november 2013


Politik/ekonomi&Teknik/teknologi28/11 13:06

Fukushima Fear: Radiation rises, ’nobody really knows how to dodge disaster’ (utlagd 18/10 2013)

/Kerstin

Länkar:
RADIOACTIVE GROUNDWATER AT FUKUSHIMA NEARS PACIFIC, MARI YAMAGUCHI, AP 23/8 2013

Internationell politik&Politik/ekonomi25/11 02:18

CIA Operation 40 and JFK, RFK, John Lennon assassinations, Watergate, 9/11: Expert Ole Dammegard (utlagd 20710 2013)

Man vill ju inte tro vad man hör här. Men det börjar komma så många uppgifter att liknande slag, från olika håll, att man börjar undra om det inte ligger något i det här.

/Kerstin

Djur/natur10/11 23:45

Varav hjärtat är fullt därom skriver ordbehandlaren – numer: Vi har just fått en ny familjemedlem, lilla collieflickan Raska. Hon har bott hos oss en vecka och gjort en rivstart som husets livligaste krabat. Konstaterar bara ”besviket” att hon inte levererades med inkallning. En sådan borde ju vara ett självklart tillbehör när man köper valp. Istället fick vi nöja oss med ett valphalsband och ett litet koppel.  :-)

Konstaterar också, som varje stolt ”mamma”, att hon är väldigt speciell. Bara en enda olycka på hela veckan och den var mitt fel. Fast å andra sidan är nog de uteblivna olyckorna mest min förtjänst. De undvikes medelst ett evigt springande ut och in, varje gång valpen vaknar efter en sovstund, efter varje måltid och efter en stunds lek. Det blir  sådär en gång i timmen i genomsnitt.

collievalp

För övrigt är hon en ovanligt uppmärksam 8-9-veckorsvalp. Hon noterar allt som händer i omgivningen, vilket jag inte varit med om att mina tidigare valpar gjort, kollar in det ett ögonblick för att sen gå fram och nosa på det som dragit till sig hennes uppmärksamhet.

Under veckan som gått har hon hunnit äta upp fåtöljen i vardagsrummet, mattfransarna på den stora äkta mattan i samma rum, liksom fransarna på köksmattorna och dessutom försökt att sätta i sig min kontorsstol. Den är av stål och lite svårtuggad så den står fortfarande kvar.

Efter att vi först beslutat att hon skulle kallas Raska, då hon är en liten rask colliedam, börjar vi nu alltmer fundera på om inte Lady Gnaga skulle var ett mer passande namn.

Hon är en ganska krävande men alldeles underbar liten collievalp med andra ord. Nu ska jag leva livet tillsammans med en glad sådan, inte bara gräva ner mig i världens eländen. Bäva månde världen (nå, i alla fall grannskapet) för här kommer vi, Raska och jag

/Kerstin

Livsfrågor&Vård/omsorg05/11 21:17

Alla som vill förbli friska eller åter bli friska bör se den här filmen. Den kan bespara många av er onödigt lidande:

Deadly Medicines and Organised Crime – Peter Gøtzsche – October 3, 2013

Tack Britt för länken.

/Kerstin

Länkar:
– Psykiatrins och läkemedelsbolagens gigantiska bluff om lugnande medel och antidepressiva, Motvallsbloggen 10/5 2010
– Whitakers avslöjande om SSRI i USA, Motvallsbloggen 26/2 2013
– Fler bloggar tar nu upp SSRI-preparatens förödande effekter, Motvallsbloggen 24/2 2013
– Depression beror inte på serotoninbrist – äntligen ett erkännande, Motvallsbloggen 3/11 2011

Ideologier/propaganda&Politik/ekonomi04/11 23:48

Får tips via Face Book att Ann-Britt Åsebol (M), å hela partiets vägnar förstås, lagt fram en motion om att avskaffa 1:a maj som helgdag. Motiveringen låter då här:

Förslag till riksdagsbeslut
Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att se över möjligheten att avskaffa första maj som allmän helgdag.

Motivering
Första maj är sedan 1939 allmän helgdag i Sverige, vilket innebär att de flesta svenskar då är lediga från jobb och studier. Detta är problematiskt eftersom första maj är starkt förknippat med en specifik politisk uppfattning som inte alla delar.

Då Sveriges befolkning inte uteslutande delar denna politiska uppfattning blir det ett demokratiskt problem att en specifik politisk hållning på detta sätt uppmärksammas med en egen helgdag. (Sveriges riksdag)

Med detta omöjliggör de första-majdemonstrationer, om förslaget går igenom. Käckt eller hur? Blir väldigt spännande att se hur de unga historielösa förnyarna som numer styr S ställer sig i den här frågan, om de kommer att betrakta förslaget som modernt och framtidsinriktat, som en välkommen ”förnyelse”.

Härlig motivering dessutom eftersom den kan sedan användas för att avskaffa alla våra helgdagar också, då de flesta helgdagar är kristna och massor av svenskar inte är troende kristna, inte ens av de döpta svenskarna.

Det är en annan sak som slår mig här: Socialdemokraterna fruktade just detta förslag, anade jag för sådär en 10-15 år sen, och försökte förebygga det,  om vi skulle få en ny borgerlig regering, genom att gå de konservativa till mötes och instifta en nationaldag som helgdag, nämligen 6:e juni. För den sakens skull avskaffade man istället annandag pingst som helgdag.

Nu är förstås instiftandet av en nationaldag, som de borgerliga ivrat för länge och nu välkomnade, också en politisk/ideologisk historia som många svenskar inte alls uppskattade eller ville ställa upp på. Var på den politiska skalan vi ska sätta upp nationalismen överlåter jag åt läsaren att avgöra.

Att som S, tro att man kan kompromissa med eller blidka  konservativa personer till att ta hänsyn till annat än de egna önskemålen, den egna politiken eller ideologin, genom att gå dem tillmötes, är osannolikt naivt. De borgerliga vill inte kompromissa, de vill inte ta hänsyn. De vill äta hela kakan och kommer att ta för sig av den, bit för bit. De har redan tagit det mesta av den.

/Kerstin

Forskning/vetenskap&Ideologier/propaganda&Politik/ekonomi04/11 16:08

En intressant undersökning om människors beteenden, de rikas kontra de sämre ställdas:

Money on the Mind (utlagd 21/6 2013, drygt 8 minuter lång)

/Kerstin


Motvallsbloggen
lades ut 10/2 2005

Webmaster