augusti 2013


Ideologier/propaganda&Internationell politik28/08 16:19

Det vi ser nu, förberedelserna för ett öppet anfall mot Syrien, är i det närmaste exakta kopior av hur USA gått tillväga inför tidigare militära attacker på andra stater, något som är förbjudet enligt FN:s stadgar och som är ett brott mot mänskligheten.

Inför Irakkriget hävdade man dels att Saddam hade massförstörelsevapen, dels implicerade man att han var delaktig i attentatet mot World Trade Center. Där sökte flera kommissioner igenom Irak ett antal gånger utan att finna några massförstörelsevapen. Saddam hade fått order om att förstöra alla sådana vapen, om han skulle ha en chans att få de ekonomiska sanktionerna upphävda, som man utsatte Irak för efter Saddams anfall på Kuweit. Ingen fann några massförstörelsevapen i Irak så mot slutet kallade man hem undersökarna och började bomba med falska belägg för dessa vapen som skäl. Senare visade sig att Irak faktiskt inte hade några massförstörelsevapen. Dessutom var det så att Saddam förföljde och ”oskadliggjorde”  just de grupper som USA påstår låg bakom 9/11, de fanatiska jihadisterna, ofta kallade Al Qaida. Att hävda att han samarbetade med dem är också tämligen ointelligent alltså och sånt går man inte ut med med mindre än man vet att man behärskar propagandamedia och att folk i allmänhet är totalt okunniga och därför kan luras precis hur mycket som helst.

Nu hävdar USA att man vet att Assad använt gas mot ”sin egen befolkning” och att detta  måste bestraffas. Den undersökningskommission, under ledning av en svensk, som redan finns i Syrien för att undersöka saken för FN:s räkning har inte hunnit göra denna undersökning men ändå hävdar man att det var ”Assad” som använde gas mot sin befolkning och tänker uppenbarligen förverkliga bestraffningen innan FN-kommissionen fått en chans att konstatera att det inte var Assad.

Man ska vara väldigt korkad, för att tala klartext, om man tror att Assad använder detta vapen efter att USA så klart och tydligt förklarat att ett sådant agerande skulle leda till militära angrepp från USA:s, och därmed från Natos sida. Så vad håller våra stormedia på med? Visserligen tillägger alltid våra journalister ”enligt XXX” var gång de hävdar att Assad använt gas mot befolkningen i Syrien, men våra media andas nästan inte tvivel om saken. Och om de gör det någonstans drar de propagandan mot Assad hundra gånger för att väga upp en enda antydan om att det kanske inte är Assads verk. Mitt förakt för journalistkåren i våra stora media, inklusive i SR och Svt, är numer bottenlöst. Jag förstår inte ens hur de kan leva med sig själva och jag anser numer inte att vi har något skäl att försvara eller behålla våra s.k. Public Service-media. Varför ska vi betala till dem för att bli lurade av dem?

Jaha, ekar krigsgalningarna, du sympatiserar med diktatorn al Assad. Jag måste erkänna att idag gör jag det, inte för vad han gjort tidigare eller för vad hans far gjorde, och inte för att jag tror att han har ett djupt känt demokratiskt sinnelag utan för hur han hanterar situationen just nu. Han gör vad han kan för att förhindra att syrierna drabbas ännu värre och för att försvara Syrien, mot de islamiska jihadister som vill avskaffa den sekulära staten Syrien, där alla har en plats oavsett religion och etnisk tillhörighet, och inrätta en stat som styrs med sharialagar, med vad det innebär för bl.a. kvinnorna. Det demokratiska sinnelaget är det för övrigt inte mycket bevänt med i USA heller och inte heller i Sverige numer. Våra media har hjälpt till att döda vad som fanns av demokrati en gång, både i USA och i Sverige.

Idag nås jag av besked om att någon sprider ryktet att Assad och hans familj har flytt till Teheran. Det tror jag inte på för ett ögonblick. Samma falska rykte spreds dessutom om Ghadafi. Hans familj lämnade Libyen men själv stannade han kvar, precis som han lovat att göra, och ”dog” i Libyen. Känner man till de här kulturerna lite bättre så inser man att det är ytterst osannolikt att Assad lämnar Syrien. Men sådana rykten är till för att sprida förvirring i Syrien och göra människor uppgivna. Typisk krigspropaganda alltså.

Slutligen, ja jag vet att man inte får jämföra någon med Hitler och Tyskland under hans tid, men jag kan inte se annat än att USA idag, efter Sovjets sammanbrott, blivit världens nya Hitlertyskland. Precis som Hitler krigar USA för att utvidga det amerikanska ”livsrummet”, lägga beslag på andra staters naturresurser alltså och för att få ett totalt världsherravälde. Precis som Hitler på sin tid, låtsas amerikanska regeringen som om man ägnar sig åt humanitära krig, krig för att bevara freden eller för att rädda utsatta grupper eller sin egen amerikanska säkerhet. Hitler hävdade att tyskarna i Tjeckoslovakien var förtryckta och krävde att få inkludera sudettyskarna i det tyska riket. Han hävdade sedermera att Polen angrep Tyskland, anställde en falsk attack på tyskar vid polska gränsen och tog den som skäl att anfalla Polen. Han framställde andra stater som fientliga mot Tyskland och fick tyskarna att tro att han bara ägnade sig åt att försvara Tyskland mot en fientlig omvärld. Knepet var propaganda, precis det vi ser idag mot den ena staten efter den andra i det oljerika MÖ. Skillnaden är bara att de flesta svenskar på den tiden inte föll för tysk propaganda, även om många inom medel- och överklassen gjorde det, medan idag för våra svenska media en mycket effektiv propaganda för USA:s krig och dessutom vill våra politiker gärna medverka i dem, med resultatet att massor av svenskar får en totalt skev bild av vad USA sysslar med, samma skeva bild som tyskarna fick om sin regering på den tiden.

Jag kommer aldrig mera att fråga mig hur det som hände i Tyskland kunde hända. Idag vet jag det. Idag ser jag det, till min bottenlösa förtvivlan, hända inför mina ögon – och här i Sverige.

Vi ser dessutom en alltmer intensifierad propaganda mot Ryssland, en demonisering av Putin på samma sätt som vi sett andra politiska ledare demoniseras,(2) vars stater USA velat skaffa sig herravälde över. Ingen behöver tveka om vad USA har för planer för Ryssland, och även för Kina så småningom, nämligen att  få kontrollen över dessa staters resurser samt att se till att de inte längre har teknologi eller kunskaper att sätta sig upp mot Världens Herrestat, USA. Samtidigt deltar Sverige i militära övningar, nu snart över Östersjön, vars syfte knappast kan missförstås. Dessa är ingenting bättre än rena demonstrationerna/provokationerna mot Ryssland. Så när USA bestämmer sig för att anfalla Ryssland militärt så kommer bomberna att regna ner över Sverige. Själv kan jag bara hoppas att jag inte finns mer när den dagen kommer.

USA är förresten redan igång med sin ”okonventionella krigföring” mot Ryssland, med alla de USA-finansierade oppositionsgrupperna som har till uppgift att destabilisera Ryssland, de s.k. NGO:er som betalas av amerikanskt kapital och amerikanska kongressen via NED.(3) Somligt tyder på att även Sverige är med och finansierar sådana grupper, man lär ut demokrati, sägs det. Ingen ska inbilla mig att Ryssarna inte känner till den saken och att de inte har fullt klart för sig med vem Sverige numer konspirerar mot Ryssland.

Den som vill veta hur amerikanska krig bedrivs idag bör läsa manualen ”Special Forces Unconventional Warfare”  (2). Det är en förfärande läsning och när man läst den känner man igen det man ser och hör om i  våra media, som just USA:s okonventionella krigföring.

Tillägg 1/9 2013, kl 14.30
USA:s agerande liknar Hitlertysklands även i ett annat avseende, nämligen i hur det struntar i FN. Föregångaren NF (Nationernas Förbund) kollapsade på grund av att Tysland struntade i NF och för att NF därmed inte lyckades förhindra ytterligare storkrig. Det blir inte mycket kvar att FN:s trovärdighet heller om USA struntar i FN:s stadgar och begår det ena brottet mot dem efter det andra. Det är förbjudet, enligt FN:s stadgar att angripa ett annat land. Det är bara angrepp på det egna landet som berättigar till våldsanvändning, i självförsvar.

/Kerstin

Länkar (fler länkar kan tillkomma senare):
1) Russia, National Endowment for Democracy. (jag räknar ihop till drygt 50 organisationer av det slaget i Ryssland)
2) Västerlandets moraliska ledare, bloggen 8 dagar 27/8 2013
3) ”Special Forces Unconventional Warfare”
Bevisen… talar för…bloggen 8 dagar 28/8 2013
Lie After Lie After Lie: What Colin Powell Knew Ten Years Ago Today and What He Said, Jonathan Schwarz, Huffington Post 2/5 2013
An attack on Syria will only spread the war and killing, Seumas Milne, The Guardian 27/8 2013(Citat: All the signs are they’re going to do it again. The attack on Syria now being planned by the US and its allies will be the ninth direct western military intervention in an Arab or Muslim country in 15 years.)
In Rush to Strike Syria, U.S. Tried to Derail U.N. Probe, Garet Porter, counterpunch.org 28/8 2013(Citat: After initially insisting that Syria give United Nations investigators unimpeded access to the site of an alleged nerve gas attack, the administration of President Barack Obama reversed its position on Sunday and tried unsuccessfully to get the U.N. to call off its investigation.)
A Smoldering Tinderbox. War With Syria and its Repercussions, Shamus Cooke, counterpunch.org 28/8 2013
10 Problems with the Latest Excuse for War, David Swanson, Znet 26/8 2013
The U.S., Britain and Israel have Used Chemical Weapons within the Last 10 Years, by WashingtonsBlog August 27, 2013
U.S. War Plans for August / September; Known since June, Christof Lehmann, nsnbc 28/8 2013
Toxic legacy of US assault on Fallujah ’worse than Hiroshima’, The Independent 24/7 2010
Experts: U.S. Case that Syrian Government Responsible for Chemical Weapons Is Weak, washingtonsblog.com 30/8 2013

Idéhistoria/filosofi28/08 02:56

Läst på nätet om Nobels fredspris:
Det delas ut till dem som skickar flest människor till friden i graven.

/Kerstin

Ideologier/propaganda&Internationell politik26/08 17:54

Det är förstås inte lätt att veta exakt vad som händer i Syrien, men mycket tyder på att den syriska armén, som tycks ha en överväldigande majoritet av den syriska befolkningen bakom sig, har haft stora framgångar på senare tid mot dem som numer kallas ”rebellerna” . Alltså anser USA/Nato/Israel att det nu börjar bli dags att börja bomba Syrien, enligt känt mönster, för att ändå kunna uppnå det man satt sig i sinnet på att uppnå. Det handlar dels om att bomba ett självständigt land tillbaka till medeltiden, dels om att kunna använda Syrien som avstamp för att attackera Iran, på samma sätt som man nu använder Libyen för att angripa alltfler stater i Afrika.

När man inte lyckas belägga att det är Assads regering som använt gas mot befolkningen i Syrien, så talar man idag mer eller mindre öppet om att man ska strunta i FN:s säkerhetsråd och att man måste angripa Syrien trots Rysslands och Kinas veto i den frågan.

Det vi ser idag, och som svenska politiker helhjärtat stödjer, är nykoloniala krig av förfärliga dimensioner. Det handlar inte om mänskliga rättigheter, det handlar inte om att rädda människor. Det handlar om att till varje pris lägga beslag på Asiens och Afrikas naturresurser, kosta vad det kosta vill i människoliv.

Det har hela tiden funnits ett bra sätt att få fred och skona syrierna och det är att sluta beväpna och skicka in betalda muslimska jihadister i Syrien, något som USA, Natoländerna, Qatar och Saudiarabien sysslat med ända sedan oroligheterna började i Syrien, precis som man också gjorde i Libyen.

Det tycks inte finnas någon över gräns för hur många galningar eller mutade fredsforskare det finns som ställer sig upp och säger dumheter i våra MSM-media, som detta i Aftonbladet, av Magnus Norell:

– FN:s inspektionsgrupp kommer knappast få tillgång till området. Dels är det ett krigsområde och dels är regeringen inte intresserade av att öppna upp för granskning. (1)

Men kära nån, Syriska regeringen har återkommande bett om utredningar när regeringen har anklagats för massmord mm. Även denna gång bad man om en FN-utredning av vilka som använt gas utanför Damaskus.

Vi känner igen förfarandet från Libyen. Ghadafi bjöd in Västvärlden att kontrollera om han hade bombat sin befolkning, som man påstod i våra media. Väst var stendöva och hade ingen som helst intention att få fram sanningen, för lögnen var deras propagandaverktyg det som skulle möjliggöra ett anfall på Libyen utan alltför mycket protester från Västvärldens befolkningar.

Mer av Norell om den påstådda regeringsbeskjutningen med gas:

Varför utfördes attacken?
– Det finns rent militärt logiska skäl till det. Områdena runt östra Damaskus har varit föremål för strider. Det har gått dåligt för regeringen i och runt Aleppo. Pressen på regeringen att komma till ett militärt avgörande ökar. (1)

Återigen, det vore synnerligen ologiskt av Assads regering att bete sig så eftersom Obama klart och tydligt talat om att om han gör på det sättet så har han passerat en gräns, underförstått den gräns bortom vilken USA/Nato kommer att attackera Syrien. Att Assad inte önskar tvinga fram den situationen begriper vartenda barn. Så vad menar  Norell? Att Assad beslutat begå självmord? Så dumt att man baxnar. Vad gör Norell alltså, försöker lura oss eller är han bara grundlurad själv? Inte lätt veta det heller, men jag lutar mot det första svaret på frågan.

Jag orkar nästan inte skriva om eländet, trots att det finns massor att säga om det som händer i Syrien idag. Jag orkar nästan inte ens lyssna på vår Public Propagandaradio. I hela mitt liv har jag inte hört SR och Svt föra en så ohämmad och vanvettigt lögnaktig propaganda för USA:s nykoloniala krigande och fullkomligt hejdlösa massmördande, och för svenskt deltagande i denna smutsiga verksamhet.

Vi borde alla skrika högt!

/Kerstin

Länkar:
1) Expert om Syrien: ”Assad skiter i FN”, Magnus Norell, AB 2013-08-22
Hur mycket kan de styrande eliterna i Västvärlden ljuga för oss utan att vi protesterar? Tony Cartalucci, beforeitsnews.com 24/8 2013
”Det kommer att flyta blod”, SvD 25/8 2013 (En förfärlig berättelse om CIA:s hämtning 2001 av egyptierna för tortyr i Egypten. Att tillåta denna hämtning var en av de ”beundransvärda” insatser som Anna Lind gjorde under sin tid som utrikesminister.)
Obama i GW Bush och Cheneys fotspår – förbereder folkrättsvidrigt krig mot Syrien -brott mot FN-stadgan, Anders Romelsjö på jinge,se 26/8 2013
Kriget mot Jugoslavien Del I, Anders Romelsjö på jinge,se 25/8 2013
Bombkriget mot Serbien och skapandet av USA:s klientstat Kosovo – del II, Anders Romelsjö på jinge,se 26/8 2013
Skeptiska röster mot påstådd gasattack i Syrien, August Eliasson, Proletären 22/8 2013 (Artikeln innehåller tips om var man kan hitta fler röster som är kritiska till massmedias krigshetsande propaganda.)

Övriga artiklar på jinge.se ger mer information, liksom man kan finna många länkar till ytterligare information på Syrienblogg.

Fler länkar kan tillkomma senare

Ideologier/propaganda&Internationell politik18/08 19:21

Bush & Cheney Knew About 9/11 Months Before It Happened Says…

/Kerstin

Ideologier/propaganda&Internationell politik16/08 03:29

Oliver Stone: ’US has become an Orwellian state’

Den här intervjun  gjordes 28/12 2012

/Kerstin

Ideologier/propaganda&Internationell politik06/08 18:26

Eftersom jag är lite slö så här i sommarvärmen, nöjer jag mig här med att rekommendera läsning av Klas Sandbergs senaste blogginlägg, som som vanligt är mycket bra och informativt:

Rekommenderar också Anders Romelsjö på Jinge, som skriver bra inlägg, exempelvis detta inlägg och även detta.

Tillägg 8/8 kl 13.00:
Ytterligare ett inlägg har tillkommit på Romelsjö på Jinge.se om något som varje s svensk borde läsa och känna till om USA:s moderna krigföring och propagandan som åtföljer den.

/Kerstin

Massmedia04/08 02:11

Chris Hedges on the State of Journalism (20/7 2012)

/Kerstin


Motvallsbloggen
lades ut 10/2 2005

Webmaster