maj 2012


Ideologier/propaganda&Internationell politik&Massmedia31/05 02:16

Nog verkar det som om jag inte gissade helt fel när jag skrev att en del av de mördade i Houla antagligen var kristna. Lyssna till vad Webster Tarpley säger i videon nedan. Här ett kort citat om just den saken, från Tarpley:

First one (vittne/min anm.) comes from Fides; Fides is an Italian-Roman Catholic missionary News Service and they point to the fact that what the reality of the Houla massacre is that these fighters, right extremists, al-Qaeda or Salafi, whatever they were; came in and started targeting the Armenian Christians and the roman Catholics, the Franciscans and some others.
(Min översättning: Det första vittnesmålet kommer från Fides; Fides är de Italiensk-Romerskkatolska missionärernas nyhetsbyrå och de pekar på det faktum att Houla massakerns förövare, högerextremister, Al Qaida eller salafister, vilka de nu var; kom in och började mörda armeniska kristna och romerska katoliker, Fransiscaner och en del andra.)

NATO’s death squads responsible for Houla massacre: Analyst (30/5 2012)


(Om filmen inte fungerar kan man se den här. Här finns också intevjun utskriven.)

Så avlutar jag inlägget med en liten liknelse som jag skrev i kommentartråden på förra inlägget, eftersom jag vet att det inte är så många som läser kommentarerna.

Jag vänder mig mot det som man så ofta hört länge nu, som ett slags försvar från dem som hurrade för Irakinvasionen (som jag givetvis också var starkt kritsk till och emot) vars konsekvenser blivit förfärliga, att ”Jamen de blev ju i alla fall av med Saddam”. Sak samma kommer troligen Libyenkrigets tillskyndare att säga om Libyen och Ghadafi, när det står klart för fler vad det blivit av Libyen efter kriget och troligen kommer att förbli ett bra tag framöver. I värsta fall, fast jag hoppas det inte blir så, kommer vi att få höra samman sak om Syrien och Assad en dag:

En liten liknelse:
Lisa misshandlas av sin man Nisse varenda lördag efter att han fått sitt lördagsbrännvin. Det här får Olle veta och går hem till Nisse och säger åt honom att dra och aldrig mer visa sig i stan för då ska han slå ihjäl Nisse. Så Nisse sticker och istället flyttar Olle in hos Lisa.
Det dröjer inte länge förrän Olle börjar misshandla Lisa han också – varje dag och mycket värre än Nisse gjorde.
Ett par grannar träffas på gården en dag och en av dem, som förstås hört eländet, säger:
– Det är förfärligt hur Olle slår Lisa, varvid den andre grannen svarar
– Men Olle räddade ju i alla fall Lisa från Nisse. Det måste hon ju vara tacksam för och det måste man ju ge Olle ett erkännande för.

Absurt svar från granne nr 2. För vem skulle anse att Olle är beundransvärd i den situationen, och vem skulle anse att Lisa har anledning att vara tacksam för Olles ”ingripande” mot Nisse och glad över att han räddade henne från Nisse, under de här omständigheterna?

Det finns grader i helvetet också.

Protestera mot den Västvärldsorkestrerade attacken på Syrien!

/Kerstin

Tillägg 31/5 2012 kl. 11.15:
Hörde just nyhetsuppläsaren på P1 ”berätta” att ”Den Fria syriska armén” i huvudsak består av soldater som deserterat från den ordinära syriska armén. Detta är lögn. Det är förstås inte omöjligt att några är sådana, men de flesta i denna s.k. ”fria armé torde, vid sidan om en hel del vanliga oppositionella syrier, bestå av ett hopkok av islamistiska legosoldater som kommit till området från alla möjliga håll, från Libyen, från Afghanistan, från Qatar från Saudiarabien  etc.

Varför får vi denna felaktiga ”information”? Jo, detta är PsyOps, dvs psykologisk krigföring, som framför allt är till för att syrierna i allmänhet ska börja misströsta och tro att den reguljära armén börjar svika och gå över till fienden. Med det här vill man undergräva syrierna tilltro till sin stat och ledare. Sen hamnar denna PsyOps förstås även i Sverige – i denna globaliseringens tidevarv.

Det här är således samma historia som när Nato, ganska tidigt under Natoattacken på Libyen, lät meddela libyerna, och alla oss andra, att Ghadafi hade flytt Libyen, vilket han aldrig gjorde. Även den gången var syftet att göra de bekrigade människorna förvirrade och få dem att ge upp.

Man kan läsa mer om svensk Psykologisk krigföring i en artikel i FOKUS. Det är en mycket viktig artikel som borde ingå i samhällsundervisningen, eftersom skolbarnen väl fortfarande ska lära sig ett kritiskt tänkande – eller har de borgerliga (nyliberala) regeringarna slopat den målsättningen för utbildningen av svenska folket?

Tillägg 2 31/5 kl.13.00
De kristna i Syrien stödjer Assad eftersom de ser honom och den nuvarande sekulära regimen som garant för de kristnas, och andra minoriteters säkerhet. De kristna uppgår till 10% av den syriska befolkningen som består av totalt c:a 22,5 miljoner invånare.
Patriarken i omådet besökte Paris och Sarkozy i september 2011 för att be Väst sluta stödja upprorsmännen i Syrien eftersom ett störtande av Assad-regimen skulle hota de kristnas säkerhet i regionen.(*)

Tillägg 3 31/5 kl 17.10
Jag hade inte tänkt lägga ut den här filmen, men när jag hör kommentarer på radion idag om massakern kan jag inte låta bli. Jag vill bara varna för mycket otäcka bilder. Den som orkar titta på filmen uppmanas att notera hur människorna lyfter de döda barnen som om de vore slaktade grisar. Ingen behandlar döda som man respekterar, och vars död man beklagar, på det sättet. Jag konstaterar också att fler har reagerat på sättet barnen lyfts (**):

Al-Houla Massacre – Dozens of Children Murdered in Syria (25/5 2012)

Länkar:
- Sveriges hemliga propagandasoldater, Claes Lönegård, FOKUS 22/5 2012
- Syriens folkresning kapas av våldsmän, UI-bloggen (Utrikiska institutet),Per Jönsson 15/2 2012
- Preparing the Chessboard for the “Clash of Civilizations”: Divide, Conquer and Rule the “New Middle East”, Mahdi Darius Nazemroaya, CounterPsyOps 15/12 2011
*) Sarkozy tells Rai: The regime in Syria is over, YaLibnan 10/9 2011
*) Syria’s Christians back Assad, fear unknown future, English News cn, 12/11 2011
* France denies Sarkozy said no home for Christians in region, The Daily Star 5/9 2011
*) Disposing the Middle-East of Aramean, Coptic and other Christians: a demonic plan concocted in the antichristian malignant laboratories of colonial powers. The Eradication of the Christian Communities of the Middle East, aramnahrin.org
- Avslöjande besök i Syrien, Patrik Paulov, Proletären 30/5 2012
**) ‘UN Commissioner report on Houla? But they only talk to Syrian opposition – by phone’, RT 31/5 2012 (Citat: “Why does the man in the video, while showing the children and screaming ‘Allah Akbar!’, treat them with no respect, like puppets?”)
- Anna: Materials of our own independent investigation on houla, am-not-yours, 30/5 2012
- Materials of our own independent investigationMarat Musin, ANNA-NEWSSyria, Houla, Taldao, Brian Souter, Facebook 31/5 2012

Ideologier/propaganda&Internationell politik&Massmedia29/05 04:06

Alla upprörs, och givetvis med rätta, över dem som mördat så bestialiskt i Syrien nyligen. Men sen blir man förundrad. I samtliga svenska media sägs, direkt eller indirekt, eller indikeras det, att det var den syriska regeringen som låg bakom massakern och alla förfäras över den hemska syriska regeringen (1) medan denna regering hävdar att illdåden var oppositionens och/eller Al Qaidas verk.(2)

Jag vet förstås inte vem som mördade alla dessa människor, men jag vet att det ljugs hejdlöst för oss om vad som händer i Syrien, och jag vet att USA sedan länge beslutat sig för att ”ta ner Syrien”, precis som man tog ner Libyen, för att kunna tillsätta en lydig marionettregering där också och för att dra undan stöd från Iran, som också ligger i pipelinen för att ”tas ner”.(3) Jag vet vidare att den s.k. oppositionen i Syrien ljuger, sprider rena lögner och lägger ut falska videofilmer på YouTube. (4)

Är det verkligen förnuftigt att anta att det var den syriska regeringen som låg bakom den senaste massakern?

För det första kan vi nog ta alldeles för givet att den syriska regeringen inte vill ha ett blodigt inbördeskrig i landet utan en lugn och stabil stat. Så varför skulle den syriska regeringen begå detta massmord – just nu? Vad kan man tänka sig att regeringen önskade vinna på det? Det finns en tänkbar, men trots detta osannolik möjlighet, att regeringen begår de här morden och på ett sådant sätt att skulden ska falla på de krigande oppositionella, för att med detta visa FN-observatörerna att det är upprorsmännen som står för våldet. Men den förklaringen kan knappast vara riktig.

Är det  något som den syriska regeringen har fått smaka på det senaste året så är det USA:s/EU:s totala misstro mot den och att det internationella samfundet anser att allting den säger är lögn. Varför skulle den syriska regeringen tro att den skulle bli trodd om den ställde till en massaker för att försöka skylla denna på oppositionen? Visserligen brukar jag anse att många politiker inte har imponerande mycket mellan öronen, men sååå dumma tror jag inte att ledamöterna i Syriens regering är. De måste vid det här laget vara förfärligt medvetna om att ingenting de säger tas för sant av dem som kräver Assads avgång, USA, EU Saudiarabien och Qatar och som alla är helt inställda på att se till att regimen i Syrien faller – på ett eller annat sätt. Den syriska regeringen måste vara ganska säker på att alla som dödas kommer att skyllas på regeringen, om det bara går att göra det.

Så nej, jag tror inte för ett ögonblick att det var den syriska regeringen som massmördade alla dessa människor. Den har ingenting att vinna på att genomföra en sådan massaker och i synnerhet inte nu när det finns ett stort antal FN-observatörer i landet och när Kofi Annan ska besöka landet bara några dagar senare.

Oppositionen däremot har allt att vinna på om den kan smutskasta den syriska regeringen så katastrofalt att hela världen fördömer den, nämligen mer stöd, endera direkt militärt sådant, som det som de libyska rebellerna fick, eller mer pengar och mer och kraftfullare vapen. Dessutom är de ju vana vid att bli trodda och citerade, oavsett vilka lögner de kommer med.

Lyssna så till den andra sidan, Syriens representant i FN:

Dr. Bashar Al-Ja’afari, in response to UN resolution on al-Houla Massacre. 28 May 2012

(Hela Bashar Al-Ja’afari’s tal kan läsas här)

/Kerstin

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien)

Tillägg 29/5 kl. 11.30: Här kan man se en vidrig video, så länge den finns kvar och om man orkar, där de dödade barnen visas upp. Lägg i så fall märke till hur de anonyma människorna, vars huvuden inte syns i filmen, handskas med de döda barnkropparna, som om de vore trasdockor, eller som man hanterar och lyfter döda djur. Så brukar man inte hantera de döda som man respekterar. Jag finner det märkligt – minst sagt.

Vidare ska man lägga märke till att Al-Ja’afari berättar om hur de attackerande angrep flera områden och samhällen, bland annat en by/ett samhälle som heter ShoMaria. Den byn, detta samhälle, kan vi vara säkra på anta, var inte ett muslimskt område. Muslimer döper nog inte sina områden till något med ”Maria”. Det var troligen ett kristet område alltså. Jag spekulerar här, men var det barn i detta område som visades upp? Kan det i så fall möjligen förklara den vanvördiga behandlingen av de dödade barnen, att de som visade upp de döda barnen ansåg att dessa var orena varelser? (*)
(Tillagd fråga: Någon som känner till denna by? Klargör i så fall gärna vad namnet betyder.)

Tillägg 2, 29/5 kl 14.15:
Och just nu hörde jag på Ekot att ett antal Väststater, Australien samt Storbritannien, Tyskland och Frankrike bl.a., kommer att utvisa sina syriska ambassadörer. Frågan man ställer sig blir då om storpolitik alltid och verkligen grundas i obekräftade rykten eller om det numer mest handlar om maktpolitik och PsyOps riktad mot oss i de s.k. demokratierna i Västvärlden för att vi inte ska protestera mot makten? Jag är numer böjd att anse att det oftast handlar om det senare. I och med att man också riktar PsyOps mot oss måste vi konstatera att vi vanliga människor betraktas som fiender som måste bekrigas, i första hand med falsk och vilseledande information i andra hand med polisiära medel.
Jag hoppas orka återkomma till hur Västvärlden, efter mönster från USA, just håller på att utveckla sin PsyOps, som i själva verket är detsamma som krigshandlingar.
Nu undrar man bara när man kommer att utvisa den syriske FN-representanten Bashar Al-Ja’afari från USA. Det var ju vad man gjorde med den libyska representanten, som ersattes med en USA-nickedocka.

Tillägg 3 30/5 kl 01.35:
Enligt Information clearing House (5) har nu FN slagit fast att nästan samtliga av de 108 döda (fast Al Ja’afari nämnde 114) har dödats av milismän från nära håll och inte av artilleribeskjutning från den syriska armèn, som man hävdade först. Vittnen, säger man, hävdar att det var pro-regimpersoner. Syriska regeringen står fast vid att mördarna var utlandsstödda terrorister. Vilka vittnena är sägs inte, men ett vittne har omtalats, en 10-årig pojke som bl.a. säger att man med stort skägg (!!!) sköt hans familj. (6)
Ryssland har hittills vägrat att lägga skulden på någon sida och hävdar att saken måste utredas innan man fördömer någon.(5)

Länkar:
1) FN fördömer massakern i Houla i Syrien, Ekot 27/5 2012
1) Krismötet om Hula-massakern i gång, SvD 27/5 2012
1) 92 döda kroppar hittade i syrisk by, SvT Nyheter, 26/5 2012 (konstaterar nu att SvT:s nya hemsida är usel, på flera sätt.Bl.a. kunde jag inte kopiera text/rubriken från nyhetssidan vilket försvårar länkandet. Uppenbarligen vill inte SvT bli varken citerade eller länkade till, skäms de för sin nyhetsrapportering?)
1) - US threatens military intervention in Syria following Houla massacre, Chris Marsden, wsws.org 29/5 2012 (Citat: US Secretary of State Hillary Clinton said, “The US will work with the international community to intensify our pressure on [Syrian President Bashar] Assad and his cronies, whose rule by murder and fear must come to an end.” The White House called the Houla attack “a vile testament to an illegitimate regime.”…..The Western-backed Syrian National Council (SNC) has called on the UN Security Council to convene an emergency meeting and take binding decisions to “protect the Syrian people” by invoking Chapter VII, which sanctions the use of force.)
2) Se filmen.
3) Tro inte på nyheterna från och om Syrien, Motvallsbloggen 11/12 2011 (där finner man fler länkar)
4) Om den syriska oppositionens fejkade videofilmer, Motvallsbloggen 2/4 2012 (fler länkar i inlägget)
4) Danny försvarar sig på CNN mot fejkanklagelsen. Motvallsbloggen 12/3 2012 (fler länkar finns i inlägget)
4) Om propagandalögner om Syrien, Motvallsbloggen 8/3 2012 (fler länkar finns i inlägget)
4) Nu avslöjas Amnestys lögn – Ghadafi hade inte legosoldater, Motvallsbloggen 15/1 2012, (fler länkar finns i inlägget)
4) Människorättsorganisationerna (NGO:er) är inte alltid vad de verkar vara, Motvallsbloggen 27/4 2012 (fler länkar finns i inlägget)
5) West’s Houla Syria Narrative Crumbles, Expels Syrian Diplomats Anyway, Tony Cartalucci, Information Clearing House 29/5 2012
6) Syrian boy describes watching militiamen slaughter his whole family during Houla massacre: report
11-year-old says he played dead by smearing his slain brother’s blood on his face, Philip Caulfield / New York Daily News 29/5 2012
 (Citat: The boy told the Guardian that a group of government troops, some in street clothes and some in army uniforms, fired shots through his front door and broke in at around 3 a.m. on Saturday. “They said they wanted Aref and Shawki, my father and my brother,” the boy said. “They then asked about my uncle, Abu Haidar. They also knew his name.” He said his mother demanded to know why the men wanted “my husband and son.”
“A bald man with a beard shot her with a machine gun from the neck down,” he said. “Then they killed my sister, Rasha, with the same gun. She was five years old. Then they shot my brother Nader in the head and in the back. I saw his soul leave his body in front of me.”
The boy said he smeared some of his brother’s blood on his own face and then got on the ground and played dead.
The gunmen looted his house, stealing TVs, a computer and other family belongings, before leaving, the boy said. Min anm: Låter förvillande likt hur en massa rebeller i Libyen betedde sig, och såg ut. )
- Syriska ambassadörer utvisas ur EU:s stormakter, Ekot 29/5 2012, kl. 12.48
Fler länkar:
- Läs mer på Syrienblogg 28/5
- Rupert Watch, Tony Blair Lying at the Leveson Inquiry, Michael Collins, COTO Report 28/5 2012
- Going Rogue: America’s Unconventional Warfare in the Mideast, Sharmine Narwani – Fri, 2012-05-25 18:18- The Sandbox, Alakhbar/Ebglish 25/5 2012
- US-Military Logic behind Syrian Insurgency. The “Special Forces Unconventional Warfare” manual TC 18 01, Christof Lehmann, nsnb 15/2 2012
- FAKE JOURNALISM: Slaughter Slant: Houla massacre sparks media blame-game. Interview by Keith Harmon Snow. Global Research 29/5 2012
*) Unholy Alliance Forming Against Syria. Washington, Tel Aviv, Ankara, Brussels, Arab puppet regimes, Extremist Wahhabis, Al-Qaeda, Ismail Salami, Global Research 29/5 2012 (Denna författare menar att de som dödades var shiiter, och han nämner inget om kristna, vilket kan betyda att jag har fel vad gäller byn Shomaria och vilka som dödades där.)
- SYRIA: Guardian’s Houla Massacre Propaganda Stunt Uses ”Little Kid”. Another case of reckless journalism aimed at selling war, Tony Cartalucci, Global Research 28/5 2012
- Phony ‘Houla Massacre’: How Media Manipulates Public Opinion For Regime Change in Syria, Patrick Henningsen, infowars.com 28/5 2012
**) Syria: Massacre Likely By Al Qaeda, Moon of Alabama 29/5 2012
- Syria: Anna News spoke with Syrian residents about the ”Houla massacre”, Syria News 28/5 2012 (Synd att vi inte förstår vad som sägs i videon, om vi inte talar ryska förstås, för vi i väst är ju inte bortskämda med att höra någon syrier uttrycka sig kritiskt om ”oppositionen”. Svenska och andra västliga journalister hittar ju aldrig några sådana fast det måste finnas mängder av dem i Syrien.)

Djur/natur28/05 01:45

Jag har ju lovat lite sommarrapporter från vårt lilla torp i skogen. Det är nödvändigt att tänka på och njuta av trevligheter ibland också. Så här kommer den första rapporten.

Nu har tornsvalorna, OK då, tornseglarna, kommit. Då är det högsommar. Jag har tyvärr bara sett att två par har flyttat in. Den tredje holken, som också var bebodd förra året, vill ingen bo i i år vad det verkar. Istället har det tidvis verkat som om två par slåss om en holk. Jag undrar lite smått om det bor någon annan fågel i den tredje holken. Roligt att det i alla fall finns två par tornsvalor i huset. Det är härligt och sitta och lyssna till deras sriii-sriii över huset. Det fina med de här fåglarna, dessutom och till skillnad från exempelvis hussvalor eller ladusvalor, är att de inte smutsar ner nedanför boet.

I trädgården har det börjat blomma så smått. Smörbollen är stor och grann och har blommat en dryg vecka nu. Den är alltid först ut. Sen har det gått fort. Just nu håller aklejorna på att slå ut och även prästkragarna. En av nävorna, brunnävan, blommar också sedan några dagar och en del av de vita pingstliljorna har slagit ut. Jag har väl 7 större ruggar samt en del mindre och självsådda ute i ängen. Flera ruggar är betydligt större än den på bilden nedan, där alla blommorna inte slagit ut än dock. De doftar fantastiskt.

Mina liljor, som jag satte fler av förra hösten, har kommit upp fint och det ska bli trevligt när de börjar blomma. Flera av dem doftar också intensivt. Löjtnantshjärtana vid köksfarstun blommar också. Den vita rikligt, den röda väldigt sparsamt. Halva busken är mycket mindre än den andra halvan. Vår lilla colliedam grävde där den står i våras, när hon hade för sig att hon skulle valpa (vilket hon inte skulle). Jag misstänker att hon rev av halva plantan med dess knoppanlag. Men några hjärtan är det i alla fall på den.

I Skogen runt huset börjar liljekonvaljerna slå ut. När man kommer ut i trädgården slår liljekonvaljdoften emot en med sådan intensitet att man nästan storknar. Vi  har mängder runt hela stället, säkert många tusen. De täcker nog en yta på någon hektar, kanske mer. Jag har i aldrig sett så mycket liljekonvaljer innan vi flyttade hit. Jag tycker om dem för de påminner mig om min lilla mamma, som fyllde år 1:a juni. När jag var liten kom alltid mormor hem till oss och gratulerade mamma med en bukett liljekonvaljer. Men min mormor dog redan när jag var 7 år.

Vi har förresten också nattviol på tomten och i år har en kommit upp i gräsmattan till och med. Men de blommar först kring midsommar. Även de har en fantastisk doft – nattetid.

trädgården

Så står eländet på plats då, plastväxthuset alltså, till Dans förtjusning och till bedrövelse för mitt estetiska sinne. Det första man ser när man går ut i trädgården är den där hemska hangaren. Jag får väl trösta mig med att det förhoppningsvis blir massor med tomater och annat gott vad det lider. Dessutom har jag själv lite plantor står där för tillväxt, bl.a. flera dubbla stockrosor, som jag har fått av dottern men som dock inte blommar förrän nästa år.

Har väl tänkt mig att försöka dra upp lite egna perenner framöver eftersom jag inte vill ta in några nya utifrån.Vi har nämligen inte några mördarsniglar i trädgården, eller i närtrakten, och jag är livrädd att få in dem. De kommer säkert med tiden men jag tänker göra vad jag kan för att hålla dem borta så länge som möjligt. Dock hämtade  jag en höstaster från en granne lite längre bort, där de där hemska sniglarna inte heller finns, och planterade igår kväll. Den har sett lite hängig ut under dagen men nu under kvällen har den rest sig. Det ska bli roligt att få en sådan igen. Jag hade en rejäl höstaster på vårt förra ställe och det var så fint att kunna ta in färska blommor långt in i november ibland.

vedhög

Våren har, som synes ovan, ägnats åt vedkapning och vedklyvning. Ska jag vara ärlig så har Dan gjort det mesta och en hel del tillsammans med dottern, som ska ha en del av den här veden. Nu ska vedhögen, som väl är nästan två meter hög, bara bäras in under tak och staplas upp också. Hua.

/Kerstin

Politik/ekonomi25/05 11:52

Så var det dags för Spanien, sen kommer Italien och sen….

Det fanns ju gott om varnande röster inför införandet av Euron och varje tänkande själ insåg att de hade rätt, att det inte skulle fungera med en enda ”riksbank” för hela EU och med en och samma ränta för alla länderna.

Ekonomen Ellen Brown berättade en historia i en video apropå nerdragningarna för att ”rädda Grekland” m.flera länder:

En utomjording landade i New Orleans och möttes av borgmästaren. Utomjordingen såg sig omkring och såg all förödelse i staden och undrade vad som hade hänt där så borgmästaren berättade om orkanen Katrina, för ett år sen, och om översvämningen som förstörde staden. Men, undrade utomjordingen:

– Varför bygger ni inte upp staden igen? Har ni inte arbetskraft kanske som kan bygga upp det som förstördes?
– Jodå, svarade borgmästaren, det finns massor av människor som kan arbeta.
– Aha, så ni har inte material att bygga upp med?
– Jodå, det råder ingen brist på material.
– Men, varför bygger ni inte upp staden då?
– Jo, vi har inte de där små gröna papperslapparna som behövs för att vi ska kunna sammanföra arbetarna med materialet så att de kan bygga.
Då ringde utomjordingen hem till sin planet och rapporterade att:
– Nej då, det finns inget intelligent liv på den här planeten.

Under flera årtionden har jag funderat på detta: Är de som styr världen så ofantligt okunniga och korkade som deras politik indikerar eller handlar det bara om ren och skär illvilja?

/Kerstin

Länkar:
- Spanien agerar mot befarad ekonomisk kris, Ekot SR, 16/5 2012
- Spansk kris når ända till rumänska bygator, Ekot SR 25/5 2012

Ideologier/propaganda&Internationell politik&Massmedia23/05 19:57

Det är hett så att luften dallrar och jag hade inte tänkt skriva några inlägg under denna vecka, som kan vara årets sommar i Sverige, men ett blogginlägg hos Klas Sandberg på Vindskupan fick mig att ändra detta beslut och att sätta mig framför datorn trots det strålande vädret.

Jag har, med stigande förvåning tagit del av en del skriverier på engelska siter där det påstås att antisemitismen är spridd och farlig i Sverige, i synnerhet i den sydliga staden Malmö som har ett antisemitiskt kommunalråd, Ilmar Repalu. Det har ingett mig ett visst obehag och jag har undrat varifrån dessa rykten kommer. Jag har gett uttryck för detta obehag på bloggen vid något tillfälle, om än inte med stora bokstäver. I sitt inlägg ”Den svarta legenden” (1) förklarar Klas Sandberg ursprunget till detta gravt överdrivna rykte, nämligen ett par SD-medlemmars ljugande. Om man inte tar parti för Ilmar Reepalu efter att ha läst vad han skriver, ja då är man antagligen SD-medlem eller SD-sympatisör. (2)

Jag rekommenderar läsning av inlägget, helst innan man fortsätter att läsa här eftersom vad jag skriver nedan ska förstås mot bakgrund av Klas Sandbergs inlägg.

Vill så börja med en video från Clear View som handlar om polisens agerande i USA och Canada.

”Hell No” – Your Right to Dissent (27/6 2011)

Vi känner igen agerandet från Göteborg och Köpenhamn etc. I Göteborg betedde sig svensk polis på ett sätt som vi inte hade sett i Sverige tidigare och det kan väl inte råda någon tvekan om varifrån man hade fått metoderna, som att stänga in människor och att försöka provocera fram våld. Vi såg samma principer tillämpade i andra delar av Europa dessutom, liksom i Quebec i Canada.(3)

Att tvinga människor att sitta stilla i timmar och inte tillåta dem att gå på toaletten ens, är starkt frustrationsframkallande och frustration ger lätt upphov till aggression. Det är desto alvarligare som det inte krävs mycket förrän polisen betraktar det som våld mot tjänsteman, några ilskna ord kan räcka och vem tar inte lätt till sådana när det bubblar i öronen. Med sådant agerande tar man ifrån människor deras människovärde och deras mänskliga rättigheter. I Köpenhamn gick man ett steg längre än i Göteborg, genom att man bakband demonstranter och tvingade dem att sitta på den kalla asfalten i timmar, trots att de inte hade gjort någonting olagligt.

Vad är det då för vits för polisen eller statsmakterna att göra som beskrivs i filmen och som vi, som sagt, sett på flera håll även i Europa det senaste årtiondet? Jo det handlar framför allt om propaganda, ett nytt sätt att framkalla situationer som syftar till två ting:
Dels vill man avskräcka människor från deras lagstadgade rätt att demonstrera, det ska kosta att visa sitt missnöje och att kritisera makten.
Dels vet man att majoriteten av alla människor, de som bara kan läsa om förloppen i media eller se valda delar från dem på TV, alltid fördömer och tar avstånd från bråkmakare. Man får på det sättet fram en svartmålning av de demonstrerande och vänder därmed majoriteten mot dessa. Detta förklarar polisens försök att provocera fram bråk, om sådant inte uppstår av sig självt, våld som media sedan kan skriva många upprörande helssidor om, och TV kan visa bilder från.
Dessutom vinner man problemformuleringsprivilegiet. ”Demonstrationsvåldet” diskuteras istället för det som demonstranterna kritiserar, istället för politik och väsentligheter alltså.

AFA, som ofta tar till våldsamheter, i alla fall enligt media, agerar således rent kontraproduktivt och ger bara reaktionen, deras motståndare, en stor propagandafördel, inte minst gav de, i det fall Klas Sandberg skriver om, Israel en viktig propagandafördel. I det här diskuterade fallet gav de också SD ett oförtjänt propagandatillfälle.

Vi, som var med, vet att Röda Arméfraktionens aktioner i Tyskland (2) fungerade ”lika illa” i början av 70-talet. Revolutionärerna trodde, otroligt naivt, att om de tvingade fram hårda tag från statsmakterna, från polisen, skulle det tyska folk förstå att de levde i en polisstat och sätta igång revolutionen, som de trodde var historiskt oundviklig. Resultatet blev förstås det rakt motsatta. De allra flesta förfärades över Röda Arméfraktionens agerande och vände sig mot dem och allt vad de trodde på att stod för. Resultatet blev dessutom mer av repression från den tyska statens sida, som yrkesförbudet, som riktade sig mot människor med vänstersympatier, och inbrott i vänstermänniskors lägenheter för att leta efter bevis för subversiv verksamhet, allt utan alltför kraftiga protester från det tyska folket. Alltså spelade Röda Arméfraktionen i praktiken kapitalet och staten i händerna, fast de inte begrep det. Samma sak gör AFA idag, även om AFA inte tagit till lika hemska metoder som Röda Arméfraktionen. Det räcker med stenkastning och förstörelse för att uppnå samma effekt. De skapar bara aversion mot sig själva, mot demonstranter och antirasistiska grupper. Vad de kritiserar, vad de står för skyms alltid av indignationen över det våld de utövar och/eller den förstörelse de åstadkommer. De beter sig olovligt barnsligt och ogenomtänkt alltså. Begriper de inte det? Kan man vara så dum att man inte förstår detta?

Eller är det så illa att AFA infiltrerats, enligt det mönster som beskrivs i videon ovan?

/Kerstin

Länkar:
1) Den svarta legenden, Vindskupan 16/5 2012
2) Löfven tar tag i problemet Ilmar Reepalu, SvD 3/4 2012
2) USA ökar pressen på Reepalu, BT 26/4 2012 (I mängder av artiklar i svensk press påstås att Reepalu ljuger när han hävdar att SD har infiltrerat den judiska församlingen i Malmö. Om man läser Sandbergs inlägg, och han brukar ha rätt eftersom varje inlägg på hans blogg föregås av ett ganska omfattande kontrollerande forskande, så har man anledning att anta att Reepalu försökte vara snäll när han sade detta, istället för att säga som det är, att flera av denna församlings medlemmar är medlemmar i SD och istället för att påpeka att denna församling gett en av dessa person en sionistisk hedersutmärkelse. Dessutom kan man inte annat än anse att det är en grov provokation och ett bevis på total inhumanitet mot alla dem som dog och som förlorade anhöriga i Israels anfall på Gaza, där c:a 1.400 personer dog, att anordna en demonstration för detta anfall några dagar efter demonstrationen mot detsamma. Istället för att påtala det olämpliga i denna senare demonstration gör borgerliga media hela historien till en fråga om Ilmar Reepalus heder och ärlighet. Ynkedom! Men vad kan man förvänta sig av borgerliga media och i en tid då det inte finns annat än borgerliga media?)
2) ) Röda armé-fraktionen, Wikipedia
3) Därifrån publicerade jag 3/7 2010 en viedo som klart visade hur poliser, förklädda som bohemiska demonstranter, försökte sätta igång bråk i en demonstration och hur demonstrationsansvariga ingrep och hindrade dem. Filmen har numer tagits ner från YouTube och istället för att se filmen kan man nu på videon läsa: ”Police caught infiltration…” Videoklippet är inte längre tillgängigt. Det beror på att YouTube-kontot som det är associerat med har avslutats på grund av flera anmälningar om brott mot upphovsrätten från tredje part, bland annat (NBC Universal), (FOX), (Fox News Network). Jaha ja, dessa kanaler vill inte att folk ska få se hur polisprovokationer ser ut eller kunna ta del av tydliga bevis för att sådana förekommer!
– - The Empire Holds Its War Council in Chicago, Glen Ford, voltairenet.org 18/52012 (Citat:…there will be lots of opportunities for the feds to invoke their new powers to put demonstrators in prison for up to ten years if they set foot on property containing any person under the protection of the Secret Service. That could include huge chunks of the city. And, of course, who knows what kinds of plots the FBI is conjuring up through its squads of agent provocateurs embedded in the ranks of demonstrators…..Thanks to the preventive detention without trial legislation signed into law by President Obama this past New Year’s Eve, every American has lost her Constitutional right to due process of law. Which means that a reconfigured and far more principled U.S. anti-war movement now confronts a growing fascist infrastructure here at home, as it opposes imperial crimes, abroad. Är det här vad vi kan förvänta oss härnäst. Det som händer i USA brukar ju hända i Sverige, och övriga Europa, inom en tioårsperiod.)
- How the US uses sexual humiliation as a political tool to control the masses, Naomi Wolf, voltairenet.org 17/4 2012

Ideologier/propaganda&Internationell politik&Vem tipsar/vad skrivs?23/05 01:37

Nato, som de flesta av oss tror bildades för att skydda Europa från det aggressiva Sovjet, bildades egentligen av en helt annan anledning, nämligen för att ge USA en möjlighet att bestämma i Europa. Vi får aldrig höra vad Nato egentligen är och vad Nato egentligen gör utan severas amsagor som inte kan kallas annat än en gigantisk skam. Den som orkar, i värmen, och som vill få mer information om Natos historia kan läsa den mycket informativa artikelni Global Research:
GLOBAL NATO: A Geostrategic Instrument of Worldwide Military Conquest. A Historical Review and Analysis (1949-2012), Ludo De Brabander and Georges Spriet (18/5 2012)

När detta är gjort, artikeln är ganska lång, är det dags att se nedanstående video från Democracy Now, om veteranprotesten i Chicago, utanför Natos möteslokaler. Där framträder amerikanska krigsveteraner och berätta kort att krigen inte alls handlar om att befria irakier, afghaner (och även om de inte nämner det, så gäller samma sak för Libyen och Syrien just nu). Det är intressant att höra dem säga några ord om varför de kastar sina krigsmedaljer i protest mot krigen i Irak och Afghanistan.

”No NATO, No War”: U.S. Veterans of Iraq and Afghanistan Return War Medals at NATO Summit (21/5 20112) (Om videon inte syns här kan man se den om man klickar på rubriken.)

Därefter och om man vill veta mer om vår moderna historia, om sådant som vi normalt  inte får veta via media numer kan man gå in på SVT-Play och se en film som ovanligt nog talar om vad USA hade för sig i Nicaragua. Heder åt TV för att man visar denna film.

Vi som var med, och som var unga i en tid som inte var lika enögt USA-propagandistisk som nutiden, då utbudet av media var mer varierat än idag och det därför fanns fler möjligheter att skaffa sig en mer allsidig bild av av vad som faktiskt hände i världen, vi minns förstås.

Vi kan vara helt säkra på att de som lever om 25 år och som ids, kommer att kunna informera sig om vad som verkligen hände i Libyen, och varför, liksom i Syrien. Just nu får vi nöja oss med svenska medias, såväl som övriga medias i Västvärlden, gravt  lögnaktiga historier av vad som sker och varför det sker.

/Kerstin

Devis hämtad från Mathaba: `A world without workers is impossible. A world without capitalists is necessary.” — World Federation of Labor.

Länkar:
- Protest Roars to Life at Chicago NATO Summit in Face of Violent Police Crackdowns, Matt Reichel, AlterNet 21/5 2012
- NATO`s 25th Summit in Chicago in Preparation of Global Full Spectrum Dominance, Interventionism, Possible Preparations for A Regional War Directed against Russia and China, and Developments in Global Security. Christof Lehmann, nsnbc 20/5 2012
- The Empire Holds Its War Council in Chicago, Glen Ford, voltairenet.org 18/52012
- How the US uses sexual humiliation as a political tool to control the masses, Naomi Wolf, voltairenet.org 17/4 2012
- Chicago: Peace Town, David Swanson, counter Currents Org 21/5 2012 (Citat: Am I suggesting that government officials try to manipulate public opinion? Well, let me just say this: there is a bipartisan effort in Congress to lift the official ban on using dishonest propaganda against U.S. citizens. The measure passed the House on Friday as part of the latest National ”Defense” Authorization Act.)
- Should NATO Be Handling World Security? Lawrence S. Wittner, counterpunch.org 22/5 2012 (Om att Nato borde lagts ner när Sovjet bröt samman: But vast military establishments, like other bureaucracies, rarely just fade away. If the original mission no longer exists, new missions can be found. And so NATO’s military might was subsequently employed to bomb Yugoslavia, to conduct counter-insurgency warfare in Afghanistan, and to bomb Libya. Meanwhile, NATO expanded its membership and military facilities to East European nations right along Russia’s border, thus creating renewed tension with that major military power and providing it with an incentive to organize a countervailing military pact, perhaps with China.)

Länkar om Syrien:
- Syria: The New ‘R2P’ – ”RESPONSIBILITY TO PRETEXT”: Human Rights, Democratic Reforms, Al Qaeda and now WMD
NATO’s Growing List of Excuses for Intervention, Finian Cunningham, Global Research 22/5 2012
(Citat: In a report earlier this week, the Washington Post says that the US and its allies are drawing up contingency plans to intervene in Syria on the back of fears that the country could come under control of Al Qaeda terrorists [1]. Of most concern is that Syria’s “arsenal of chemical weapons” may fall into the hands of these terrorists or some other militant group.
The paper quotes, as usual, unnamed Western security officials who are “increasingly concerned that Islamic extremists could attempt to seize control of whole towns and districts if the country slides into full-scale civil war”. One former US intelligence source says: “There’s a big worry that things could fall apart [in Syria] quickly… A big problem can turn up on your doorstep overnight.”
Indeed. A big problem can turn up on your Syrian doorstep overnight – especially when NATO powers and their Arab allies have been training, funding and directing terrorist mercenaries to destabilise that country over the past 14 months.)

Länkar om Libyen:
- NYT Admits Lockerbie Case Flaws, Robert Parry,OpEdNews, 21/5 2012
- Libyan Islamist militia leader to run in June poll, Reuters 15/5 2012
- Planting Evidence to Sow Fear. Chicago Cops are the Terrorists, Dave Lindorff, counterpunch.org 24/5 2012

 

Djur/natur&Ej kategoriserad&Massmedia21/05 00:12

Saxat ur DN På nätet:

Utnyttjade silvergruva i 20 år

Togs på bar gärning. Norsk polis misstänker att mannen har utvunnit silver och andra mineraler ur den k-märkta gruvan från 1623.

_____

Tänk att ingen noterat detta under nära 400 år, och så fantastiskt att bli så gammal.

Sen är det bråda dagar i trädgården just nu. Äntligen står hangaren färdig, ett plastväxthus som ser ut just som en sådan – i miniformat och då måste det ju fyllas, med plantor och förkultuveringsprojekt, samtidigt som ogräset växer som – ja just det ogräs, i rabatterna som måste rensas och gräset gör sammalunda och måste klippas oftare än man byter skjorta – nästan.

Konstaterar också att mitt krig mot maskrosorna har gett resultat. De  har numer lämnat plats för revsmörblommorna :-(.

/Kerstin

Rättsväsendet&Språk18/05 04:29

Den 5:e juli förra året blev Kelly Thomas, en hemlös  37-årig man som led av schizofreni, så illa misshandlad av fem poliser i Californien att han var oigenkännlig. När han så småningom kom in på ett sjukhus konstaterade läkarna att han hade flera brutna ben i ansiktet, flera knäckta revben och krossad bröstkorg. Han dog fem dagar senare.

Så här ser det ut när Obama misshandlar sina egna medborgare till döds. Kan man verkligen acceptera att ett land har en så bestialisk president? Borde inte FN besluta om ett radikalt ingripande ex. om en ”no-police zone” i USA, så att Nato kan skjuta ner varje polis som visar sig ute i USA, och bomba varje polisstation där – enligt R2P.

Cops Vs. Cameras: The Killing of Kelly Thomas & The Power of New Media

Va? Var det inte Obama själv som misshandlade den här personen? Men – är det inte alltid så att kungar, statsministrar eller presidenter, vad ledaren nu kallas, beordrar varje misshandel som begås av en officiell tjänsteman i deras länder? Det trodde jag, med tanke hur det rapporteras från somliga andra länder.

/Kerstin

Länkar:
1) Kelly Thomas, victim of police brutality. Voltaire Network 17/5 2012

- Brave New World, Brave New Majority, Alexander Cockburn, counterpunch.org 18/5 2012 (Citat:…but if there’s any nation in the world that is well on the way to meriting the admittedly vague label of “fascist,” surely it’s the United States.
Fascism, among other things, is a system of extreme, methodical state repression, violent in contour and threat, buttressed by ultra-nationalist mythology, a militarist culture and imperial ambition. In the 1980s America started locking up its poor people. Seven million adults were under correctional supervision in 2009…..A fascist regime spies obsessively on its citizens. Study US laws on secret surveillance since the Patriot Act and you will find procedures that would have been the envy of the East Germans. 

Ultimately a fascist state claims the right, currently under judicial stay by federal judge Katherine Forrest, to imprison its victims without term or hope of redress or legal representation . As the executive power, in the form of the president, it claims the right to kill its enemies, whether citizens (Awlaki) or others (Guantánamo), without judicial review. In other words, rule by decree—which is what Hitler’s Enabling Act won him in March 1933.)

Mer läsning:
- High Noon for the Imperium. American Empire and the Future, Paul L.Atwood, counterpunch.org 18-20/5 2012

Ideologier/propaganda&Internationell politik17/05 03:51

Visst är det konstigt att ingen svensk journalist lyckas hitta en enda syrier som stödjer Bashar al Assad. De tycks ju vara några stycken, i varje fall i Damaskus.

Millions of bashar al-assad supporters in huge rally (7/12 2011)

Det var samma sak i Libyen, där det pågick miljondemonstrationer för Ghadafi, men ingen svensk journalist hittade en enda person som stödde Ghadafi att intervjua för att höra även deras åsikter om Ghadafi och om det som pågick i Libyen.

Är journalister både blinda och döva eller har de order någonstans ovanifrån att de ska producera krigspropaganda – punkt slut?

Rekommenderas också:
- Syrienblogg 17/5 2012 som handlar om mediakriget mot Syrien och Assads synpunkter på detsamma. Från Syrienblogg hämtar jag och lägger ut nedanstående video (kl 19.30)

”Pentagon talks peace, arms Syria rebels via Gulf allies’ (17/5 2012)

Ideologier/propaganda&Internationell politik15/05 03:58

Ulf Bjerén har skrivit en mycket bra artikel på Nyhetsbanken under rubrikenVad hände i Libyen”. Här ger Bjerén dels en kort beskrivning av Libyens historia, dels en beskrivning av hur upproret i Libyen startade i februari 2011, samt av hur USA, Frankrike, Storbritannien och FN agerade.

Alla som är bara lite intresserade av vad som egentligen hände i Libyen, till skillnad från vad våra krigspropagerande media skrev, rekommenderas att läsa den här artikeln, som är den bästa sammanfattning på svenska om saken jag har läst.

Vill här också rekommendera en annan artikel, på engelska, som handlar om USA:s insatser världen över och om alla de miljoner människors död, i 37 olika länder, som USA är direkt och indirekt skyldigt till sedan andra världskriget. Det är en förfärande läsning även för mig trots att jag vet ganska mycket om den här saken och tagit del av många av de händelser som beskrivs i artikeln.

Jag talar om en artikel med titeln ”Deaths In Other Nations Since
WW II Due To Us Interventions” av James A.Lucas i Counter Currents 24 april 2007:

This study reveals that U.S. military forces were directly responsible for about 10 to 15 million deaths during the Korean and Vietnam Wars and the two Iraq Wars. The Korean War also includes Chinese deaths while the Vietnam War also includes fatalities in Cambodia and Laos.

(Min översättning: Denna studie avslöjar att USA:s militär har varit direkt ansvariga för omkring 10-15 miljoner döda under Koreakriget och Vietnamkriget och de två Irakkrigen. Koreakriget inkluderar också de kineser som dog och Vietnamkriget dem som dog i Kambodja och Laos.)

Lucas fortsätter med att säga:

The overall conclusion reached is that the United States most likely has been responsible since WWII for the deaths of between 20 and 30 million people in wars and conflicts scattered over the world.

(Min översättning: Slutsatsen som dras är att USA sannolikt har varit ansvarigt för mellan 20 och 30 miljoner människors död sedan andra världskriget, i krig och konflikter i olika länder världen över.)

Fortsättningen av artikeln utgör en genomgång av de olika krigen och konflikterna och hur de började samt vilket ansvar USA haft för dem och på vilket sätt USA varit inblandat.

Kort sagt, USA ligger inte efter Stalin vad gäller antalet mördade människor, även om USA:s illdåd begåtts under inblandning i andra länders affärer och bestått i dödandet av människor på bortaplan. Detta talas det praktiskt taget aldrig om i våra media och jag kan inte tänka mig att våra läroböcker i historia tar upp detta heller. Om detta må ni berätta -också. De s.k. demokratierna är inte så fredliga som vi ska bringas att tro.

Artikeln innehåller en hel del för mig helt ny information. Som denna exempelvis:

In 1998, in an interview with the Parisian publication Le Novel Observateur, Zbigniew Brzezinski, adviser to President Carter, admitted that he had been responsible for instigating aid to the Mujahadeen in Afghanistan which caused the Soviets to invade. In his own words:

“According to the official version of history, CIA aid to the Mujahadeen began during 1980, that is to say, after the Soviet army invaded Afghanistan on 24 December 1979. But the reality, secretly guarded until now, is completely otherwise. Indeed, it was July 3, 1979 that President Carter signed the first directive for secret aid to the opponents of the pro-Soviet regime in Kabul. And that very day, I wrote a note to the President in which I explained to him that in my opinion this aid was going to induce a Soviet military intervention.” (5,1,6)

Brzezinski justified laying this trap, since he said it gave the Soviet Union its Vietnam and caused the breakup of the Soviet Union. “Regret what?” he said. “That secret operation was an excellent idea. It had the effect of drawing the Russians into the Afghan trap and you want me to regret it?”

(Min översättnig: 1998, erkände Zbigniew Brzezinski, tidigare rådgivare åt president Carter, i en intervju i Le Novel Observateur, att han var ansvarig för att ha initierat hjälp till Mujahadeen i Afghanistan vilket resulterade i Sovjets invasion. Med hans egna ord:

”Enligt den officiella versionen började CIA:s stöd till Mujahadeen under 1980, dvs efter att Sovjet hade invaderat Afghanistan den 24:e december 1979. Men verkligheten, strängt hemlighållen tills nu, är en helt annan. President Carter signerade redan 1979 ett direktiv om hemligt stöd till oppositionen mot den pro-sovjetiska regimen i Kabul. Och samma dag, skrev jag en not till presidenten där jag förklarade för honom att enligt min uppfattning skulle detta stöd leda till en sovjetisk militär intervention.”

Brzezinski legitimerade gillrandet av denna fälla, eftersom, som han sade, det gav Sovjet dess Vietnam och förorsakade Sovjets sammanbrott. ”Ångra vad?” sade han. ”Denna hemliga operation var en utmärkt idé. Den fick effekten att dra in ryssarna i den Afghanistanska fällan och det vill ni att jag ska ångra?”) 

Det som vänstern försökte berätta om på 70-talet och som förnekades från officiellt amerikanskt håll då, det berättar man alltså från samma håll med stolthet idag.

Att USA stödde och uppmuntrade islamsternas, talibanernas, opposition mot den sekulära vänsterinriktade regimen i Afghanistan visste i alla fall inte jag tidigare. Det kan ju bero på att jag inte satte mig grundligare in saken än vad som sades i media på den tiden och gör man inte det får man en väldigt skev, för att inte säga direkt lögnaktig bild av orsakerna till vad som sker i världen.

Lucas fortsätter med att avslöja en hel del andra intriger och fula ingripanden i olika områden på jorden, från USA:s sida, och hur många människor som dött på grund av USA:s ageranden.

USA har bytt strategi de senaste tio åren. Där man tidigare försökte hålla sin inblandning i andra länders konflikter, eller sitt initierande av dem, hemlig, om det gick, har man nu börjat öppet visa (åtminstone ganska öppet) vad man gör, och istället styr man västopinionen med hjälp av en otroligt effektiv mediapropaganda, allt man gör gör man av ”humanitära skäl” numer . Eftersom människor i allmänhet är vänliga och medkännande varelser fungerar denna propaganda. Det går inte att säga att ”nu anfaller vi en politiska ledare för att han inte låter vår rikaste elit ta hand om hans lands neturresurser. Sådant skulle vanligt folk inte stödja.

Sanningen avslöjas aldrig medan den betyder något. Efteråt bryr sig ingen.

/Kerstin

Länkar:
- Vad hände i Libyen, Ulf Bjerén, Nyhetsbanken 14/5 2012
– Deaths In Other Nations Since
WW II Due To Us Interventions, James A.Lucas i Counter Currents 24 april 2007
- Al-Qaeda Rebel Pictured With UN Observers In Syria PHOTO & VIDEO, Paul Joseph Watson, Infowars.com 14/5 2012(Citat: The fact that rebels are being transported by UN observers who are supposed to remain impartial is obviously a damning sign that the UN mission represents little more than a furtherance of the effort to destabilize Assad’s government. Back in March, leaked emails revealed that the Pentagon is planning to direct terror attacks and assassinations inside Syria in a bid to topple President Bashar al-Assad. Al Qaida är, tyder alltmer på, en med USA allierad grupp salafistiska legoknektar.)
- Libya: “Dawn” turns into chaos, Garibov Konstantin, CPA 28/3 2012
- U.S.’s Post-Afghanistan Counterinsurgency War: Colombia, Rick Rozoff, OpEdNews.com 23/4 2012
- A Global Crime Spree. What’s NATO Ever Done? John LaForge, counterpunch.org 14/5 2012 (Det Nato som en gång bildades för att försvara Europa mot anfall och invasion från Sovjets sida, har nu, när det ”inte behövs längre”, förvandlats till en Västallians där europeiska länder börjat gå USA:s imperialistiska ärenden i tredje världen.
Hör just på radion att EU har börjat kriga i Somalia:
- Pirater flygattackerades på land i Somalia, Maria Sjöqvist, Ekot 15/5 2012. Det meddelas att inga människor dödats under bombattackerna. Man undrar, när man hör detta, om det egentligen innebär att EU anser att de som dödats och skadats inte är riktiga människor, ungefär som Nato menade vad gällde Libyen, eller om man bara försöker ljuga om konsekvenserna. Vidare får vi veta att man inte har några soldater på marken. Och numer vet vi ju att det inte är krig om det inte finns några soldater på marken, enligt Barack Obamas nyspråk, och att bombandet av människor i andra länder är något annat. Fast vi har ännu inte fått veta vad det är, till skillnad från det vi vanliga människor nog fortfarande betraktar som krig. Man undrar vidare vilka, som i konsekvens med den nya definition av vad krig är, som idag är beredda att hävda att Hitler aldrig krigade mot England, eftersom han inte hade soldater på marken i Storbritannien?
- A Global Crime Spree. What’s NATO Ever Done? John LaForge, counterpunch.org 14/5 2012
- “NATO’s claim that it cannot investigate civilian casualties because it has no mandate to be in Libya is feeble and disingenuous.” NATO in the Dock on Libya Bombing, Vijay Prashad, counterpunch 15/5 2012 (De siffror som nämns i artikeln måste vara århundradets underdrift. Men dessutom ska man hålla i minnet att Nato-makterna har det indirekta ansvaret för de tiotusentals människor som dödats av de s.k. rebellerna, inte minst för alla de svarta libyer och subsahariska gästarbetare som mördats och torterats och som fortfarande utsätts för både dödande och tortyr. Sedan behöver man bara se bilderna från ex. Sirte för att inse att där dog många fler civila.)
- Clinton Admits We Created al Qaeda But Lies About Why and When, Scott Creighton, American Everyman 9/5 2012 (Citat: It’s now almost commonplace to hear people make connections between the type of destabilization campaign being run in Syria to that of Libya and Yugoslavia in the comparatively past. For the most part, these analogies are extremely accurate: pro-western powers equip and use trained terrorists to destabilize what they consider to be unfriendly nations while publicly blaming the governments of the targeted nations for responding to the foreign led terrorist insurgencies. Their goal is always the same: regime change………..While Clinton’s admission….. the important aspect of her statement seems lost in translation: she is still lying about the reason we created a terrorist group in Afghanistan. It had nothing to do with a “Soviet invasion” as she claimed… they weren’t there at the time, they were asked by the Afghani government to come in and help defend them from our terrorists who were actively destabilizing the country.)
- End of game in the Middle East, Thierry Meyssan, Voltairenet.org, 15/2 2012(Om det faktum att Syrienkrisen handlar om Västmakternas destabilisering av landet för att kunna tillsätta en USA-styrd marionett, skriver Thierry Meyssan, citat: This has been falsely portrayed to the Western public as a political revolution crushed in blood by a ruthless dictatorship. Of course, this lie has not been universally accepted. Russia, China and the Latin American and Caribbean member states of ALBA repudiate it. They each have a historical background that allows them to readily grasp what is at stake. The Russians have Chechnya in mind, the Chinese think of Xinjiang, and the Latin Americans of Cuba and Nicaragua. In all these cases, beyond ideological or religious appearances, the methods of destabilization by the CIA were the same.
Så vad säger vår Public Service, som numer sysslar med ren propaganda för makten istället för att ge oss, ägarna, det svenska folket verklig information:
1) Många döda efter blodigt bombdåd i Damaskus, Ekot 10/5 2012
1) Syriens regim anklagas för terrormetoder, Ekot 11/5 2012
- Five Reasons Why Drone Assassinations Are Illegal, Bill Quigley, Countercurrents.org 15/5 2012

Nästa sida »


Motvallsbloggen
lades ut 10/2 2005

Webmaster