december 2012


Ideologier/propaganda&Internationell politik&Massmedia31/12 03:50

En nyårsfilm om och från Syrien:

The Syrian Diary (utlagd 30/12 2012)

Filmen är gjord av ryska journalister och är textad på engelska.

Betänk att Syrien har en värnpliktsarmé. En sådan kan ingen diktator stödja sig på om hans förtryck är intensivt. Det är skäl nog att tro på dem som hävdar att Assad har majoriteten av det syriska folket med sig mot de våldsterrorister som USA/EU/Nato och dess allierade i arabvärlden underhåller.

Önskar slutligen inte någon av alla de journalister som ljuger om vad som händer  i Syrien ett gott nytt år. De förtjänar ingenting annat än fördömanden.

Er andra, som anser att vi inte ska stödja vidrig terror och dödande, någonstans, eller USA/Natos imperialistiska verksamheter runtom i världen, önskar  jag ett Gott Nytt År med engagemang och och ork att kämpa mot det våld som Västmakterna sprider och underhåller i tredje världen.

Tillägg 31/12 2012 kl 13.05:
Hör just på radion att migrationsverket inte varit berett på många flyktingar från Syrien. ”Vi har ingen spåkula,” säger han. Någonting tyder på att hans kompetens är utomordentligt usel. Varje person med de där två hjärncellerna jag skrev om tidigare, har kunnat räkna ut att det skulle komma flyktingar från Syrien och fler sådana desto mer envetet USA/EU/Nato går in för att Assad måste störtas/mördas.

Tillägg 31/12 kl. 17.00
Lyssnar igen på nyheterna och får då veta att man hittat ett antal döda i en förort till Damaskus, men de är inte identifierade än och uppgiften är obekräftad sägs det, förmodligen sanningsenligt. Flera av de döda hade avhuggna huvuden, sägs det också, vilket dessvärre ökar trovärdigheten i uppgiften. På dessa påståenden fortsätter reportern att berätta om hur den syriska armén strider inom ett annat område.

Detta är ett typexempel på konsten att luras utan att ljuga. När man lyssnar får man intrycket att det är den syriska armén som är så bestialisk att den hugger huvudena av människor, även om detta inte sägs i reportage. Man får  ju samtidigt höra att armén strider och går till attack, men hör inte ett enda ord om att halshuggningar är den s.k. Fria Syriska Arméns (legoknektarna som strider mot den syriska officiella värnpliktsarmén) inte ovanliga metod att döda människor. Detta visar, menar jag, att SR:s journalister och reportrar är fullt medvetna om att de för en försåtlig propaganda mot Assad och därmed mot majoriteten av det syriska folket. Upplägget i nyheterna avslöjar detta väldigt tydligt. Vilken annan anledning har man att förtiga att FSA:jihadisterna halshugger människor som inte stödjer dem? Skulle information om detta eventuellt få svenskar att ta avstånd från denna påstått frihets-och demokratiälskande armé och varför vore detta inte önskvärt, undrar man?

/Kerstin

Länkar/läsvärt:
Ritual Dance of the Child Killer, Sammenbrudd eller Kommunisme 5.0 31/12 2012
Coptic Christian church attacked in Libya, Raw Story 31/12 2012 (Det finns inte mycket tillgänglig information om Libyen idag men här är en artikel)
-Syria Faces Humanitarian Catastrophe, Bill Van Auken. Information Clearing House 29/12 2012
Syrian rebels sidetracked by scramble for spoils of war, Ghaith Abdul-Ahad in Aleppo, The Guardian 27/12 2012
Statement of the Syrian Communist Youth Union, Red Youth 2/1, 2013 (något att bita i för den västerländska Vänstern som trofast stödjer reaktionens och kapitalismens imperialistiska agenda i Syrien. Denna Västvänster förefaller inte ha vänstern i Syrien på sin sida.)
The FSA continues to shine like a dead star, Thierry Meyssan, voltairenet.org 29/12 2012 (Meyssan spår här att den syriska armén kommer att vinna slaget och dessutom att Väst (läs USA) håller på att dra sig ur ”äventyret” Syrien. Jag kan bara hoppas att han har rätt.)
Syria: Apocalypse Cancelled, voltairenet.org 23/12 2012
US Navy pulls two aircraft carriers from Syria shores, RT 18/12 2012
America’s sinful adoption of Al-Qaeda for the second time, Pierre Khalaf, voltairenet.org 17/12 2012

Infrastruktur&Politik/ekonomi29/12 20:25

Det hände sig för några månader sedan att vi skulle köpa en ny bil. Det vill säga vi tänkte byta den gamla tolvåringen mot något lite färskare, en fem- eller sexåring som gått några tusen mil. Nätet är ju en fantastisk plats när det gäller att leta upp ett fordon av rätt modell och storlek som finns inom rimligt avstånd. När vi hittat ett par lämpliga objekt tänkte jag gå till nästa steg, att kolla hur felstatistiken ser ut för just de modellerna och årgångarna. Det finns ju vissa modeller som är ökända för att krångla mycket, även av bilmärken som annars är kända för god kvalitet. Det stod ett exemplar av ”Bilar, starka sidor och svaga punkter” (376 sidor, utgiven av Konsumentverket och Bilprovningen) i bokhyllan, men den sträckte sig bara till årsmodell 2000 och var till ringa nytta i detta fall.

Inga problem – numera finns ju den statistiken på internet. Trodde jag. Bilprovningen brukade göra reklam för sin eminenta statistik på sin hemsida. Men ingen länk till felstatistiken på olika bilmodeller fanns på Bilprovningens hemsida. Inga länkar, och ingen förklaring till statistikens frånvaro, på Konsumentverkets hemsida. Till slut hittade jag förklaringen på Wikipedia: ”I februari 2012 meddelades att denna tjänst läggs ned, då man i fortsättningen inte längre ansåg sig ha tillräckligt stort statistiskt underlag.” (1) (2)

Javisst, Bilprovningen måste ju ”konkurrensutsättas”, och nu skulle två tredjedar av stationsnätet säljas ut. Och ett aktiebolag som lever under hård konkurrens kan ju inte rent ideellt syssla med statistik, även om den är bra för trafiksäkerheten och guld värd för konsumenterna. Problemet är bara att det inte finns någon annan som har tillgång till de data som behövs för att få fram statistik på bilmodeller som är trafikfarligare än andra eller rent allmänt krånglar mycket. Bilfabrikanterna försöker nog själva samla information om detta, men den informationen lär de inte släppa ut till allmänheten.

Vårt bilköp den här gången kändes lite osäkrare än det borde ha varit. Jag går fortfarande och funderar på vilka som är de svaga punkterna på vår nya begagnade bil och vilka reparationer man måste vara beredd på. Men att konsumenterna ska hållas i osäkerhet tycks höra till den nya fria ekonomin.

Nå, hur går det med utförsäljningen av bilprovningsstationerna då? Jodå, redan i början av året delades stationerna in i tre ungefär lika stora grupper, av vilka två skulle säljas (3). I juli fick vi veta att en grupp hade sålts (alltså verksamheten, inte lokalerna) till något som hette Opus Group. Detta är ett företag som tidigare sysslat med försäljning och installation av testutrustningar för industrin. Bland kunderna har funnits Bilprovningen. Ägarna till bolaget har hittat en intressant konstruktion för att kunna ta ut vinsten i ett cypriotiskt holdingbolag. I EU-landet Cypern är bolagsskatten hälften så stor som i Sverige (4). Upplägget gjordes på rekommendation av en bank som hette Carnegie. Ringer en klocka någonstans? Var det innan Carnegie fick sitt banktillstånd indraget?(5)

Vem får då köpa den andra gruppen stationer som skulle säljas? Försäljningen skulle ju vara klar det andra kvartalet 2012. Svaret är, att det vet vi inte, trots att vi nu befinner oss väldigt nära slutet på det fjärde kvartalet. Av någon anledning är intresset svagt för att köpa bilprovningsverksamhet. Kanske det är så billigt att besikta bilen att de stora testningsföretagen inte anser det lönsamt att gå in på den svenska marknaden? Det ska bli intressant att se hur  Bilprovningens styrelse, som kontrolleras av regeringen, kommer att hantera situationen. Kommer de att rea ut stationsgruppen, eller ska de tvinga fram prishöjningar på bilbesiktning redan nu, för att locka riskkapitalisterna att gå in?

Tillägg  30/12 2012 kl 15.15
med anledning av Martins kommentar:
Idén att några av de hemliga bidragen till Moderaterna kom från bilindustrin för att Bilprovningen skulle krossas håller jag inte för helt orimlig. T.ex. måste det ha varit irriterande för personvagns-Volvo när företagets flaggskepp XC90, deras dyraste, finaste och största SUV, hamnade i botten på tabellen för felfrihet vid besiktningen när den var tre år gammal. 20 fel per bil. I genomsnitt! Medan budgetbilen Skoda Octavia, som hade rullat lika många mil i snitt som Volvo-suven, placerade sig i toppen på listan med 0,1 fel per bil. (6)

Om bilföretagens marknadsavdelningar var irriterade, så torde konstruktionsavdelningarna ha varit mer positiva. När jag jobbade i branschen för några decennier sedan gjorde man felstatistik på de egna tjänstebilarna och några få långtidsprovningsbilar. Det måste ha varit en dröm för konstruktörerna att få in den detaljerade statistiken från Bilsmart för 500 eller 1000 bilar som körts av normalbilister. Inget snack om att det kostade för mycket att göra förbättringar, till och med ekonominissarna måste ha förstått att det kunde bli svårt att sälja en bil för en halv miljon om den hamnade i botten av statistiken år efter år. Det var bara att ta itu med problemen och göra en bättre konstruktion. Och sedan aktade man sig förbannat noga för att göra samma misstag när nästa bilmodell skulle tas fram.

Bilarnas trafiksäkerhet kommer att försämras när bilprovningsstatistiken har försvunnit. Och inte bara i Sverige. Alla bilfabrikanter som säljer på den svenska marknaden har naturligtvis lusläst statistiken (fanns den inte också i en version på engelska?). Och de förbättringar som gjorts har naturligtvis införts på alla marknader. Någon trafikforskare skulle kunna göra en beräkning av hur många liv som räddades, totalt i världen, på grund av den svenska bilprovningsstatistiken under de år den existerade.

Just nu finns det alltså cirka sjuttio bilprovningsstationer som sålts ut och ägs av Opus Group. Det vill säga, själva byggnaderna har sålts till ett fastighetsbolag, som också ska tjäna pengar på oss bilägare. Man kan fundera på om en bojkott mot de stationer som sålts ut från gemensamt till privat ägande kunde vara ett bra sätt att visa sitt missnöje med privatiseringsvansinnet. Men jag tror inte det skulle fungera. Regeringen kan ju alltid hitta på något sätt att tvinga de stationer som hör till den gamla Bilprovningen att minska sin marknadsandel om de blir alltför populära.

/Dan Gmark

Länkar:
1) Wikipedia om Bilprovningen
2) Meddelande på Bilprovningens och Konsumentverkets sajt  Bilsmart.se  
3) Indelningen av stationsnätet, Bilprovningar.se, februari 2012
4) Bilprovningen ägs av Cypernbolag, DN 11/7 2012
5) Riksgälden, Carnegie och Maths O. Sundqvist, Riksgälden 8/10 2012 
6) Bäst och sämst hos Bilprovningen 2010, Teknikens Värld 27/5 2011

Ideologier/propaganda&Politik/ekonomi27/12 15:23

Lyssnar just på P1, på ett program som handlar om frivilligarbete ute i de mindre orterna. Det inleds med påståendet  ”När samhället drar sig tillbaka”.  Vad är det för struntprat. Detta är ingenting annat än en utomordentlig dimridå som journalisten lägger ut  här. Samhället finns inte i någon slags abstrakt betydelse eller som ett slags övernaturligt väsen vars nycker vi bara har att inrätta oss efter. Samhället är vi, vi väljare. Vi väljer de politiker som ska styra Sverige i enlighet med majoritetens önskemål, åtminstone säger idealet detta om demokratiska styrelseskick. I praktiken innebär detta alltså att vi har valt politiker som rustar ner samhället, målmedvetet och energiskt, och som skapar oss ett samhälle som i första hand är till för de rikaste av oss. Vi andra ska betala deras ökande bekvämlighet och ofantliga rikedom, med sämre trygghet och mer arbete.

För att lura oss att rösta för denna politik för de borgerliga en politik som innebär att människor får allt lägre skatter, lägre ju mer de tjänar och redan har. Vanligt folk kanske får några hundralappar/månad och tycks inte se längre än till nästa lön. De inser inte att ska de själva börja betala för det vi alla betalat gemensamt, via skatterna, sjuk- och pensionsförsäkringar exempelvis, så kommer det att stå dem mycket dyrare än den gemensamt finansierade trygghetssystemen. Varenda människa som har minst två hjärnceller med kontakt sinsemellan inser att ett system som ska innefatta privata profiter måste blir dyrare för dem än ett som inte ska generera sådana.

Varenda människa som har minst två hjärnceller med kontakt dem emellan inser förstås att de privata försäkringarna är mycket osäkrare än de statliga och att de aldrig kan lita på att försäkringsbolagen finns kvar den dagen de behöver utbetalningar från de försäkringar de betalat dyrt för. De inser att en längre tids sjukdom kommer att ruinera dem och att ålderdomen kan bli helvetet på jorden för dem om de inte får någon pension. De inser att endast de mycket rika kommer att ha råd att genomgå dyra operationer, laga trasiga tänder och att leva drägligt på ålderns höst. De inser också att om de inte betalar alls för  privata försäkringar så riskerar de att förlora allt de äger om de blir allvarligt sjuka. De inser att sjuka blir många av oss någon gång i livet.

Varenda människa som har minst två hjärnceller med kontakt dem emellan inser att den nedmontering av samhällsservicen (privatisering kallas det) som dagens politiker beslutar om och genomför, inte något abstrakt samhälle, inte bara kommer att kosta dem stora summor pengar så småningom, mycket mer än de får tillbaka på skatten just nu, utan det kommer också att innebära mer arbete och slit för de flesta av oss.

Varenda människa som har minst två hjärnceller med kontakt dem emellan inser att vad vi nu upplever är den största omfördelningen av samhällets samlade resurser i vår moderna historia. De inser att det är vi vanliga människor, löntagare, fabriksarbetare, lärare, sjukvårdspersonal, affärsbiträden m.fl. som avstår alltmer av vår trygghet och välfärd för att de rika ska bli ännu rikare, ja rent ofantligt rika, och att en majoritet av svenska folket röstar för denna samhällsutveckling.

Det är bara att konstatera att c:a 40% av svenska folket inte har två hjärnceller med kontakt dem emellan. Jag undrar om journalisten som uttalade ovan nämnda påstående har minst två hjärnceller? Jag tvivlar.

/Kerstin

Länkar:
Kluvet Land direkt i Annandagsmorgon i P1, 27/12 2012

Rekommenderad läsning:
SD är inte ensamma, Hanna Hallgren, Feministiskt perspektiv 15/11 2012 (En mycket bra genomgång av högerns propagandaorganisationer, inte minst av den akademiska högerns åsikter och ageranden. Känner man till tongångarna under 30-talet, den akademiska och teoretiska mylla som nazismen hämtade näring ur då mår man illa när man läser den här artikeln.)

Ideologier/propaganda&Internationell politik25/12 03:49

Fler julvideos, se filmen:

US War Crimes And Imperialism: Senator Mike Gravel! (utlagd 27/11 2011)

/Kerstin

Ideologier/propaganda&Internationell politik&Massmedia24/12 00:16

Kriget i Syrien plågar människor även under julen. Jag kan alltså inte låta bli att lägga ut den här videon trots att det är julafton, och nej, jag vet inte säkert att det här är en sann berättelse men finner den trolig med tanke på vad som tidigare framkommit bortom tvivel om hur ”oppositionen” och Al Jazeera förfalskar information:

Syria: terrorist confessions & journalists testimony: Al-Jazeera partner in Syrian bloodshed (Utlagd 22/ 12 2012)

/Kerstin

Länkar:
Expert: West Helping Wahabbi Winter Spread to Syria, Cleo Pascal/Associate Fellow, Royal Institute of International Affairs, Huff Post 20/12 2012
Arab Spring to Wahabbi Winter, M.D. Nalapat, Gateway House/Indian Council on Global Relations 11/9 2011
A New Taliban in Libya? M.D. Nalapat, Gateway House/Indian Council on Global Relations 31/4 2011
– Länk från 6/1 2013: An Exclusive Interview with One of the News Editors of Al-Jazeera Channel, Posted on January 6, 2013

Läs mer om vad som händer i Syrien på Syrienblogg.

Ej kategoriserad23/12 12:10

Eftersom lejonet i min dator åt upp flashprogammet så blir det inget rörligt julkort i år.

digitalis

/Kerstin & Dan

PS: Tar så en liten bloggpaus över julen, om det inte dyker upp något som jag absolut inte kan låta bli att kommentera.

/Kerstin

Länkar:
Animerade julort: 2007, 2008, 2011

Ideologier/propaganda&Internationell politik&Massmedia21/12 03:09

Barack Obama har varit i Newtown där den senaste förfärliga skolskjutningen ägde rum för några dagar sen och uttryckt sin förtvivlan och fällt litet tårar för de små barnen som dog. Bra om han bryr sig om dessa, men de där barnen som han bombar ihjäl på andra sidan jorden då? Vi kan i alla fall vara säkra på att de efterlevande där är precis lika förkrossade och förtvivlade över att deras älskade barn, syskon dödats av amerikanerna även om Obama inte bryr sig i det fallet.

Drone Strikes: Where Are Obama’s Tears For Those Child Victims?

Det är ingen hejd på ljugandet och Sveriges regering stödjer detta ljugande. Gör svenska folket det? Obama framstår som en alltmer frånstötande person ju längre han sitter i Vita Huset, men å andra sidan, det är för att vara det han satts dit.(1) Det hade troligen inte spelat någon roll om det hade suttit någon annan där.

Vi vet hur en del amerikanska soldater beter sig i Irak och Afghanistan, skrattar åt de döda, pinkar på dem etc. Hur beter sig svenska soldater i Afghanistan? Dödstyst om den saken.

Självmorden bland  de amerikanska veteranerna ökar lavinartat och har blivit ett stort problem i USA. En veteran om dagen, från Irak-och Afghanistankrigen, försöker ta livet av sig.(2)

/Kerstin

Länkar:
1) Carl Bernstein Caught in the Matrix. Why the Washington Post Killed the Story of Murdoch’s Bid to Buy the US Presidency,Jonathan Cook, counterpunch.org 21-23/12 2012 (Så här köper sig den superrika makteliten politiken, citat: ”A taped conversation shows that in early 2011 Murdoch sent Roger Ailes, the boss of his most important US media outlet, Fox News, to Afghanistan to persuade Gen David Petraeus, former commander of US forces, to run against Barack Obama as the Republican candidate in the 2012 presidential election. Murdoch promised to bankroll Petraeus’ campaign and commit Fox News to provide the general with wall-to-wall support.” Vi ser samma sak i Sverige sedan 10-15 år – minst.)
2) One U.S. veteran attempts suicide every 80 minutes: Hidden tragedy of Afghanistan and Iraq wars, Mail Online 3/11 2011
2) US Lost More Troops to Suicide Than Combat in 2012. Suicide Records Continue to Grow, Jason Ditz, Global Research 20/12 2012
– Ritual Dance of the Child Killer, Sammenbrudd eller Kommunisme 5.0 31/12 2012

Teknik/teknologi18/12 22:28

Japp, det fungerade. Lyckades ladda ner en effektiv spamrensningsfunktion. Tror nästan inte att det är sant. Julen är räddad för vad mer kan jag önska mig? :-)

/Kerstin

Ideologier/propaganda&Internationell politik17/12 04:28

Obama Turned Out Worse Than Bush – Dan Glazebrook 

Så en libyer om Libyen och Ghadafi. Kan ju vara intressant att lyssna till en av dem vi inte fick höra alls innan Nato bombade Libyen och såg till att Ghadafi lynchades:

”We Miss Him a lot” – Libyan National (Muammar Gaddafi Memorial, London

Därefter ytterliga en person, av alla dem media inte ens låtsades om existensen av:

Gaddafi Tribute – Asari Sobukwe, All African Peoples Revolutionary Party

Ännu en röst:

Gaddafi Tribute – Minkah Odofo, Pan-Afrikan Society Community Forum

/Kerstin

Länkar:
Syria’s Crumbling Pluralism, Kapil Komireddi,The New York Times 3/8 2012 (En av de lite mer balanserade artiklar man kan finna i stora tidningar i ex. USA – men inte i några svenska media, som är så vinklade att man inte tror att det är sant. Det enda i denna artikel som är missvisande är föreställningen som den sprider, att USA inte är inblandat i kriget mot Syrien, vilket förstås är helt fel. Varken Qatar eller Saudiarabien gör något utan USA:s välsignelse.
Citat: The seeming indifference of the international community to the worsening condition of Syria’s religious minorities — and the near total absence of censure of the opposition forces by the Western governments arrayed against Assad — is breeding a bitter anti-Americanism among many secular Syrians who see the United States aligning itself with Saudi Arabia, the fount of Wahhabism, against the Arab world’s most resolutely secular state…
och vidare lite längre ner i artikeln: Washington is aware of the scale of the problem. As early as June 2011, Robert Stephen Ford, the U.S. ambassador to Syria, briefed his counterparts in Damascus about Al Qaeda’s penetration of the opposition forces. By still ploughing ahead with its support for Saudi Arabia’s effort to destabilize Syria, Washington, far from assisting Israel or weakening Iran, is helping to fuel a humanitarian crisis that will come back to haunt the United States.)
– Syria: The descent into Holy War World View: The world decided to back the rebels last week, but this is no fight between goodies and baddies, Patrick Cockburn, The Independent 16/12
Thierry Meyssan: ”Syrian terrorists were trained by the KLA in Kosovo”, Thierry Meyssan, Voltairenet.org 10/12 2012
SUPPORTING THE DOHA COALITION VIOLATES INTERNATIONAL LAW, Alexandra Valiente, Syria 360 grader 20/11 2012 (Citat:  Muammar Gaddafi did apply to both the UN and the ICC early into the NATO assault on Libya, demanding a fact-finding mission, full investigation and war crimes prosecutions. Both bodies ignored Libya. Their ICC appeal was filed by an Italian lawyer on behalf of Muammar Gaddafi and the Kings of Africa. (http://libyadiary.files.wordpress.com/2011/11/press-release-forum-of-kings-of-africa-may-2011.pdf)
ALL international lawyers have betrayed Libya. We were led to believe there would be a group filing war crimes complaints against NATO. The only lawyers that have persisted and actually made significant advances are Franklin Lamb’s team. They won their case to strip NATO of immunity so NATO would (for the first time in its history) be forced to stand trial for the Sorman Massacre.
We expected other lawyers to swoop in and exploit NATO’s sudden vulnerability, but they withdrew, which was cowardly and immoral.)

Ideologier/propaganda&Internationell politik&Massmedia16/12 03:11

(OBS: Tillägg 16:e och 18:e, nederst i inlägget)

Vad kommer det sig att vår regering, liksom övriga regeringar i EU och i USA, stödjer och förser mördare med vapen, muslimska fanatiker som sysslar med att massakrera, kidnappa och fördriva kristna från Syrien (vid sidan av att de beter sig likadant mot alawiter och shiamuslimer samt mot sunnimuslimer som inte vill stödja dem, alla dessa är människor som wahabiterna anser otrogna och som den anser bör dödas)?

Är Västvärldens regeringar verkligen mer befryndade med de wahabitiska lydsoldater i Syrien som betalas av Qatars och Saudiarabiens kungahus och vars målsättning är att döda alla icke rättrogna, dvs alla icke-wahabiter, än med de kristna i området?

Christians Flee Syria In Wake Of Targeted Violence

Whabismen, även kallad salafismen, är den ytterligt fanatiska form av islam som det saudiska kungahuset värnar om men som endast en mycket, mycket liten del av alla sunnimuslimer tillhör? De kan kanske jämföras med de bokstavstroende tokkristna som anser att evolutionsteorin är felaktig för att den inte står i Bibeln.

Wahabiterna anser ex. att man ska hugga händerna av tjuvar, att man ska stena kvinnor som är otrogna till döds, och även om de blivit våldtagna. De kräver att kvinnor ska vara helbeslöjade, inte ska få vistas utom hemmet utan manligt sällskap, inte ska få köra bil, inte ska kunna begära skilsmässa, ska acceptera att bli slagna av sina män och de anser att män ska ha rätt att hålla flera fruar. Detta är inte vad vi vanliga människor i Väst brukar kalla ”demokratiska ideal”, som USA/Nato påstår sig stödja i Syrien.

Tycker Cameron, Obama, Merkel, Hollande, Reinfeldt m.fl. att wahabiternas målsättning är värd att understödja och kriga för. I så fall, vad ska vi kalla dessa de senaste krigen i MÖ, ”US/Europas omvända korståg”, ett korståg under parollen: Med wahabiterna mot kristendomen och alla andra orena, kristna som judar som muslimer! Eller tycker dessa regeringschefer  bara att hur många människor som helst i MÖ, även de kristna där, är värda att offras för ett återtagande av makten över Syrien och Iran – också?

Tillägg 16/12 2012 l 16.45: 
Bara ett litet citat ur Patrick Cockburns artikel i Independent om medias rapportering om tillståndet i Syrien, där han  var för 10 dagar sen:

This misperception of the reality on the ground in Syria is fuelled in part by propaganda, but more especially by inaccurate and misleading reporting by the media where bias towards the rebels and against the government is unsurpassed since the height of the Cold War.(*)

(Min översättning: Detta missförstånd om verkligheten på marken i Syrien eldas delvis under av propaganda, men mer specifikt av felaktig och  missledande rapportering i media, där   stödet för rebellerna (= för ena sidan) och mot regeringen är oöverträffat sedan det kalla krigets höjdpunkt.)

Håller helt med Cockburn. Något liknande den vinklade och lögnaktiga krigspropaganda vi ser idag har jag inte i mina värsta mardrömar kunnat tänka mig att vi skulle få se i våra svenska media.

Tillägg 2, 18/12 kl 04.00
Från bloggen Third World fick jag tips om den här filmen, som är textad på engelska och mycket intressant:

Italian report about minorities (tyvärr inget utläggsdatum i min dator)

/Kerstin

Länkar:

– CIA ‘tortured and sodomised’ terror suspect, human rights court rules, The Guardian 13/12 2012
– Noam Chomsky: America, Moral Degenerate, rsn 14/12
Bashar al-Assad, Syria, and the truth about chemical weapons
Bashar’s father Hafez al-Assad was brutal but never used chemical arms. And do you know which was the first army to use gas in the Middle East? Robert Fisk, The Independent 8/12 2012
 (Citat ma propaganda att Assad tänker använda kemiska vapen mot sin befolkning: The bigger the lie the more people will believe it. We all know who said that – but it still works. Bashar al-Assad has chemical weapons. He may use them against his own Syrian people. If he does, the West will respond….Well if he does, Obama and Madame Clinton and Nato will be very, very angry. But over the past week, all the usual pseudo-experts who couldn’t find Syria on a map have been warning us again of the mustard gas, chemical agents, biological agents that Syria might possess – and might use. And the sources? The same fantasy specialists who didn’t warn us about 9/11 but insisted that Saddam had weapons of mass destruction in 2003: “unnamed military intelligence sources”. Henceforth to be acronymed as UMIS.
Fisk fortsätter med att säga att påståendet att Hafez Assad, Bashars far, använde kemiska stridsmedel under upproret 1982 är lögn. Fisk var själv där just då, och vet att så inte var faller, även om ”Hafez’s Syrian army was very definitely slaughtering its own people (who were, by the way, slaughtering regime officials and their families), no one ever used chemical weapons.”
Så avslutar Fisk med: ”And by the way, which was the first army to use gas in the Middle East? Saddam? Nope. The Brits, of course, under General Allenby, against the Turks in Sinai in 1917. And that’s the truth”)
Liar’s Poker – Obama and Cameron on Syrian WMD, Michael Collins, Coto Report 9/12 2012
Syrian Students Condemn American Led Sanctions that are Escalating Food Prices
Damascus Street Notes, Franklin Lamb, counterpunch.org 14-16/12 2012

”The Worst Mistake in American History” Why Remember Iraq? Phiip Giraldi, counterpunch.org 14-16/12 2012 (Citat: When the U.S. took over control in Baghdad one of the first projects to be considered was a pipeline to move Iraqi oil to the Israeli port of Haifa. Fast den blev aldrig byggd.)
Syria, Egypt, and Beyond. Unmasking the Muslim Brotherhood, Eric Draitser, counterpunch.org 13/12 2012
Syria’s Muslim Brotherhood rise from the ashes, Khaled Yacoub Oweis. Reuters 6/5 2012 (Citat:  As explained in the Mother Jones article entitled What is the Muslim Brotherhood and Will It Take Over Egypt?, the author explains that, “The Muslim Brotherhood served as a battering ram against nationalists and communists, despite the Brothers’ Islam-based anti-imperialism, the group often ended up making common cause with the colonial British. It functioned as an intelligence agency, infiltrating left-wing and nationalist groups.”vi This indisputable fact, that the Muslim Brotherhood functioned, even its early days, as a de facto arm of Western intelligence, is critical to understanding its development and current political power”.
Vidare om Mursi i Egypten:  In one of the first decisions taken by Morsi and the Muslim Brotherhood government, Cairo established that it would, in fact, welcome conditional loans from the IMFix to rescue itself from the prospect of a continued economic crisis. However, as part of the conditions of the loan, Morsi’s government would have to drastically reduce subsidies, regulations, and other “market restrictions” while increasing taxes on the middle class. Essentially, this meant that the Brotherhood consented to the usual cocktail of austerity medicine that had been administered by the agents of finance capital so many times all over the world.)
– Så har Ghadfis försvinnande bäddat för: America Invades Africa: The Resource War and the Conquest of Mali, Timothy Alexander Guzman,, Globa Research 13/12 2012
Military Escalation, Dangerous Crossroads: Russia-US Confrontation in Syria? Prof Michel Chossudovsky, Global Research 15/12 2012
Baathisterna förbättrade kvinnans ställning, Ny Il Convito 16/12 2012
*) Syria: The descent into Holy War World View: The world decided to back the rebels last week, but this is no fight between goodies and baddies, Patrick Cockburn, The Independent 16/12 2012 (Citat: It is one of the most horrifying videos of the war in Syria. It shows two men being beheaded by Syrian rebels, one of them by a child. He hacks with a machete at the neck of a middle-aged man who has been forced to lie in the street with his head on a concrete block. At the end of the film, a soldier, apparently from the Free Syrian Army, holds up the severed heads by their hair in triumph…..Syria today resembles Iraq nine years ago in another disturbing respect. I have now been in Damascus for 10 days, and every day I am struck by the fact that the situation in areas of Syria I have visited is wholly different from the picture given to the world both by foreign leaders and by the foreign media. The last time I felt like this was in Baghdad in late 2003, when every Iraqi knew the US-led occupation was proving a disaster just as George W Bush, Tony Blair and much of the foreign media were painting a picture of progress towards stability and democracy under the wise tutelage of Washington and its carefully chosen Iraqi acolytes.)
Syrian Minority Fear the End of Fighting More Than War Itself, Patrick Cockburn Maloula Syrien, counterpunch.org 19/12 2012
Kvinnornas hopp, AB-Kultur 20/12 2012

Nästa sida »


Motvallsbloggen
lades ut 10/2 2005

Webmaster