juli 2012


Ideologier/propaganda&Livsfrågor30/07 01:36

Jag var åtta år gammal då jag lärde mig, den hårda vägen, att aldrig lita på reklam. Därmed tog jag mitt första steg mot ett kritiskt tänkande, som så småningom, men ganska långt senare, resulterade i ett politiskt kritiskt tänkande. Så här var det:

Jag tyckte som barn inte om att tvätta ansiktet och halsen. Det var en evig kvällsplåga före sänggåendet när jag var liten för ur kranen kom bara kallvatten. Däremot var det roligt att bada karbad, som jag gjorde i källaren i huset en gång i veckan. Det var varmbad men jag minns inte hur det kunde bli varmt vatten i karet, om mamma eldade under någon varmvattenberedare först eller om det faktiskt fanns varmvatten i badrummet i källaren. Det där varje kväll återkommande ansikts/halstvättandet var emellertid en plåga som jag lärde mig att avsky. Denna avsky satt i även efter att vi, när jag var sju år gammal, flyttade in i nya lägenheter med både varmt vatten och badkar. Bada och tvätta hela kroppen var OK, men att bara tvätta ansiktet och halsen var lika hemskt ändå.

Hur som helst, när jag var sju år flyttade vi till Lysekil och in i en alldeles nybyggd lägenhet med alla den nya tidens bekvämligheter som varmt vatten, badrum och kylskåp. Min bästa vän och lekkamrat hade en lekstuga, som hennes pappa hade snickrat åt henne i en bergsskreva nedanför huset, som hon och hennes familj bodde i. Där hade vi förstås väldigt roligt på våra lediga stunder. Under sommaren mellan första och andra klass, bodde kamraten en kort period i Fjällbacka men jag hade tillstånd att leka i hennes lekstuga medan hon var borta.

Nu läste jag förstås veckotidningar, om allt fantastiskt som fanns i Amerika, det stora och mycket beundrade föregångslandet. Inte minst fascinerade artiklar om och bilder av de vackra filmstjärnorna, som fanns i drömlandet på andra sidan Atlanten. Vecka efter vecka kunde jag dessutom läsa om hur nio av tio filmstjärnor tvättade sig med Lux toalettvål. Eftersom jag inte alls såg ut som någon av de där vackra damerna och framtidsutsikterna, vad gällde att bli en vacker svan så småningom, inte heller verkade lysande, av spegeln att döma, ville jag pröva knepet. Fungerade det för Ester Williams, min favoritfilmstjärna vid den tiden, och för Lana Turner och många av de andra amerikanska skönheterna, borde det väl fungera även för mig. Jag minns inte vilka stjärnor som var med på reklambilderna men tror att jag insåg att om nio av tio filmstjärnor använde Lux så var ju chansen ganska stor att mina stora idoler bland stjärnorna också gjorde det.

Alltså började jag tjata på mamma att få pengar att köpa mig en Luxtvål för. Den där tjugofemöringen som veckopengen utgjordes av räckte inte så långt. Hemma använde vi inte Lux utan en tvål som hette Cremosin och den fanns inte i några veckotidningar så den hade ju inga sådana där undergörande effekter, förstod jag intuitivt. Mamma tyckte det var onödigt att kasta ut pengar på tvål när det redan fanns en sådan hemma och dessutom, som hon sade, ”så tycker du ju inte om att tvätta ansiktet”. Det hjälpte inte hur mycket jag försäkrade att jag skulle tycka om att tvätta det med Lux och hur viktigt det var att jag fick en sådan, mamma var i alla fall emot denna onödiga utgift. Alltså attackerade jag pappa med samma bön vid middagsbordet. Mamma invände direkt men den här gången var mamma och pappa inte helt överens, som de brukade vara för det mesta.
– Äsch, sade pappa, låt henne köpa en Luxtvål så kanske hon lär sig något och dessutom skadar det ju inte att hon tvättar sig.

Vad jag skulle kunna lära mig förstod jag inte, alltså tog jag slanten jag fick och gick till handlaren och inköpte andäktigt den undergörande Luxtvålen. Den tog jag med mig till lekstugan och där ägnade jag mig åt min skönhetsvård tre gånger om dagen. Efter varje tvagning kontrollerade jag resultatet noga i spegeln, som jag hade tagit med mig. Nåja, tänkte jag, när jag inte såg någon skillnad efter de första skönhetsbehandlingarna, det blir naturligtvis inget resultat med en gång.

Redan efter en vecka, utan något som helst synligt resultat, började jag tvivla på tvålens fantastiska och undergörande egenskaper. Nu borde jag väl börja se en liten skillnad i alla fall. Men det gjorde jag inte. Det var samma fräkniga, uppnästa ansikte omringat av samma stripiga hårtestar och med alldeles för stora tänder, som stirrade tillbaka på mig ur spegeln. Längre från Ester Williams än så kunde man inte komma, tyckte jag. Jag gav tvålen några dagar till innan jag bestämde mig för att det hela var ett rent lurendrejeri och slutade tvätta ansiktet med tvålen. Besvikelsen var enorm. Jag hade föreställt mig att även om jag inte skulle se ut som Ester Williams direkt, eftersom jag inte var vuxen än, så skulle jag i alla fall se ut som Shirley Temple efter en tids Luxtvättande och därmed ha helt andra framtidsutsikter vad utséendet beträffade.

 ”Ta hem det som finns kvar av den”, sade mamma när hon noterade att jag inte längre regelbundet sprang iväg till lekstugan och jag hade erkänt att jag hade tappat tron på tvålen, ”så gör vi slut på den i alla fall. Det är ju onödigt att den ligger i lekstugan till ingen nytta”. När den sen låg där på tvättställskanten avstod jag från allt ansiktstvättande tills det låg en vanlig Cremosin där igen. Jag har sedan aldrig gillat Lux toalettvål – så så kan reklam också slå.

Pappa frågade förstås också en dag, hur det gick med ansiktstvättandet, om jag hade noterat någon förskönande effekt. ”Nåja”, sade han torrt men lite tröstande när jag skamset tvingats erkänna att det hade jag inte gjort, ”skönhet kommer inifrån och dessutom ska man nog inte tro på allt man läser”. Sen föll saken och jag växte upp – och blev förstås inte filmstjärnevacker men med erfarenheten med Luxtvålen i bagaget och i en tid när man varken skar, klippte, sydde eller klistrade i ansiktet, var det bara att gilla läget.

Jag tyckte förstås, som de flesta unga flickor, att jag såg eländig ut men när jag idag ser på foton från ungdomen och ser hur jag såg ut då, förstår jag inte varför jag var så missnöjd med mitt utséende. Idag skulle jag känna mig väldigt vacker om jag fick tillbaka det ansiktet igen.

digitalis

Å andra sidan är det skönt att ha blivit så gammal att man inte bryr sig så mycket om sitt utseende längre, och så gammal att man vet att skönhet kommer inifrån. :-)

/Kerstin

Ideologier/propaganda&Internationell politik29/07 14:49

Abrahamn Lincoln sade en gång att ”Du kan lura alla människor ibland, du kan till och med lura vissa människor hela tiden, men du kan inte lura alla människor hela tiden.” Detta är så sant. Och frågan är om inte Västregimernas propaganda nu börjar nå det stadiet som man tydligt kunde urskilja i gamla Sovjet och dess vasallstater. Där trodde de flesta inte på någonting som sades från officiellt håll. Tvärtom utgick människor där från att i verkligheten förhöll det sig precis tvärtom mot vad myndigheter och regering hävdade. I Sovjet fick människor höra hur hemskt det var i Väst, hur förtryckta människor var etc. Alltså trodde de att i Väst var alla människor fria och lyckliga och alla levde fantastiska lyxliv och de gjorde sig därmed en väldigt förskönande bild av Väst.

Vi såg detta ganska tydligt på den tiden vi fick flyktingar från Öststaterna till våra kurser i svenska för invandrare. Dessa flyktingar var ofta mycket naiva vad gällde tilltron till våra västerländska politiska system och det tog ofta ett bra tag innan de blev av med föreställningen att alla talade sanning här, till skillnad från hur det var i Sovjet och de andra öststaterna. De blev lurade av reklam, de blev ofta väldigt upprörda över somliga förhållanden här i Sverige, eftersom de hade inbillat sig att här var friheten, ärligheten, rättstryggheten och öppenheten total.

En artikel på siten Moon of Alabama får mig att fundera på om vi i Väst nu börjar närma oss samma stadium av misstro gentemot våra styrande som människorna i gamla Sovjet hyste gentemot sina politiker:

There seems to be slight turn in the western media coverage of Syria. Here in Germany the press has now more reports showing the ”rebels” as what they really are: traveling jihadists and foreign paid rabble. Commentators on the news websites are now mostly highly critical about the usual propaganda pieces and the German government policy of supporting the SNC. There also seems to be a slight shift in international media. (1)

Min översättning: Det förefaller föreligga en lätt förskjutning i mediatäckningen av händelserna i Syrien. Här i Tyskland har pressen nu fler rapporter som visar ”rebellernas” verkliga ansikten: kringresande jihadister och utländskt betalad drägg. Kommentatorer på nyhetssiter är numer högst kritiska vad gäller den vanliga propagandan och den tyska regeringens policy vad gäller stödet till SNC. Det verkar också som om internationella media uppvisar en försiktig förändring på området.

Vi har sett samma försiktiga glidning i rapporteringen, som Moon of Alabama rapporterar här, i Sverige. Johan Mattias Sommarström lät häromdagen betydligt försiktigare än tidigare, vad gäller källor om händelserna i Syrien (nåja allt är ju relativt), i radions Studio Ett.(2)  Om hans nya något större försiktighet vad gällde rapporteringen från Syrien berodde på att han träffat journalister i Israel, där han befann sig då, som förklarat för honom att den vanliga propagandabilden inte stämmer, eller om denna förändring i själva verket bara beror på en ny strategi från USA/EU/Nato-sidan, en medveten förändring av krigspropagandan, kan vi inte veta och det är just sådant som får de mer misstänksamma bland oss att undra och börja spekulera: Vad är det som händer nu? Vad planerar USA/Nato nu då?

Det går att lura människorna en tid, som sagt, men när alltfler börjar inse att de lurats grundligt i någon viktig fråga då inträder stadiet när de inte litar på något som sägs från officiellt håll och i media och när de börjar ana eller inbilla sig troll i det mesta som utgår från myndigheter och som sägs i media. Politikerföraktet breder ut sig. Ett sådan misstroende är förödande för ett samhälle som vill kalla sig demokratiskt. Om förtroendet för systemet och dess makthavare underminerats tillräckligt mycket och så att tillräckligt många helt förlorar sin tilltro till samhället, så hotar detta att bryta ihop.

När människor börjar misstro sina ledare och media på det här sättet händer även en annan sak. En sådan misstro är nämligen bästa grogrunden för spridande av och tilltron till konspirationsteorier av alla slag, den ena mer fantastisk än den andra: Kan politikerna ljuga om det här då ljuger de säkert även om detta och detta och detta. Så produceras alternativa förklaringar till vad som händer. På längre sikt binder myndigheter och styrande således ris åt egen rygg med sin djävulska propaganda.

Jag blir också misstänksam när tonen i media plötsligt förändras vad gäller Libyen och/eller Syrien och undrar, helt i enlighet med ovanstående, vad de styrande i Väst nu har för planer som vi ska luras att acceptera, istället för dem vi presenterats tidigare: Ska det nya argumentet för ett öppet militärt angrepp på Syrien vara att man måste förhindra att Syriens biologiska stridsmedel hamnar i händerna på Al Qaida, detta spöke som vi alla lärt oss frukta och avsky? Eller är det så enkelt som det verkar, att fler och fler journalister börjar genomskåda den propaganda de själva varit med om att sprida och inse att de lurats – de också? Jag vet inte. Jag kan bara undra.

/Kerstin

Länkar:
1) Syria: A Turn In Western Media Coverage? Moon of Alabama 28/7 2012
2) Hot om massaker i Aleppo, Studio Ett 27/7 2012
Syrians: NATO-backed Militants Seen Donning Gas Masks, Tony Cartalucci, Land Destroyer 27/7 2012 (Citat: July 27, 2012 – For a Western media so fond of reporting ”activist” accounts, rumors, and even fabrications, and with all the talk of an impending ”massacre” in the northern Syrian city of Aleppo, reports of so-called ”Free Syrian Army” militants seen trying on gas masks, along with reports of Libyan chemical weapon caches & equipment being discovered in Damascus is surely headline news….Libyan weapons, cash, and fighters have also all been confirmed to have made it into Syria in an effort to undermine, divide and destroy Syria.)
Syria: destruction and a dearth of diplomacy, The Guardian 27/7 2012
– Flipping The Script: The Western Media’s Syria Propaganda Is Falling Apart, Saman Mohammadi, CounterPsyOps 29/7 2012 (Citat: In fact, establishment journalists have already gone crazy and lost their grip on reality. Their world is falling down around them and their temporary power is disappearing by the day. Truth is too strong a force. The establishment media is going against the gravity of reality and it is losing the battle…….The West, in nearly a single breath, has now claimed FSA fighters are both “Al Qaeda” that need to be eliminated, while also impeding a “massacre” by Syrian forces if something isn’t done to save them.)
- CIA asset , Mahdi al-Harati, Indymedia Ireland 11/11 2011
- När förstörelse är ett utrikespolitiskt mål, Professor Abbas J. Ali, Nyhetsbanken 26/7 2012 (Citat: . . Medan regimskifte i Syrien kan gynna USA och dess allierade genom att försvaga Iran, kan det också också försvåra ansträngningarna att uppnå ett omedelbart eldupphör och skydda syriska civila.
I rapporten understryks hotet mot civila och mot stabiliteten i regionen. Men arabiska civila är inte en amerikansk omsorg. År 2002 formulerade Michael Ledeen, tidigare bitr. utrikesminister, detta mål genom att hävda att ”Stabilitet är en ovärdig amerikansk uppgift och ett vilseledande begrepp att utgå från. Vi vill inte ha stabilitet i Iran, Irak, Syrien, Libanon, eller ens Saudiarabien.”
Ledeen var också öppen när han förklarade ”att vi kommer inte att vara nöjda innan vi sett blod från varje eländig liten tyrann i Mellanöstern , innan. . . sista dreglande antisemitiska och anti-amerikanska mullah, imam, sheikh och ayatollah antingen sjunger Förenta staternas lov, eller pumpar bensin, för en krona per gallon till en amerikansk militärbas nära polcirkeln.” Så vad ska man säga om den nu tydliga israeliska kampanjen mot den ”hemska antisemitismen i Sverige”? Vad syftar den till?)
- NYT: al-Qaida ökar i Syrien, Benjamin Katzef Silberstein, DN 29/7 2012 (Citat: Ledarsidan pekade för några veckor sedan på det syriska motståndets oroande och enligt vissa också ökande drag av jihadism, och rapporterna om al-Qaidas ökade närvaro ger skäl att upprepa att omvärlden måste vara mycket restriktiv i att stödja rebellstyrkorna med vapen och annan stridsmateriel. Att Syriens regim är diktatorisk betyder inte per automatik att motståndet mot den är demokratiskt sinnat. Min anm: Sent ska syndarna vakna!)

Ideologier/propaganda&Internationell politik29/07 02:53

En mer än befogad kritik av medias i Väst krigspropaganda, den som vi sett tidigare mot Libyen och nu ser mot Syrien:

TVWHO: Russ Baker on Syria(utlagd 26/7 2012)

/Kerstin

Länkar/rekommenderad läsning:
– Replacing government 101: Syrian rebels learn democracy in Germany, Friends of Syria 29/7 2012 (Citat: A group of top Syrian opposition figures took courses in governing a country in Berlin. The training, partially sponsored by the US State Department, is meant to come in handy after the Bashar al-Assad regime falls.)
- Washington’s Latest War Crime, Dr. Paul Craig Roberts, Friends of Syra 27/7 2012 (Citat: The following is from a leaked intelligence document…Once a political decision has been reached to proceed with internal disturbances in Syria, CIA is prepared, and SIS (MI6) will attempt to mount minor sabotage and coup de main (sic) incidents within Syria, working through contacts with individuals. …Incidents should not be concentrated in Damascus …)
- NATO’s Libya blitzkrieg and the coming colonial wars, Dan Glazebrook, Libya S.O.S 28/7 2012 (Citat: The destruction of the state’s forces by British, French and American blitzkrieg has left the country in a state of total anarchy – in the worst possible sense of the word….Libyan resources are now being jointly plundered by the oil multinationals and a handful of chosen families from amongst the country’s new elites; a classic neo-colonial stitch-up.
The use of these resources for giant infrastructure projects such as the Great Manmade River, and the massive raising of living standards over the past four decades (Libyan life expectancy rose from 51 to 77 since Gaddafi came to power in 1969) sadly looks to have already become a thing of the past…..
Even more indicative of the contempt for the rule of law amongst the new government… – is Law 38. This law has now guaranteed immunity from prosecution for anyone who committed crimes aimed at ‘promoting or protecting the revolution’. Those responsible for the ethnic cleansing of Tawergha – such as Misrata’s self-proclaimed ‘brigade for the purging of black skins’ – can continue their hunting down of that cities’ refugees in the full knowledge that they have the new ‘law’ on their side.)

- Syria: A Turn In Western Media Coverage? Moon of Alabama 28/7 2012: (Citat: There seems to be slight turn in the western media coverage of Syria. Here in Germany the press has now more reports showing the ”rebels” as what they really are: traveling jihadists and foreign paid rabble. När somliga media nu börjar rapportera lite mer sanningsenligt om vilka (åtminstone en del av) upprorsmännen i Syrien är, så blir man ju dessvärre misstänksam även av den orsaken. Vad har USA/EU/Nato i kikaren nu? Att ingripa med kängor på marken i Syrien med hänvisning till att Al Qaida inte kan tillåtas få för stor makt där, och måste förhindras att lägga vantarna på de nu så omtalade biologiska stridsmedlen i Syrien?

Ideologier/propaganda&Internationell politik26/07 20:54

Obama signerar den ena skrämmande lagen efter den andra. Man undrar varför? För att han måste göra den styrande ekonomiska eliten nöjdare, för att få mer kampanjpengar? Oavsett orsaken så har han det senare året visat sig betydligt värre än Bush, vad gäller att inskränka demokratin i USA.

Först godkände han en lag som tillåter amerikanska militären att fängsla och sy in vem den vill, som den anser hotar landets säkerhet, och utan att personen ifråga får veta varför den fängslas, inte har rätt till advokat eller normala rättsliga processer och kan hållas inlåst hur länge som helst.(1)

Vidare har han tagit sig rätten att döda vem han vill, amerikansk medborgare eller inte, varsom helst i världen, och upprättat en dödslista från vilken han, Obama, personligen och med regelbundna mellanrum väljer ut vilka som ska mördas.(2)

Och nu har han just skrivit under en lag som säger att fångarna på Guantanamo inte har rätt till advokat samt en lag om att det är tillåtet att använda droner över USA.(3)

Alla de ovan uppräknade lagarna för USA närmare en fasciststat, om USA inte redan måste betraktas som en sådan. Dylika lagar har vi hittills aldrig sett i någon verklig demokrati utan bara i fasciststater.

Är det inte dags att återkalla fredspriset, frågar jag igen, och i framtiden gå in för att endast dela ut det till personer för vad dessa faktiskt har åstadkommit istället för vad Nobelpriskommittén i Norge hoppas, eller tror att de kommer att göra i framtiden. Skandalfredsprisen börjar bli lite för många nu. Alltfler, även utomlands, börjar betrakta fredspriset som ett skämt.

Nu hör jag dessutom, på Studio Ett, att Ryssland just börjar betala priset, det som Hilary Clinton hotat Ryssland med, för att Ryssland stoppar ett beslut i FN om att attackera Syrien på bred front och med alla till buds stående medel. Stora demonstrationer alltså runtom i Ryssland.(4)

Fattas bara att den del av vänstern som stöttar terroristerna i Syrien idag, och Natoattacken mot Libyen tidigare, nu försvarar de demonstrerande i Ryssland. Alla ryssar kommer säkert att få det bättre framöver om de angloamerikanska oljejättarna och andra multinationella västliga megaföretag får ta hand om Rysslands gas, olja (precis som de nu får ta hand om Libyens) och övriga naturresurser. Intressant i det här sammanhanget är att påpeka att Obama har signerat en lag som gör liknande demonstrationer olagliga också i USA, men ingen påpekar detta eller beskyller USA för att vara odemokratiskt av det skälet:

A new bill, HR 347, the Federal Restricted Buildings and Grounds Improvement Act of 2011, also known as the “Trespassing Bill,” is soon to be signed into law by President Obama. This bill effectively criminalizes protest and will hurt protest groups and movements such as Occupy quite hard.
The bill as states that anyone who knowingly “enters or remains in any restricted building or grounds without lawful authority to do so” with the “intent to impede or disrupt the orderly conduct of Government business or official functions, engages in disorderly or disruptive conduct in or [in] proximity to, any restricted building or grounds” or “impedes or disrupts the orderly conduct of Government business or official functions” will be punished with a fine or “or imprisonment for not more than 10 years, or both.” (5)

(Min översättning: En ny lag, HR 347, the Federal Restricted Buildings and Grounds Improvement Act of 2011, också känd som ”passerandelagen”, ska snart antas som lag av president Obama. Denna lag kriminaliserar effektivt protester och kommer att skada protesterande grupper och rörelser såsom Occupy väldigt hårt.
Lagen som stipulerar att var och en som medvetet ”träder in i eller stannar i vilken som helst byggnad eller vilket område som helst med restriktioner , utan lagligt tillstånd” och som gör det ”i akt och mening att störa regeringsaktiviteter eller officiella funktioner, deltar i oordnade eller störande uppträdande i eller i närheten av vilken som helst byggnad eller mark med restriktioner” eller ”som hindrar eller avbryter  normala regeringsageranden eller officiella funktioner”  kommer att straffas med böter eller ”fängelse på högst tio år, eller bådadera.)

/Kerstin

Länkar:
1) Senate Wants the Military to Lock You Up Without Trial, Spencer Ackerman, Danger Room 1/12 2011
1) Congress Still Okay With Indefinite Detention and Torture of Americans, Jose Luis Magaua, Information Clearing House 18/5 2012
2) Secret ‘Kill List’ Proves a Test of Obama’s Principles and Will, New York Times 29/6 2012
2) OBAMA ADMIN. REFUSES TO RELEASE INFORMATION ON ‘TARGETED KILLING’ LIST: ‘HIGHLY CLASSIFIED, Jason Howerton, The Blaze 21/6 2012
3) Obama Worse Than Bush (again), Craig Murray 25/7 2012
4) Nya demonstrationer i Moskva, Studio Ett 26/7 2012
5) The Criminalization of Protest: Say Goodbye To Free Speech in America, Global Research 9/4 2012

Rekommenderad läsning om Syrien:
US-backed Occupied Libya: Putting Lipstick on a Frog, Farirai Chubvu, Libya S.O.S 25/7 2012
- Syria: Washington’s Latest War Crime, Paul Craig Roberts, Institute for Political Economy, 26/7 2012 (Tack Syrienblogg för många viktig länkar)
- Krigstrött kongress om Afghanistan, red. Nyhetsbanken 21/7 2012
- British pilots flew armed US drones in Libya, MoD reveals, Global Civilians For Peace In Libya 26/7 2012
- US Treasury: Al Qaeda Runs Syrian ”Rebellion”, Tony Cartalucci , Land Destroyer 27/7 2012 (Citat: Not only did the United States government, with Saudi Arabia, Qatar, and Israel’s aid, knowingly assemble a sectarian extremist front affiliated with Al Qaeda, not from within Syria, but from beyond its borders, it knew well in advance the destructive consequences such a foreign policy would yield.
The US government has since willfully lied to the both the American people and the world regarding the true nature of the violence unfolding in Syria, and with the help of the corporate-media, is attempting to spin the forewarned consequences of their long-planned conspiracy as merely an unfortunate by-product of a spontaneous conflict…..In essence, we are being told that the militant extremists the US assembled against Syria have failed to overthrow the government, so the US should intervene on the pretext of liquidating the very terrorists they conspired to send, funded and armed, and have been supporting since the very beginning. ….
Artikeln säger också attWest Used Al Qaeda in Afghanistan and Libya, Is Using Al Qaeda Now in Syria, och vi vet ju idag att det inte har gått så bra, i alla fall inte om målsättningen varit att införa demokrati. Men den riktiga målsättningen är kanske i själva verket en annan, att splittra arabstaterna och att skapa terror och elände för människorna i de stater som USA/Nato angriper. )
NATO Terrorists Execute Civilians While Waiting for Syrian Army, Tony Cartalucci, Land Destroyer 26/7 2012
Church fears ’ethnic cleansing’ of Christians in Homs, Syria, Patrick J. McDonnell, Los Angelses Times 23/3 2012 (Jag såg eller hörde ingenting om detta i svenska media då. Kan svenska journalister i själva verket inte engelska bra nog att läsa utländska engelskspråkiga media? Eller är det bara slöa alternativt köpta/korrumperade?)
- Syrian rebels get influx of arms with gulf neighbors’ money, U.S. coordination, Karen DeYoung and Liz Sly, Washington Post (gissningsvis omkr 20/6, artikeln odaterad vad jag kan se.)
- Good Violence, Bad Violence, Robert C. Koehler, Coto Report 25/7 2012 (Citat: The U.S. is far more violent than other developed countries, for reasons seldom addressed or even looked at in anything like a holistic way…..C. Violence drives government policy. We’re now engaged in an endless, Orwellian war against dark-skinned, foreign evil. The “Washington consensus” is the same thing as the military-industrial complex. We torture, we carpet-bomb. We’ve wrecked two countries, killed civilians by the thousands or hundreds of thousands. We assassinate by drone and keep our civilian kill-count low by regarding all military-age males as combatants (by which measure, seven of Holmes’ victims shouldn’t count). We’re continuing to develop the “next generation” of nuclear weapons.)
- Welcome to the New Syria, Michael Collins, Coto Report 23/7 2012
What’s Really Happening In Syria? Jack A. Smith, countercurrents.org 25/7 2012 (Citat: The extent of American involvement with the opposition was partially exposed by the New York Times July 21: ”American diplomats are also meeting regularly with representatives of various Syrian opposition groups outside the country to help map out a possible post-Assad government. ’Our focus with the opposition is on working with them so that they have a political transition in place to stand up a new Syria,’ Patrick Ventrell, a State Department spokesman, said last week.”)
Aleppo is far from won: Fisk, ATV, video med en intervju med Robert Fisk 26/7 2012, klart sevärd men inte nerladdningsbar till Motvallsbloggen.
- ’We’re Too Frightened to Talk’. Christians Flee from Radical Rebels in Syria, Ulrike Putz in Qa, Lebanon, Spiegel online, 25/7 2012 (Citat: Somehow, though, the interview was arranged in the end. Reserved and halting, the women described what happened to their husbands, brothers and nephews back in their hometown of Qusayr in Syria. They were killed by Syrian rebel fighters, the women said — murdered because they were Christians, people who in the eyes of radical Islamist freedom fighters have no place in the new Syria. Sedan är författaren noga med att berätta att Assads styrkor är hemska, helt i enlighet med den västliga propagandan. Dock, denna artikel ger i alla fall en liten glimt av det som ingen talar om i våra media, där rebellerna, som de numer kallas, framställs nästan som vore de cloonade Jesusfigurer .)
- ”Al Qaida in Syria” As Propaganda For Intervention, Moon of Alabama 26/7 2012 (just nu är det många engelskspråkiga siter som hävdar, och/eller framför missankar om att de s.k. Arabiska våren i själva verket varit planerad i Washington sedan flera år och att man har sett till att ha grupper i de länder som ”ska tas ner” sedan länge, grupper som tränats och utbildats i protestverksamheter. Jag kan inte säga om dessa misstanker har fog för eller inte dock.)
- The Rise of the Police State and the Absence of Mass Opposition, James Petras and Robin Eastman Abaya, Global Research 25/7 2012(Citat: Mosques, Islamic charities and foundations are under constant surveillance and subject to raids, entrapment, arrests, and even Israeli-style ‘targeted’ assassinations.The second core group, targeted by the police state, includes African Americans, Hispanics and immigration rights activists (numbering in the millions). They are subject to massive arbitrary sweeps, round-ups and unlimited detention without trial as well as mass indiscriminate deportations…..The key to the police state operations of the US in the 21st century is to repress pro-democracy citizens and pre-empt any mass movement without undermining the electoral system, which provides political theater and legitimacy. )

Ideologier/propaganda&Internationell politik26/07 03:22

Damascus Battle French reporter Eye witness Full story (24/7 2012)

Och Sveriges Radio lyckas inte hitta en enda syrier som stödjer Assad, eller som är emot de våldsmän, legoknektar, som terroriserar och mördar oskyldiga i Syrien. Mycket underligt detta, med tanke på att omkring  80% av syrierna stödde Assadregimens förslag till ny konstitution. Det borde ju rimligen gå att hitta någon av dessa och intervjua för att ge en mer allsidig bild av vad som händer och vad syrierna tänker och tycker. Men i SR intervjuas bara ”rebeller” som man nu börjar kalla dem. Deras reportrar lyckades inte heller hitta en enda av alla dem som demonstrerade för Ghadafi när upproret i Libyen hade startat.

När de svenska reportrarna berättar om hur de tar ställning i sådana här kriser förklarar de att de tar ställning för de svagare mot förtryckande regimer. Det är ju ett vällovligt ställningstagande, det gör jag också, men det gäller också att fundera lite över vilka de protesterande är, vad de representerar och vill åstadkomma och vilka konsekvenserna för människorna blir om de revolterande, som reportrarna tar ställning för, vinner krigen. Om man, efter en sådan analys, finner att regeringars störtande leder till en mycket värre situation för människorna, för ”de förtryckta”, då kan man inte vara för upprorsmakarna.

Har människorna det verkligen bättre i Irak för att de är av med Saddam? Har de det bättre i Libyen för att de är av med Ghadafi? Får de det bättre i Syrien om de fundamentalistiska islamisterna vinner kampen och lyckas avsätta och döda Assad? Hur går det då med alla minoriteterna i Syrien, exempelvis med de kristna, som är 10% av befolkningen? Eller med druserna, kurderna, shiamuslimerna och alawiterna? Situationen i Syrien blir nämligen och med mycket stor sannolikhet mycket, mycket värre om regimen störtas av ”rebellerna” än den är i Libyen nu efter att Västmakterna lyckades döda Ghadafi. Där är situationen hemsk fortfarande:

In fact, according to Nasser al-Hawary of the Libyan Observatory for Human Rights, “The human rights situation in Libya now is far worse than under the late dictator Muammar Gaddafi.” (Inter Press Service, July 14) This statement is telling, especially given that its source is a political opponent of the former government. (1)

(Min översättning: Faktum är, enligt Nasser al.Hawary , vid Libyan Observatory for Human Rights, att ”Situationen vad gäller de mänskliga rättigheterna i Libyen är mycket  värre nu än de var under den nu döde diktatorn Muammar Gaddafis tid.” (Inter Press Service, July 14) Detta uttalande är talande, i synnerhet med tanke på att det görs av en som var politisk opponent till den tidigare regeringen.)

Irak är, som bekant, heller inte i närheten av den mönsterdemokrati USA sade sig vilja införa där, när man avsatt Saddam. Dessutom har både irakierna och libyerna förlorat mycket av den infrastruktur de hade. De har sämre elförsörjning, sämre vattenförsörjningen, sämre med jobb, utbildning, sjukvård och ovanpå detta är Irak delvis kontaminerat av bomber med utarmat uran som lett till ökande antal missbildade barn, ett problem som ingen kan se slutet på ens.

Iraq terror blitz a chilling message to Assad from Al-Qaeda (utlagd 24/7 2012)

/Kerstin

Länkar:
1) Human rights disaster unfolding in Libya, Derek Ford, Global Civilians For Peace In Libya 24/7 2012(Citat: Earlier this year, the NTC proposed a “glorification law,” which made praising the Gaddafi government or criticizing the anti-Gaddafi uprising an offense punishable by up to life imprisonment. While the law was nullified in June, its effects remain. Teachers in Libyan schools are afraid to discuss the last 42 years of their country’s history for fear of reprisal, and there are reports that history textbooks have been censored in accordance with the law. The reality unfolding in Libya is yet another illustration of the “freedom” and “democracy” that U.S. and NATO bombs deliver. )
1) US-backed Occupied Libya: Putting Lipstick on a Frog, Farirai Chubvu, Libya S.O.S 25/7 2012 (Citat: The Mediterranean would be turned into a Nato-controlled lake, after securing regime-change in Syria and Lebanon, while Libya would provide a beachhead for future interventions in Africa. Jibril is the living embodiment of this policy. US-trained, he was a protégé of Saif al-Islam Gaddafi, the son of the Libyan leader….  Libya is being torn apart by ethnic conflicts, tribal clashes and fighting between militias that has seen hundreds if not thousands of people killed since the end of the Nato intervention. 
Benghazi, the centre of Libya’s oil production and the so-called cradle of the revolution, has demanded autonomy for Cyrenaica and greater control over oil wealth. The elections were marked by violence, with the interim government deploying 30 000 to 40 000 security forces. Benghazi witnessed a 48-hour oil production stoppage and numerous attacks on election officials in protest at the distribution of seats in the new Congress, which is seen as ceding too much power to Tripoli.
Om vänsterns i Väst stöd för rebellerna: In the face of irrefutable evidence that the Benghazi movement had been co-opted by US imperialism from an early stage, these petty bourgeois elements came out in favour of a pro-capitalist and bourgeois movement, the NTC, whose victory — on the back of a Nato blitzkrieg — would inevitably subordinate the region more fully to the dictates of the major powers and global corporations.
- Libya’s Prisoners Languish, Mustafa FetouriGlobal Civilians For Peace In Libya 24/7 2012 (Om några av alla de fängslade i Libyen som varken vet varför de fängslats eller har fått en chans att försvara sig i en rättssal och som blev hoppfulla när NTC-polis tog över ansvaret för deras fängelse, Citat: At least he has a lawyer now, who explained that he should have been freed long ago but the interim government is afraid of the “revolutionary brigades.” Despite the fact that his incarceration is illegal and took place outside the law, the government “dare not free anybody at least for now,” the lawyer said because the militias would become very angry at the government.)
- Mahmoud Jibril: Washington’s Man in Tripoli, Stephen Lendman, Libya S.O.S 18/7 2012
- Welcome to ”New” Libya and Meet Mahmoud Jibril, Libya S.O.S 11/7 201
- CRUISE MISSILE ”SOCIALISTS”: WHEN JUSTIFYING IMPERIALIST INTERVENTION GOES WRONG, Syria 360° 19/7 2012 En mycket bra analys av händelserna i MÖ, och en analys av varför det inte är rätt för vänstern att ta ställning för de s.k. rebellerna i ex.Libyen och Syrien: Color revolutions usually include the formation of coherent and unified pro-imperialist political forces, which draw upon public discontent with economic distress, corruption and political coercion. They involve several operations, including the creation of division and disunity in the military and an intense propaganda campaign. The extent to which color revolutions are successful is largely dependent on the level to which the targeted state is already destabilized by the time street protests take place.
Elements who participate in such street protests are often a small part of the population and do not represent the sentiments of the majority of the people, much less the interests of the working class.  In fact, many participants in the protests may not support the agenda of the right-wing leadership and its imperialist sponsors. Still, the imperialist propaganda campaign utilizes the protests, however large or small, to promote regime change and the ascension of a client state. The imperialists are not fools to do so; this is precisely what such “democratic” movements produce absent an alternative working-class and anti-imperialist opposition. Själv kommer jag, när det gäller den vänster som ställt upp på de västliga legoknektarnas sida i Libyen och nu i Syrien, att tänka på de svenska kommunister som började försvara Hitler för att Stalin hade ingått en nonaggressionspakt med honom, varvid de hamnade alldeles fel. )
- Is Libya the Next Somalia? Thomas Mountain, counterpunch.org 25/7 2012
- BBC Covers Up War Crimes. Misleads Over Syrian Security Operations, Tony Cartalucci, Information Clearing House (fr. Land Destroyer) 25/7 2012 (Svenska media är inte ensamma om att föra ut den mest oförställda och lögnaktiga krigsppropaganda.)

 

Ideologier/propaganda&Internationell politik24/07 04:12

För några veckor sen varnade Thierry Meissan, på Voltairenet.org för att Västmakterna förberedde en informationsattack mot Syrien.(1) Den syriska TV:n skulle stängas av och istället skulle en falsk syrisk TV berätta om hur Assad hade flytt landet och hur han förlorat inbördeskriget. Frågan är om man inte nu är ifärd med just denna operation. Informationen är emellertid förvirrande så jag vet inte vad jag ska tro. De som intresserat sig för Syrien och vad som faktiskt sker där, bakom den krigspropaganda som vi matas med i media, vet redan att ”oppositionen” sprängde en syrisk Assad-vänlig TV-kanal för några veckor sen.

Dessutom, jag har inte lyckats komma in på den syriska SANA:s engelska websida idag, utan får bara svaret att sidan inte kan öppnas, och precis detta är vad som sägs i syrisk TV (talet är på arabiska förstås men filmen har engelsk text):

Syrian SANA News Agency website is under fierce attack 07-14-2012

För övrigt förefaller norske generalen Robert Mood, som är chef för FN-obervatörna i Syrien, vara en man med mycket humor:

General Mood 4 July 2012

Men det finns många fler med en myckenhet av humor, eller vad ska man kalla det?:

All out civil war looms in Syria 8th June 2012

Syriska armén sköt på FN-observatörerna säger en man i FN. Återigen folk som menar att Assad envetet går in för att framkalla en fullskalig US/Nato-attack på Syrien. Jag begriper det aldrig – hur dumma är världens styrande? Jag är faktiskt och på fullt allvar undrande och inte alls ute för att bara uttala mig förklenande om de här människorna. Eller är det så istället att de anser att alla vi andra är så dumma så de kan lura i oss vad som helst? I så fall, är vi det?

/Kerstin

Länkar:
1) NATO preparing vast disinformation campaign, Thierry Meyssan, Voltairenet.org 11/6 2012
1) Syria Update: What the News Isn’t Reporting, Tony Cartalucci,Land Destroyer 23/7 2012 (citat: It should be noted by readers that Al Qaeda was initially created by the United States and Saudi Arabia and has since been used to execute Western foreign policy up to and including both NATO’s recent operations in Libyaand now in subverting Syria.)
1) Please Be Aware, Friends of Syria 23/7 2012 (Citat: …..they started taking out Syrian TV channels, Addounia for instance is banned already by an EU resolution while all Syria TV channels were asked by the Arab League to be banned from Arab League Media body controlling Nilesat and Arabsat satellites, they attempted a couple of days ago to take Addounia out as I reported earlier here and Addounia moved to an Iranian satellite on the same orbit of Arabsat with a slight frequency difference. To be more aggressive and evil, twin channels were set up to each Syrian channel bearing same logos to broadcast staged, Hollywood styled fake news of the fall of Damascus, also as I showed in a previous post here yesterday a sample video of that.)
Syria’s Ministry of Information spotted a fake channel which started to broadcast from Al Jazeera office in Amman, Jordan bearing the Syrian state tv logo airing as of now patriotic songs to lure Syrian viewers and warned about it:

http://208.43.232.81/eng/21/2012/07/22/432738.htm

Rekommenderad läsning:
- The battle of Damascus has begun, Thierry Meyssan, Voltairenet.org 20/7 2012
- Kidnapped by Hillary Clinton Funded Terrorists, Friends of Syria 24/7 2012 (Citat: Today, I received news that a close friend’s SEVEN YEAR OLD COUSIN, was kidnapped on his way out of the mosque in Halab (Aleppo) by the “peaceful revolutionaries” and are demanding THREE MILLION DOLLARS for his return. This is what democracy and freedom is in their eyes; kidnapping children and demanding unbelievable amounts for ransom.)
– ‘Impeach Obama’ Bill: Use of Military without Congress approval ‘High Crime’, Friends of Syria 23/7 2012 (Citat: Republican Representative Walter B. Jones Jr. has come up with the resolution demanding Obama’s impeachment in case his administration starts another military action without the approval of Congress. This came as a reaction to the American Defense Secretary Leon Panetta announcing that in order to carry out the offensive, the US military needs permission from the UN and NATO alone. Min anm: Jag skrev om detta för några dagar sen.)
- German intelligence: al-Qaeda all over Syria, Friends of Syria 23/7 2012
- The Obama GITMO myth, Glenn Greenwald, Information Clearing House 23/7 2012 (Citat: Last week, the Obama administration imposed new arbitrary rules for Guantanamo detainees who have lost their first habeas corpus challenge. Those new rules eliminate the right of lawyers to visit their clients at the detention facility; the old rules establishing that right were in place since 2004…Och jag har ett bestämt minne av att Obama lovade att stänga Guantanamo och istället gör han situationen än värre för dem sitter där. Den mannen är galen och så nära att vara fascist man kan komma.)
- SYRIA: REGIME CHANGE AND SMART POWER. The rise and fall of Turkey’s Erdogan, M K Bhadrakumar, Asia Times 24/7 2012 (Citat: The New York Times reported on Friday, quoting American officials in Washington, that US President Barack Obama is ”increasing aid to the rebels and redoubling efforts to rally a coalition of like-minded countries to forcibly bring down the [Syrian] government”…..The New York Times said Washington is in close contact with Ankara and Tel Aviv to discuss ”a broad range of contingency plans” over ”how to manage a Syrian government collapse”.  The emergent operational plan is that while Ankara steps up the covert operations inside Syria (bankrolled by Saudi Arabia and Qatar), Israel will cross the border into Syria from the south and attack Bashar’s military and degrade its capacity to resist the Turkish threat. )
- The art of smart power, Hillary Clinton, New Statesman 18/7 2012 (citat: For the US, our historical alliances in Europe and east Asia remain the bedrock of our global leadership. The UK and other allies are our partners of first resort, working side by side on everything from stopping Iran’s quest for nuclear weapons to protecting civilians in Libya to achieving an Aids-free generation. ….But as we do this, there are universal principles that undergird the international order and must be defended: fundamental freedoms and universal human rights; an open, free, transparent and fair economic system; the peaceful resolution of disputes; and respect for the territorial integrity of states. (jaha, och hur efterlever USA denna regel?) These are norms that benefit everyone and that help all people and nations live and trade in peace…..America and our allies have come through a long decade of war, terrorism and recession. These continue to be difficult days for many of our citizens. But as I travel the world, I see evidence that our leadership is still respected and required. Yes, this is because of our military and our material might, but it is also because of our commitment to fairness, justice, freedom and democracy – not just to our own good, but to the greater good.)
- Who is fighting in Syria? Thierry Meyssan, Voltairenet.org 24/7 2012 (

Ideologier/propaganda&Internationell politik23/07 15:56

I Storbritannien har en skandal exploderat som rör Barclay’s, en av världens megabanker, agerande och dess manipulerande med räntor mm. Lyssna på de här herrarna:

It’s over for the banking cabal. 4.jul.2012 (4/7 2012)

Återstår bara att finna ut hur dessa bedrägeribankers ageranden hänger ihop med attackerna på Libyen och Syrien bl.a. för vi kan nog vara ganska säkra på att det finns samband mellan bankbedrägerierna och de imperialistiska krig vi ser runtom i världen. Ska vi gissa att det handlar om dessa bankers direkta eller indirekta möjligheter att suga ut och bedra ännu fler stater runtom i världen? USA:s president gör ju ingen hemlighet av att han är beredd att ”försvara” amerikanska intressen överallt i världen och dessa intressen vill behärska alltmer av jorden och dess resurser.

Obama to UN: I will not apologize (utlagd 23/9 2009)

Kommentarerna på YouTube under den här videon är talande. Som denna ex:

Quote: ”His Highest Priority Is To Defend America’s Interests”
Bullshit
Heres what I would say: His Highest Priority Is To Defend The Ruling Bankers Interests.

/Kerstin

Rekommenderad läsning:
- Noam Chomsky, The Great Charter, Its Fate, and Ours, Noam Chomsky, Tom Dispatch 22/7 2012 (apropå den smygande fascismen i USA.)
- EU:s klyftor är en tickande bomb, Kajsa Ekis Ekman, DN 12/7 2012
Det kan komma fler länkar här.

Ideologier/propaganda&Internationell politik23/07 03:38

För tillfället orkar jag inte riktigt skriva om vad som händer i Syrien. Därför nöjer jag mig med att tipsa om andra som gör det.

Först har vi den svenska bloggen Syrienblogg, som citerar ur och har länkar till ett antal viktiga artiklar och inlägg om vad som händer i Syrien just nu. Även bloggen Försvara Syrien är värd ett besök.

Sen rekommenderar jag en nya sida som jag hittade för några dagar sen som heter Australians for Syria som också är informativ och med mängder av länkar till aktuella artiklar.

Vill  man läsa om hur det kan vara att bo i Syrien och röra sig i områden som behärskas av ”rebeller” kan man läsa den kristna Maya Nazers blogg Syria Politics , berättelsen Homs the underworld city men även Syria; the Cradle of Contradictions

Och i artikeln Makdissi : What happened in al-Treimseh a military operation between the army and gunmen who terrorized civilians i Champress, kan man, som omväxling, läsa den syriska versionen av hur det gick till i Treimseh.

I The Telegraph kan vi läsa om hur Al-Qaida (som väl egentligen bara är ett annat ord för wahabiter, samma extrema sekt som det saudiska kungahuset tillhör) ökar sitt antal stridande i Syrien och att de inte alls har demokrati som målsättning. Hör man något om detta i svenska media? Jag har inte hört det, men jag läser ju och hör inte allt.

På Strategic Culture Foundations (en rysk ”think tank”) site kan man läsa en intressant analys av det militära läget.  Där sägs också att: ”Chief of the UN monitoring mission in Syria Gen Robert Mood has already announced the arms deliveries from abroad is the main reason the conflict is on the rise.” Har det rapporterats i Sverige? Jag har inte hört något om hans ställningstaganden.

New Statesman har en läsvärd artikel av John Pilger om PsyOps (psykologisk krigföring, dit alla typer att propaganda hör), som vi utsätts för så fort Väst, med USA och Storbritannien i spetsen för det mesta, ämnar bomba sönder ett land, just nu vad gäller Libyen och Syrien alltså.

Så har vi New York Times som skriver en underbar artikel om hur USA konspirerar, med Israel, med Turkiet bl.a. för att avsätta Assad. Idag torde det inte längre fungera att hävda att våldsamheterna i Syrien handlar om en spontant uppror av några som har en majoritet av syrierna bakom sig. Om detta vore sant skulle man knappast behöva all denna västliga/saudiska/qatariska uppbackning av ”de oppositionella”  i Syrien. Då hade Assad varit avsatt för länge sen nämligen. Det inser alla som använder sina små grå.

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan)

/Kerstin

PS: Är det någon mer än jag som har undrat om Yitzhak Shamir fortfarande är i livet så ger en artikel i Information Clearing Houseav Uri Avnery, svaret.  Det är han inte. Han dog för några veckor sedan. Uri Avnery skriver lite om denne mans liv.  /DS

Ideologier/propaganda&Internationell politik20/07 15:13

Vi har sett hur stora delar av vänstern, runtom i Väst, aningslöst och insiktslöst har stöttat det våld som USA/Nato utlöst i MÖ.(1) Den lilla grupp vänstermänniskor som protesterar och försöker påvisa hur krigspropagandan mot Libyen, och nu Syrien, ser ut och vad som egentligen sker där, avfärdas som knäppgökar av resten av etablissemanget. Det är då glädjande att det även finns människor på högerkanten, inte minst i USA, som förstår vad som händer och som protesterar mot det väststyrda våldet i MÖ. Så ordet till den amerikanske konservative kongressledamoten Ron Paul:

Floor Speech, Syria June 19 2012 (utlagd 19/6 2012)

Ron Paul: No Weapons for Terrorist Rebels!
(utlagd 28/6 2012)

De är inte många idag, de som protesterar mot fascistiska ageranden från Västmakternas sida och den alltmer fascistiska situationen i USA, men de finns, (2) och på båda sidorna på den politiska skalan.

(Bloggarens syn på händelserna i Libyen och Syrien, eller varför jag vägrar att medverka i krigspropagandan)

/Kerstin

Länkar:
1) When justifying imperialist intervention “goes wrong”, Global Civilians For Peace In Libya 20/7 2012 (En intressant och viktig analys av varför stora delar av vänstern hamnade så fel vad gäller vilken sida de stöttade i Libyen och nu i Syrien)
2) Vilka är de verkliga fascisterna? Alexander Cockburn, Nyhetsbanken 19/7 2012 (Alexander Cockburn har sorgligt nog lämnat jordelivet. Det gjorde han i förrgår efter tydligen en längre kamp mot cancer. Jag kommer att sakna hans artiklar.)

Rekommenderad läsning:
- Human rights now worse in Libya than it was under Gaddafi, Mel Frykberg, Stop the War Coalition 14/7 2012
- Rör inte Mor Gabriel! Nyhetsbanken 19/7 2012 (Min anm: Detta är en ”rättfärdiga” regim (den turkiska) som nu ställer sitt land till förfogande för skydd och beväpning av våldsmän och mördare i Syrien.)
- Every citizen is a potential terrorist as democracies become paranoid armed camps, John Naughton Stop the War Coalition 15/7 2012
- Playing God in Iraq, Libya, Syria: the evils of interventionist wars, Jonathan Cook, Libya S.O.S 20/7 2012
- The Obama formula for America’s next decade of global war, Nick Turse, Stop the War Coalition 6/7 2012
- How the media promotes global piracy and the cult of perpetual war, John Pilger, Stop the War Coalition 29/6 2012 (Citat: In the US, at the end of the second world war, 80% of newspapers were independently owned. By 1987, most were controlled by 15 corporations, of which six dominate today. Min anm: Och Bonnier och Schibstedt traskar patrull bakom Murdoch, liksom våra s.k. Public Service-media.)
- HOW LEFTIST “ANTI-ZIONISTS” ARE ALLIED WITH ISRAEL AGAINST SYRIA, Mimi Al Laham (aka “Syrian Girl”) and Lizzie Phelan,Syria 360 gr, 20/7 2012 (En mycket intressant artikel som förklarar vad författarna tror är orsaken till att delar av vänstern stödjer upprors-ochh våldsmännen i Syrien.)

Ideologier/propaganda&Internationell politik19/07 01:14

I filmen nedan gapskrattar Hilary Clinton, vad det verkar, åt blotta tanken på hur USA ska avlägsna en för USA oönskad politisk ledare. Eller så skrattar hon åt försöket att påverka henne eller få henne att avslöja när de tänker ge sig på Irans regim. Fel ställe att skratta på under alla omständigheter.

Se filmen, den är bara några minuter lång. Detta är ett utdrag ur ett längre samtal fört på USA:s utrikesdepartement för ett TV-bolag.

Iran ausschalten – Hillary Clinton & James Baker [Ger Subs]
(utlagd 22/6 2012)

Nedan kan man se hela samtalet (utdraget ovan kommer c:a 24,30 min. in i filmen), som är avslöjande på många sätt. Den här filmen är ganska lång dock:

FULL: Charlie Rose, Hillary Rodham Clinton, James A. Baker
(utlagd 22/6 2012)

/Kerstin

Nästa sida »


Motvallsbloggen
lades ut 10/2 2005

Webmaster