om förtal och då var mejlen värda fördömande. Vi får väl se framöver, om det nu blir polisutredning, hur det går, och hur det var med de här sakerna.
Jag väntar med min bedömning till dess. Men under tiden kan jag inte låta bli att fundera vidare:

Om mejlaren Mats L faktiskt trott att Reinfeldt använt svart arbetskraft så hade han rätt i att det hade varit av intresse för väljarna att få veta den saken, och då har han bara gjort vad han borde göra, försökt påvisa en dubbelmoral hos den person som aspirerar på statsministerposten efter nästa val.
Har vi anledning att tro att mejlaren var medveten om att han for med lögn? Jag tror faktiskt inte det, för då hade han troligen insett att de redaktioner och/eller journalister, som han mejlade till, skulle avslöja lögnen och aldrig publicera hans påståenden och då hade saken stannat vid hans mejl till redaktioner/jurnalister och aldrig blivit något ”förtal”. Vi har alltså viss anledning att tro att mejlaren var i god tro i sakfrågan.

Så har det också kommit upp en nidbild/satirbild på massmediaagendan, gjorda från socialdemokratiskt håll, där en behornad potentat håller upp ett plakat med en bild på Reinfeldt. Denna bild har skickats ut till socialdemokratiska organisationer och det anses vara illa.
Det är förvisso en satirisk bild som inte smickrar Reinfeldt och M, men jag hoppas att jag slipper läsa upprörda inlägg om denna bild från personer som för bara någon vecka sedan, med stor emfas, försvarade Muhammedbilderna. Inte kan väl Reinfeldt eller moderater i allmänhet, demokrater och förespåkare för det fria ordet som de är, ta sååå illa vid sig av denna ”skämtsamma bild”!

*****************************

Tillägg 22/4 2007 angående den i mejlen omtalade barnflickan

Reinfeldts barnflicka jobbade illegalt, Metro 29/1 2007

Länkar också till senare inlägg på Motvallsbloggen om Reinfeldts barnflicka:
Reinfeldt i blåsväder – fram med tsunamibanden igen
Hur var det nu med Reinfeldts serbiska barnflicka?
Dags igen – för mobbning av Danielsson alltså (2/2 2007) – animerad Motvallssatir om barnflickan

Det har fortfarande inte bringats klarhet i hur det var med den där barnflickan, som Reinfeldt envist förnekade existensen av och som mejlaren anklagades för förtal av honom om. Ingen har behagat pressa Reinfeldt om saken – konstigt nog och trots att barnflickan uppenbarligen existerade, även enligt egen utsago (se länkar i de senare blogginläggen om saken).

Politik/ekonomi26/02 15:35

Det är nyttigt att gå tillbaka i tiden ibland och att höra röster från forna tider.

I mina mörkaste stunder tycker jag inte det har hänt mycket vad gäller jämställdheten och mäns syn på kvinnor, men när jag på radion (P1 kl 14.00) hör en journalist, som åker bil med Palme mot slussen precis efter högeromläggningen, fråga Palme om han kommer att våga lämna över bilen till frun när ha kommer hem, då inser jag ju att det har hänt en del på området – i positiv riktning.
Konstaterar också att Palme var väl framme även på det området, då han svarar att det är hon som kör bäst.

Men på andra områden har vi inte sett en lika positiv utveckling. Palme konstaterar i samma program att vi var en del av den världsomspännande protesten mot USA:s krig i Vietnam! Idag är Sverige snarare en svansviftande hund i USA:s knä. Idag ställer vi upp och levererar ”terrorister” för tortyr i CIA:s regi och stänger på USA:s order av svenskar från deras rätt till försörjning och utkomst, utan rättslig prövning och utan möjlighet för de anklagade att försvara sig i enlighet med en anständig rättsstats normer.

Motvallstanten&Vård/omsorg25/02 21:13

om SSRI

Det är något som inte stämmer med teorin om att depression orsakas av serotoninbrist. Läkarna förklarar att det här är samma sak som när diabetiker måste ta insulin för att de har brist på detta ämne i kroppen, och att människor som lider brist på serotonin nog måste gå på de här medlen hela livet.

Trots att medlen påstås vara så effektiva alltså, och så säkra, så sjukpensioneras nu alltfler unga människor på grund av depression. Om medicinerna vore så bra som påstås, borde vi inte ha några deprimerade unga människor alls tycker man, i synnerhet som SSRI skrivs ut till alltfler ungdomar idag. Får de inte SSRI de här som pensioneras, eller blir de sjuka just på grund av sina SSRI-mediciner, undrar man såldes?

För det andra: När en person drabbas av diabetes, eller av sköldkörtelinsufficiens, så testar man personen först och sedan, om de lider av sjukdomarna ifråga (bristen ifråga), tillför man de ämnen som saknas, insulin respektive thyroxin, och då är man noga med att ställa in doserna korrekt och att kontrollera detta i uppföljande prover och undersökningar. När det gäller påstådd serotoninbrist däremot, så mäter man inte denna innan man sätter in medicinen och man testar inte heller objektivt vilken mängd som sedan är bra för patienten.

Dessutom finns det tillräckligt med vittnesmål idag om att människor reagerar helt olika på SSRI. Somliga tycks inte påverkas alls av medlen, andra blir bättre, tycker de, och andra åter bli ordentligt sjuka av dem. Detta visar att man inte alls kan jämföra serotoninbrist med brist på insulin eller thyroxin, för dessa senare brister reagerar alla människor likadant på och alla blir bättre när de tillförs ämnena ifråga.

Vad som är ännu värre är att läkare skriver ut SSRI för allt från sorg efter en anhörigs död över nageltrång och ryggskott till nedstämdhet och just depression, och inte sällan utan att ens tala om för patienten vilken sorts preparat man skriver ut till denne.

Det är skandal att detta får fortsätta!

Här för jag in några kommentarer, från tidigare inlägg om saken, från människor som inte tålt de här preparaten. Jag hoppas att skribenterna inte misstycker:

Donald säger:
24/02 21:47 at 21:47
Hej, jag har läst bl.a din berättelse Sven, och har tyvärr också blivit både lurad och förgiftad av SRRI-medel ->RÄVGIFTET!..
Det är 3 år sedan jag slutade abrupt med dem, allt gjorde jag i ren okunskap, och utan ngn som helst uppföljning av min läkare (1 besök)! efter endast 3månaders bruk av dessa potenta medel. De förstörde på denna korta tid hela min tillvaro, och min omgivning blev i totalt kaos. Redan vid insättande blev jag hemskt sjuk, jag kontaktade min läkare, som sade att så “skulle man må” någon vecka,?!, jag fick medlet mot värk, så jag skulle alltså räkna med att börja må dåligt i början av behandlingen.
Jag blev istället till en zombie som tappade allt hår, fick svåra hudbesvär och mkt mera, men lyckades sluta själv, trots att läkaren rekomenderade mig att forsätta och ta pillret på morgonen istället för på kvällen. Ändå berättade jag alla symtom som uppstått för mig. Jag har en massa symtom/skador? kvar, och åldrades minst 20 år på 1/2år. Och tror aldrig jag blir helt frisk efter detta. Jag levde på näringspulvret Meritene, som enda näringsintag under ca ett år, via en dietist skrevs detta ut, men läkaren undrade inte VARFÖR min mage/tarmar helt slutat att fungera på mig?? Innan jag “sattes” på SSRI, åt jag som alla andra, alltså normalt.
Enda sättet att skydda sig mot sådana här sk. behandlingar/övergrepp?, tror jag är att lära sig själv, för läkare “verkar inte” kunna detta, eller förstå? att de “rör om” hela vårt signal/nerv-system. De sätter istället ofta in ännu mera mediciner, vilket jag sett ökar risken för att det slutar ändå värre.
Så ett gott råd till alla, var mkt kritisk generellt till läkares medicinska kunskaper vid besök som föranleder förskrivning av läkemedel. Kolla i FASS, samt sök mkt fakta från de som ätit av preparatet du ev. fått förskrivit till dig INNAN du påbörjar en kanske helt “onödig” eller rent av livsfarlig medicinering/behanding.
Donald

mattias j säger:
14/01 20:30 at 20:30
“trappa ner oerhört långsamt” ja det är bara förnamnet, nu i onsdags så tog jag den sista flisan av domedagstabletten Zoloft.
Har då trappat ner under två års tid, och den sista biten var så liten att jag nästan tvingades att ta den med pincett, har under de 7-8 trappsteg jag tagit hamnat i ett stort svart helvete, som var/är lika jobbigt varje gång, med bla svår panikångest, dödsångest, självmordstankar, livsleda, tinnitus, kraftiga diarreer, extrem stresskänsla, rastlöshet, huvudvärk/bihåleinflammation som varade i 7 hela veckor, plus kanske ett femtiotal symtom till. Listan kan göras oändligt lång, med sveda och kraftig brännande känsla i armar och ben bla. Allt detta tack vare arbetsstress, som “medicinerades” med SSRI, hade jag vetat vilket veritabelt helvete jag skulle hamna i hade dessa preparat åkt i soporna omgående, vet inte om jag blir återställd från de demenskänslor och parkinsonliknande symtom som jag nu brottas med, även balansproblem, svårt att gå i trappor mm.
Väntar också på att de känslor man hade innan detta giftet sattes in, skall komma tillbaks, men det kan bara tiden utvisa, så hoppas på för mycket äe kanske ingen större ide om det nu handlar om rena hjärnskador mm.
Håret har sakta börjat att växa lite mer, och huden som ramlade av fingertopparna har läkt delvis, även om känseln i fingertopparna inklusive fingeravtrycken är borta.
Ett ökat medvetande till dessa “medicineringar” som jag personligen skulle vilja kalla för rena rama lobotomeringen, för att inte säga en våldtäkt på vår hälsa, tror jag inte kommer att inträffa med tanke på att herr Beerman med lakejer nu tågar land och rike runt för att se till att resten av befolkningen inmundigar dessa preparat, även skolbarn diskuteras nu, i och med att vi är så totalt “undermedicinerade” och Pfizer tjänar ju absolut inga pengar på om vi är friska – inte sant? För att inte tala om aktieägarna som göds av dessa mångmiljardbelopp i dollars räknat, som dessa piller inbringar.
Till sist, de här medlen är från början framtagna för patienter med grotesk depression som inte ser annan möjlighet än självmord mm, men denna ofattbara offlabelförskrivning som förekommer så får vi snart Zoloft i form av vaccin vid födseln?
Tack för ordet

Jag frågade Mattias om han fick medlet pga depression och han svarade då:

mattias j säger:
15/01 00:07 at 0:07
Hej, ja jag var inte deprimerad alls om man ser tillbaks på den tiden. Det handlade om att det helt enkelt var outhärdligt på min arbetsplats och jag gick in till min chef och sade som det var med gråten i halsen.
Men nuförtiden “kategoriseras” allt från värk i nacken till sömnlöshet som depression osv. Anledningen till att det gick som det gick var helt enkelt den berömda toleransabstinensen som drabbade mej, och denna toleransabstinensen vågar jag påstå gäller ALLA tabletter som har med hjärna och psyke att göra, läser ju med jämna mellanrum om personer som knaprar i sej upp till TVÅ st rör Treo om dagen, varför?? jo effekten avtar efter en tid, så även för dessa sk “lyckopiller” de är groteskt abstinensframkallande, och då skall nämnas att nu pratar vi inte om ett psykiskt beroende, dvs man känner ett sug osv och kroppen skriker efter mer, nej det handlar ju helt enkelt om ett FYSISKT beroende, vilket kan misstänkte redan från början.
Kan man ta dessa medel år ut och år innan och fortfarande ligga på samma dos? Nej det fungerar inte på det viset, och detta läser man om dagligen på kilen, rfhl, sps mm, om folk som får dessa karakteristiska abstinenssymtom, dvs tabletterna “sätter ut sej själva” efter ett tag och man får rena utsättningssymtom fastän man “tar sin dagliga dos” därav att de som jag har kommit i kontakt med mår fruktansvärt illa och tvingas att byta tablettsorter hit och dit och i slutändan leder det hela till att de sitter där med kanske 10-15 olika preparat. Jag är på bättringsvägen, jag ger inte upp, jag har varit i helvetet bokstavligt talat, men efter denna nedtrappning på nästan 2 år så har en del av tarmfunktionerna och övriga kroppsfunktioner sakta att börja återhämta sej, men man vågar inte ropa hej förrän man blivit återställd helt från detta.
Skulle utan vidare kunna skriva en hel bok på många hundra sidor om vad jag gått igenom, men känner att jag måste försöka att återkomma till livet först, små steg, man tar tre strg upp och två steg ner, det är så det fungerar. Alltså, jag upplevde ALLA dessa utsättningssymtom efter en tid då jag utvecklat toleransabstinens och detta ledde till en historia som är för lång att redogöra för här, med bla mer tabletter, höjda doser, öppenpsyk osv.
Tack i alla fall för en mycket bra och läsvärd sida, jag kommer aldrig att glömma “mamma och äldrevården” har även haft dessa syndrom med mina egna mor och farföräldrar.
Mattias j

Sven säger:
10/01 22:09 at 22:09
Jag kan ju tipsa er om
RFHL/Öppet forum och Kilen
Jag har själv blivit halvt invalidiserad av rävgiftet Seroxat (SSRI). Har blivit lurad att tro att alla hemska utsättningssymtom var min grundproblematik i en ny skepnad, tills 5 kr trillade ner när jag hittade till föreningarna jag länkar till ovan. Jag har förlorat år av livet och blev förändrad som person, var till slut bara en skugga av mitt forna jag.

Tarmo Lindholm säger:
31/12 13:15 at 13:15
Ja detta är för mig helt ofattbart att vilken läkare som helst skriver ut just SSRI preparat av alla dess slag utan omsvep, till vem som helst, inga problem. Men Bensopreparat är det numer bara psykiatikerna som skriver ut. Sen finns det ju dom oseriösa läkarna som skriver ut “allt “som patienten frågar efter, men dom är oftast inte så “långlivade”.

31/12 14:17 at 14:17
Glömde också tillägga att, av en nära anhörigs medicinering att döma verkar det som att Läkarna närapå är “mutade” av en högre makt och favoriserar dom här SSRI preparaten. Så fort man säger att man har lite problem med ex nervositet eller ångerst då får man höra att det finns massor med medicin som hjälper (och då menar läkaren naturligtvis SSRI-preparat), vilket är kvalifiserad SKITSNACK från läkarnas sida och det värsta är att dom vet detta själva!
Jag har ett bra exempel från ett läkarbesök för nån månad sen då jag ville ha värkmedicin som jag har använt länge då jag tycker att den hjälper bra mot den värk som jag har.
Då säger Läkaren att det har kommit ut en ny medicin som enligt läkaren skulle vara bättre. Då frågade jag om jag fick läsa vad den nya medicinen hade för verksamt ämne och hur lång tid det tar tex innan den börjar verka. Läkaren blev närmast förbannad då denne inte kunde säga hur medicinen fungerade, men att den skulle börja verka effter ca.14 dagar, det fick jag ur Läkareni alla fall, och efter denna vetskap förstod jag direkt att det var frågan om någon SSRI “dynga” igen. Jag sa åt läkaren att jag inte hade lust att “vänta 14 dagar”för att min värk skulle gå bort och att han kunde prångla ut skiten till någon annan.

Sune säger:
25/12 14:15 at 14:15
Eh, vet inte om jag missat nåt, men man skall inte ge ett NERVGIFT mot pms, då finns det andra betydligt bättre metoder, mycket billigare med, så slipper man lida som jag gjort, och tvingats att “trappa ner” under mer än 2 ÅR nu, ursäkta men dessa tabletter måste vara satans verk.

Problemet är att man inte vet i förväg hur man kommer att reagera på preparaten, och att majoriteten av alla läkare inte tycks bry sig.

OBS! Det är livsfarligt att sluta abrupt med SSRI och Benso. Vill man sluta äta dessa medel ska man se till att få sakkunnig hjälp med den saken (vilket inte är så enkelt eftersom läkare inte erkänner problemet). Medlen måste trappas ner oerhört långsamt!

Alla tidigare inlägg om SSRI och Benso finns under kategorin ”Vård/omsorg” klicka och läs. Där finner man också många länkar om saken.

Vem tipsar/vad skrivs?25/02 05:37

Jag har förstås fått för mig att det blivit en vanlig metod, både inom parterna, i de interna maktstriderna, och mellan partierna, att man utnyttjar massmedia och meddelar ofördelaktiga saker om konkurrenter som man vill göra sig av med eller oskadliggöra politiskt.

Första gången jag kände mig säker på att den här metoden utnyttjades, systematiskt också i svensk politik (i amerikansk politik har den ju varit vanlig mycket länge), var också under våren före ett val, nämligen när någon måste ha tipsat massmedia om Ebbe Karlsson och hans underliga ageranden i samband med utredningen av Palmemordet, där bl.a. Anna-Greta Lejon fick avgå så småningom. Affären pågick i massmedia under lång tid, med nya smaskiga detaljer varje vecka. Någon måste kontinuerligt ha läckt detaljer till massmedia den gången. Så plötsligt dog skandalen med Ebbe Karlsson-affären i massmedia och istället avslöjades storpampars, inom företagarvärlden, skumma boendeformer, hur de fick villor och attraktiva lägenheter billigt och kom undan med skatt. En slump? Vet inte men tror inte det.

Undrar också hur massmedia kom på Mona Sahlins Tobleroneköp just när hon var på väg att bli nästa ordförande i det socialdemokratiska partiet? En slump? Vet inte men tror inte det. Hur fick massamedia reda på Malms famösa uttalande om kvinnor, och just när han var obekväm för socialdemokratiska partiet (rosornas krig)? En slump? Vet inte men tror inte det. Hur får massmedia reda på alla politikers porrbesök? En slump? Vet inte men tror inte det. Anna Sjödin skandaliseras, en sosse som slåss på krogen! Karin Pilsäter kör rattonykter men henne ska man ha medkänsla med. En slump? Vet inte men tror inte det.

Så här kunde man fortsätta att fråga om affär efter affär. Det som skiljer den senaste historien från tidigare sådana är att här är det uppgiftslämnaren/tipsaren och hans parti, som skandaliseras inte den som tipsen handlar om (som kanske är helt oskyldig, uttalar mig inte om den saken här). Det tog dessutom tydligen flera månader innan den här skandalen briserade, och precis lagom tills följetongen med KU-förhören tagit slut? En slump? Jag bara undrar?

Kan det faktum att det bara är socialdemokrater som drabbas av skandaler bero på att nästan alla våra massmedia är borgerliga idag? Vet inte, men tror det.

Vet vi vanliga dödliga, vi inom valboskapen, någonsin vad som utspelar sig bakom kulisserna? Tror inte det.

Politik/ekonomi24/02 03:46

Man får ju säga att Lars-Erik Peterson, Skandias dödgrävare, ändå är en riktigt hedersman med tanke på att han inte anlitar advokat från det allmänna. Advokaterna lär kosta någon miljon eller två (enligt Aftonbladet 21/2), och det är ju storsint av honom att betala detta ur egen ficka, istället för att pungslå oss skattbetalare på beloppet.
Sån tur att han fick 178 miljoner i bonus från Skandia, så att han har råd att bespara oss dessa kostnader.

PS: Vem sätter en hundring på att han får skaka galler? Skicka pengarna till mig i så fall. Jag har inga 178 miljoner och kunde ha nytta av några hundringar.

Ideologier/propaganda&Motvallstanten23/02 04:21

påverkan

Ideologier/propaganda22/02 15:46

Konkurrens, konkurrens och mer konkurrens mellan individer är bästa sättet att utveckla samhällen, hävdas det idag och upprepas det ständigt i propagandan i massmedia. Det är förstås ren dumhet. För mycket och felaktigt påtvingad konkurrens leder istället till tillbakagång och till stagnation.

Människan, som art, hade aldrig varit så framgångsrik om varje enskild individ ständigt hade konkurrerat med varje annan individ. Det typiskt mänskliga är istället vår förmåga att samarbeta, att lära av varandra och att utveckla nya tekniker och teknologier tillsammans.

Negativ konkurrens, konkurrens under piskan, som det handlar om idag när varje människa känner otrygghet och tvingas leva i skräck för att förlora arbetet och hamna utanför samhället, leder till ängsligt vaktande av det egna reviret, till att man inte delar med sig i rädsla för att någon annan ska kunna skörda frukterna av ens insatser. Det leder till att alldeles för mycket individuell energi och kreativitet läggs ner på nedbrytande istället för utvecklande aktiviteter.

Konkurrens under trygga förhållanden kombinerad med system som möjliggör nyttjandet av goda idéer av alla, däremot, leder till positiv kreativitet, till att tankeverksamhet ägnas åt sådant som är gott och kan medföra positiva effekter för alla.

När alla skolor ska konkurrera om elever exempelvis, kommer skolorna inte att vilja dela med sig av nya och kanske goda pedagogiska idéer, det kan ju leda till att andra stjäl eleverna och därmed resurserna. I ett samhälle med en gemensam skola, med samma villkor för alla skolor däremot, kommer goda pedagogiska idéer alla till del. Där kommer den att belönas lite extra som sprider dessa goda idéer, om så bara med socialt erkännande och beundran från andra människor.

I ett samhälle där all forskning ska bekostas privat (helst), kommer de som forskar att försöka hemlighålla sina forskningsresultat, för de ska ju komma det egna företaget tillgodo i första hand, och därmed stoppar man kunskapsutvecklingen. Det är nämligen genom fritt utbyte av kunskaper och nya landvinningar, som vetenskap och teknologi utvecklas mest effektivt, inte genom ängsligt vaktande eller genom hemlighållande av de egna idéerna eller upptäckterna.

Människan är en varelse med förmåga både till samverkan och omtanke och till egoistisk konkurrens och mobbing. Vilken del av våra inneboende möjligheter som kommer till uttryck beror på den omgivning vi lever i. Administrerar man fram ett samhälle där alla tvingas anstränga sig för att slå ut andra, där endast egoisterna klarar sig, blir många av oss egoistiska. Organiserar man fram ett samhälle där våra sociala sidor och samarbetsförmåga premieras blir vi sociala och samarbetsvilliga.

Dagens betonande av individuell konkurrens är rent infantilt med andra ord. Extrem sådan, samhällen där alla pressas till vanvett, leder till att sociala systemet bryts ner, till kaos och till slut till inre och totalt sönderfall.

Motvallstanten&Politik/ekonomi21/02 23:40

liberalism2

Kvinnor/feminism21/02 04:43

Jag brukar inte titta på sport på TV och perioderna med OS och VM brukar vara dödstrista för att det bara är sport i TV. Men ikväll tittade jag på ishockey, damishockey närmare bestämt. Hade inte alls tänkt titta men så ropade min man på mig: ”Du måste komma och titta, det här ju roligt. Tjejerna spelar ju verkligen hockey, och de åker skridskor, de fajtas inte bara hela tiden”.

Så jag kom och tittade och blev mycket imponerad av de svenska tjejerna. Att hästa upp sig så bra i sista perioden, efter två perioder av underläge, var imponerande och som min man sade, de var roliga att titta på också – tjejerna, eftersom de spelade ishockey, inte bara blockerade varandra utmed sargen hela tiden.

Jättegrattis till de svenska flickorna som fick silvermedalj i OS! Det var en prestation väl värd beröm.

Politik/ekonomi20/02 03:23

för på hans tid var opium överklassens flykt från själens våndor, från engagemang, empati och omdöme.

Om han hade levt idag hade han sagt att propaganda, antidepressiva och sömnmedel är överklassens sätt att döva och oskadliggöra folket.

Nästa sida »


Motvallsbloggen
lades ut 10/2 2005

Webmaster