september 2013


Politik/ekonomi24/09 14:40

Under fyra år har biståndsministerns och hennes statssekreterares lön betalats av de pengar som skulle gått till bistånd till fattiga länder. Det var ett sätt att ”hitta nya pengar” när anslaget till utrikesdepartementet skars ned i budgeten (1). Departementschefen Carl Bildt tycker att tillvägagångssättet är fullt normalt: ”Det är rätt mycket personal vi har som arbetar med biståndet och det är klart att de kostnaderna räknar man av.” (2)

Bildt har alltså uppfunnit en ny metod för att betala lönerna för ministrar och statssekreterare. Ta pengarna från de verksamheter som departementen ansvarar för, i stället för från anslaget till regeringskansliet! I statsbudgeten kommer det att se ut som om regeringen sparar på administrationen och ökar anslagen till viktiga verksamheter, medan det i själva verket är tvärtom.

”Det kommer säkert att fortsätta på ett eller annat sätt” säger Carl Bildt. Kan man använda metoden inom Utrikesdepartementet så kan man väl fortsätta på andra departement. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd arbetar med järnvägsfrågorna. Pengarna till hennes lön kan man ta från anslaget för utbyggnad av järnvägarna. Då slipper regeringen bygga så mycket järnväg, och det är man ju inte heller så intresserad av.

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth arbetar med idrottsfrågor. Mycket logiskt är då att finansiera hennes lön genom att ta en del av de föreningsbidrag som ska gå till idrottsföreningarna. Dessa är ju ändå knappast en del av arbetslinjen.

Eskil Erlandsson arbetar med EU-stödet till jordbruket. Då bör man kunna ”räkna av” hans lönekostnader från pengarna som kommer från EU. Jordbrukarna får klara sig med lite mindre pengar.

Och så kan man fortsätta. Med Bildts metod skulle man rentav kunna skära bort alla kostnader för hela regeringskansliet, cirka 6 miljarder kronor! Alla där arbetar ju, direkt eller indirekt, med att administrera verksamheter som skulle kunna betala deras löner. Då skulle hela regeringen och alla de 4000 anställda i regeringskanslier bli självfinansierade.

Fler tjänstemän skulle kunna anställas, och lönerna för ministrarna höjas, utan att skattebetalarna skulle bråka. Eller då skulle kanske ändå någon genomskåda Carl Bildt-metoden att “hitta nya pengar”?

/Dan Gmark

Länkar:
1) Biståndspengar betalade Carlssons lön, Sveriges Radio 24/9 2013 (ljudfil)
2) Utrikesminister Carl Bildt kommenterar, Sveriges Radio 24/9 2013

Ideologier/propaganda&Internationell politik20/09 02:35

OBS: länkar tillagda nederst.

Här låter jag en av dem, som aldrig släpps fram i svenska media, få tala och få berätta om sin syn på det som händer i Syrien idag. Det är alltid bra att höra synpunkter från alla sidor.

Nu har vi svenskar, under mer än två år, enbart fått lyssna på syrier i Sverige som stödjer jihadisterna i Syrien, så det är dags att lyssna på en syrier, som bor i Syrien, och som hyser de åsikter som majoriteten av syrierna där hyser idag, även stora delar av den politiska, och fredliga oppositionen. Lyssna, filmen är bara drygt två minuter lång:

Of the Syrian People to the American People…(utlagd 18/9 2013)

/Kerstin

Länkar:
Tales from village-turned-battlefield: Maaloula siege survivors talk, RT 20/9 2013
(Många är rädda att tala eftersom jihadisterna kan ta hämnd på dem som är kvar men en kvinna berättar: “We were woken up in the morning by their ‘Allahu Akbar’ shouts,” Antoinette recalls. “We closed the doors, and we gathered all in one room. They broke into the garden and told us: ‘Surrender and we won’t harm you.’ Antoine, Mikhael, and Shadi went there and surrendered. I heard my cousin outside saying that he never held weapons. I understood they pointed their guns at them. Then they started shooting and throwing mortar bombs into the room. I got injured in my chest and elbow.” )
How the Syrian Chemical Weapons Videos Were Staged. Detailed Video Analysis on GRTV, James Corbett & Michel Chossudovsky, Global Research 19/9 2013 (Citat: As analysts have been at pains to point out, the motive for such an attack has always suggested that it was more likely that the terrorists were the culprits in Ghouta, not the Syrian government. They have been losing the ground war against Syrian government forces for months, and they knew that the use of chemical weapons was the “red line” that Obama had set as the threshold for military intervention. Those who argue Assad’s culpability have to believe that not only did he suddenly and inexplicably resort to using chemical weapons on his own people for no strategic military reason, but that he waited until UN chemical weapons inspectors arrived in the country before doing so.)

Forskning/vetenskap&Politik/ekonomi&Teknik/teknologi17/09 17:00

Sedan några år har följer jag en kollektivblogg som heter The Oil Drum, TOD (1). Den har sysslat med ”Discussions about Energy and Our Future” för att bland annat öka medvetenheten om samhällets beroende av energi och om de problem som energibrist eller mycket höga energikostnader kan komma att medföra. Bloggpostningarna har haft varierat innehåll, från tekniska forskningsrapporter till mer samhällsinriktade debattinlägg.

Den tredje juli tillkännagav redaktionsteamet att de beslutat att TOD skulle läggas ned (2). Den 31 juli skulle webbsajten omvandlas till ett statiskt arkiv för de bloggposter som kommit in under de åtta år som TOD funnits till. Orsaken till beslutet var att driftkostnaderna var höga, att det ideella arbetet tog mycket tid, och att det blivit svårare att få in nya, kvalificerade artiklar.

Detta meddelande utlöste en flodvåg av mestadels mycket intressanta inlägg på temat ”My last TOD post”. Personer som medarbetat tidigare har försökt sammanfatta hur diskussionen på TOD har gett dem nya insikter om den framtida tillgången på olja och gas och hur samhället kommer att påverkas av bristen på lättillgänglig fossil energi. De flesta skribenterna kommer från USA, men flera är kanadensare och det finns också många britter och andra européer. Enstaka inlägg kommer från andra kontinenter. På grund av trycket från läsare och skribenter framflyttades sistadatum för inlägg på TOD till den 31 augusti, men fortfarande publiceras nya postningar och kommentarer.

Den intressantaste av dessa ”sista postningar” har rubriken Twenty Concepts I Wasn´t Taught in Business School (3). Det är en lång artikel och hittills har bara del 1 publicerats, med tio av de sanningar som författaren Nate Hagens (4) anser är grundläggande för att förstå ekonomin och samhället.

Nate Hagens börjar med att konstatera att de ekonomiska ”lagarna” skapades under en period i mänsklighetens historia som inte kan upprepas. Under några århundraden har människorna frigjort energi som lagrades upp i jordskorpan för drygt 20 miljoner år sedan. Detta plötsliga tillskott av energi har skapat den period av ”tillväxt” som vi nu lever vid slutet av. Men de ekonomiska teorierna utgår från att tillväxten ska vara för evigt. Hela texten är mycket läsvärd!

Jag kanske ska påpeka att Nate Hagens är ekonom från början och att han som ung hade en framgångsrik karriär inom finanssektorn, först på Salomon Brothers, och därefter på Lehman Brothers tills det företaget gick i konkurs (och utlöste finanskrisen).

Nate Hagens har också skrivit en postning där han inbjuder tidigare skribenter att berätta om vad de anser om den situation som samhället befinner sig i och vad de arbetar med. De beskriver också hur de har inrättat sin privata tillvaro och om den har påverkats av de kunskaper de har om energi, ekologi, ekonomi och samhälle (5). Det är intressant att läsa vad dessa högutbildade akademiker inom naturvetenskap, teknik och ekonomi anser om världens tillstånd och hur man kan förbereda sig för en situation där BAU (business-as-usual) övergår till den verkliga krisen eller katastrofen WTSHTF (when-the-shit-hits-the-fan). Påfallande många av dessa välbärgade professors och doctors berättar om hur de håller på att lära sig odla sin egen mat. Ett antal av dem har skaffat sig höns och installerat en kamin så att de kan värma sitt hus med ved.

När amerikanska specialister på oljeutvinning och naturresurser trappar ner på sitt lönearbete och börjar hugga ved och mata höns så kan det vara en fingervisning om vad som väntar i framtiden.

/Dan Gmark

1) The Oil Drum
2) An End to Eight Years of The Oil Drum
3) Twenty (Important ) Concepts I Wasn’t Taught in Business School – Part I, The Oil Drum 13/9
4) Nate Hagens, Post Carbon Institute
5) So, What Are You Doing? The Oil Drum 9/9

Politik/ekonomi16/09 13:06

Nu ska regeringen, så här inför valåret, sänka skatterna igen, hör jag på nyheterna. Det vill säga den sänker skatter, höjer arbetslösheten, förorsakar ännu mer sänkta löner, försämrar den allmänna välfärden, skolor, vården och underhåll av infrasystemet. Strålande – eller hur? I varje fall för  ”ursvenska” män i sina bästa år.

Även dessa män får betala förr eller senare, och mycket mer än de hade behövt betala med en allmän och offentligt, alltså via skatterna, finansierad välfärd, ja såvida de inte tillhör de megarika förstås. Men det är inte lätt att tänka längre än näsan räcker.

/Kerstin

Internationell politik12/09 17:36

Vi har hört det på nyheterna idag, att The New York Times har publicerat ett öppet brev från Putin till president Obama och till det amerikanska folket. Vill här bara länka till artikeln i New York Times och dessutom till den svenska översättning som Sveriges Radio har varit hederliga nog att publicera:

Här hittar man artikeln i New York times och’
här hittar man Sveriges Radios översättning.

Brevet är väl värt att läsas.

/Kerstin

Ideologier/propaganda&Internationell politik08/09 14:54

Jag orkar numer inte titta på svenska TV-nyheter, så jag vet inte.

Demonstration anordnad av Nätverket 4 september i samband med Barack Obamas besök i Stockholm.

Nej till Big Brother Obama! (utlagd 7/9 2013)

Jag tror inte att man visat denna film heller, hur demonstranter mot kriget vid senatsförhören, systematiskt leddes ut.

Protesters dragged out of Senate hearing on Syria (utlagd 4/9 2013)

/Kerstin

Läsvärda artiklar/länkar
Jim McGovern On Syria: Obama Should Withdraw Request For Authorization, Elise Foley, Huff Post 8/9 2013 (Citat: Rep. Jim McGovern (D-Mass.) said Sunday that the Obama administration should accept that it doesn’t have the necessary support in Congress to authorize use of force in Syria and should stop asking for a vote.)
Israel has granted oil exploration rights inside Syria, in the occupied Golan Heights, Counter Psyops 8/9 2013 (Golanhöjderna är den del av Syrien som Israel ockuperar. Citat: For Israel to seek to exploit mineral reserves in the occupied Golan Heights is plainly illegal in international law. Japan was succesfully sued by Singapore before the International Court of Justice for exploitation of Singapore’s oil resources during the second world war.
The argument has been made in international law that an occupying power is entitled to operate oil wells which were previously functioning and operated by the sovereign power, in whose position the occupying power now stands.
But there is absolutely no disagreement in the authorities and case law that the drilling of new wells – let alone fracking – by an occupying power is illegal.
Israel tried to make the same move twenty years ago but was forced to back down after a strong reaction from the Syrian government…)
John Kerry careful not to rule out return to UN for Syria resolution, The Guardian 8/9 2013
As opposition to war mounts, Pentagon plans massive attack on Syria, Bill Van Auken, World Socialist Web Site 7/9 2013 (Citat som om det är riktigt är mycket ruskigt: According to the Times, as well as similar reports by the Wall Street Journal and CNN, the Syria war plan is evolving to include not just a salvo of cruise missiles from a US naval flotilla deployed in the eastern Mediterranean, but a sustained bombing campaign involving US warplanes flying from bases in the region as well from the US itself…….
The American president suffered an unmitigated fiasco at the G20 summit in Russia, where he was unable to convince a single government to support US military action…..
In the first instance, what is being prepared is a full-scale assault on the Syrian government and its military. Among the objectives will be the assassination of Assad and the wiping out of much of the Syrian army. In the process, thousands of Syrian civilians—men, women and children—will be killed as well. Min ann: Men jag undrar om detta inte grundar sig på något jag läste häromdagen, minns inte var eftersom nätet just nu surrar av rykten, att McCain hade ändrat i den resolution som senatensgruppen skulle ta ställning till, så att den kom att handla om en större operation än den Obama hade föreslagit – om nu det här om McCain var sant. I så fall handlar detta kanske om spekultioner som inte har grund för sig. Man kan ju i alla fall hoppas. Länkar nedan antyder att så är fallet.)
Congress Members Who Have Seen Classified Evidence About Syria Say It Fails to Prove Anything, Global Research 7/9 2013
”Väst måste sluta stödja terrorism i Syrien.” Agnes Mariam om konflikten, kvinnoförtrycket och freden, Patrik Paulov, Proletären 23/4 2013
Vad EU verkligen säger, Stefan Lindgren, 8 dagar 7/9 2013 (Citat: Idag har 12
amerikanska f d CIA och arméexperter i USA gått ut med ett uttalande där de säger att underrättelsetjänsten vet säkert att det i n t e var regeringsstyrkor som avfyrade kemvapen 21 augusti.)
Veteran Intelligence Professionals Warn Obama on Syrian Veteran Intelligence Professionals for Sanity,  AntiWar blog 6/9 2013 (Detta är en ”absolut-läsa-artikel” Sen finns det passager i artikeln som inte annonserar djup insikt i konflikten i Syrien.  Men här ett citat: We regret to inform you that some of our former co-workers are telling us, categorically, that contrary to the claims of your administration, the most reliable intelligence shows that Bashar al-Assad was NOT responsible for the chemical incident that killed and injured Syrian civilians on August 21, and that British intelligence officials also know this.)
Just Whose War Is This? Pat Buchanan, townhall.com 6/9 2013 (Å andra sidan är det ynkligt av amerikaner att skylla ifrån sig på Israel och judarna. Det USA gör är USA ansvarigt för, inte Israel. Vill USA göra som Israel önskar så är det USA som bär ansvaret för denna vilja.)
John Kerry says Assad could prevent attack by turning over all chemical weapons to the international community within next week, Reuters 9/9 2013 (Min kommentar: Och Israel ska sitta där med sina atombomber, en stat som gång på gång har angripit sina grannar, som inte ska ha något att försvara sig med, enligt USA. Israel sitter fortfarande på de syriska Golanhöjderna som man ockuperar ex.)
Number of U.S. Military Aircraft at Shannon Raises Concerns, Shannonwatch 8/9 2013
AIPAC to deploy hundreds of lobbyists to push for Syria action, Haarez, publicerat av Reuters 7/9 2013

Så har Svt skrivit en hel del om Syrienkrisen men eftersom man är så ogin på Svt mot oss bloggare bl.a. så avstår jag från att länka till deras artiklar.

Men det blir värre. Syrien är inte det enda stället där USA ställer till djävulstyg.Det här låter som den förra kuppförsöket mot Venezuela, den gången mot Chavez och som kuppen mot Allende, som skedde med hjälp från USA:
Venezuela blames US for sabotage plot, CounterPsyOps 8/9 2013 (Citat: Venezuelan President Nicolas Maduro has revealed the White House hatched a plot to “collapse” his government in October through sabotaging food, electricity and fuel supplies.)

Ideologier/propaganda&Internationell politik07/09 02:38

OBS: Ny video nederst i inlägget.

I videon nedan ser vi en av alla dem som inte älskar Assad men ändå föredrar honom och ett sekulärt Syrien framför de jihadister som stöds av USA/Nato/Saudiarabien och Qatar. Hon förklarar detta bra, och med emfas, för MacCain. Lyssna på henne och förfäras över den arrogante McCain, som anser att han förstår lika mycket eller mer om Syrien, efter något besök där, än den här kvinnan som är syriska och har släktingar i Syrien. Hon är dessutom, av applåderna att döma, inte ensam om sin åsikt i den församling McCain talar inför:

Syrian Woman Rips Into McCain At Town Hall For His Support For B (utlagd 5/9 2013)

/Kerstin

PS 7/9 2013
Kan det sägas bättre?
You’re A Warmonger (utlagd 1/9 2013)

Och våra svenska politiker älskar dessa krigsgalningar, liksom en stor del av den svenska borgerligheten.  :-(
/DS

Lite läsning om ämnet:
– Upp till 90 dagars flygkrig, Rainer Rupp, övers. Sixten Andresasson, Nyhetsbanken  6/9 2013 (om hur McCain vill ha en 90-dagars missilinsats i Syrien. Det alltså i själva verket ett tämligen stort krig han förespråkar.)
The Knights of the Revolving Door, When War is Swell: the Carlyle Group and the Middle East at War,Jeffrey St. Clair, counterpunch 6-8/9 2013 (Citat: Even Kurdish leaders, brutalized by the Ba’athists for decades, are now saying Iraq was a safer place under their nemesis Saddam Hussein. …)
Yes, Syria and Hezbollah Will Hit Israel if US Strikes, Sharmine Narwani, alakhbar 6/9 2013
A war the Pentagon doesn’t want, Robert H. Scales, Washington Post/Opinions 6/9 2013 (Citat: Sagt av US Gen. Martin Dempsey: Civilian control of the armed services doesn’t mean that civilians shouldn’t listen to those who have seen war. Our most respected soldier president, Dwight Eisenhower, possessed the gravitas and courage to say no to war eight times during his presidency. He ended the Korean War and refused to aid the French in Indochina; he said no to his former wartime friends Britain and France when they demanded U.S. participation in the capture of the Suez Canal. And he resisted liberal democrats who wanted to aid the newly formed nation of South Vietnam. We all know what happened after his successor ignored Eisenhower’s advice. My generation got to go to war.)
The American People Have Spoken: Calls to Congress 499 to 1 against Syria war, Global Research 5/9 2013
A Century of Lies: The Rationales for Engaging in Foreign Wars, A Century-old White House Tradition, James F. Tracy, Global Research 1/9 2013
– Hur tänker sig Västvärldens politiker Syriens framtid? Motvallsbloggen 6/5 2013
The U.S., Britain and Israel have Used Chemical Weapons within the Last 10 Years, Washinton blog 27/8 2013
The Great American Taboo. What We (Don’t) Talk About When We Talk About War Crimes, William Blum, counterpunch.org 6-8/9 2013 (Om Nürnbergrättegången: …you must know that following World War II many Germans of course used “following orders” as an excuse. The victorious Allies of course executed many of them.
Their death sentences were laid down by the International Military Tribunal at Nuremberg, Germany, which declared that “Individuals have international duties which transcend the national obligations of obedience. Therefore individual citizens have the duty to violate domestic laws to prevent crimes against peace and humanity from occurring.”)

Idéhistoria/filosofi&Internationell politik&Politik/ekonomi05/09 21:30

Nej, det finns inte ett enda land där 100% av befolkningen är 100% nöjd med sin regering. Å andra sidan finns det nog inte ett enda land där 100% av befolkningen är  så missnöjd med sin regering att absolut alla vill bli av med den. Så finns de alltid några galningar som till varje pris vill se sin regering falla. Så är det i Syrien också.

De syrier utanför Syrien, som flytt för att de fruktat sina liv, eller för att de varit nära att hamna i fängelse eller redan har suttit där och inte vill dit igen, är ofta mycket hatiska mot regeringen där. Det är förståeligt. Men vad jag inte för mitt liv kan förstå är hur en del av dessa människor, dock inte alla, kan vara så hämndlystna gentemot regeringen och det styrande skiktet att de gärna ser Syrien totalförstört och mängder av människor dödade för den personliga glädjen att se Assad falla.

Vi kan ju försöka att jämföra med Sverige. Här torde omkring 50% av befolkningen vara missnöjd med Reinfeldts regering och vilja bli av med den. En del av dessa är säkert rent hatiska för att Reinfeldt & Co har förstört deras liv och tagit ifrån dem allt de haft, materiell standard och människovärde, även hälsan i somliga fall. Men hur många av oss som vill bli av med Reinfeldt skulle anse att ett totalt sönderbombat Sverige där det inte fanns rent vatten, inte farbara vägar, inte några fungerande järnvägar eller någon pålitlig elektricitet och kanske inte heller fungerande telefonförbindelser större delen av dagen, ett Sverige där mellan 100.000 och 1 miljon svenskar fått sätta livet till, där gangstergäng kontrollerade gatorna och fängslade och mördade vilka människor de ville, skulle vara ett pris värt att betalas för att bli av med Reinfeldt och hans hejdukar? Åt motsatt håll, hur många borgare skulle förespråkat en sådan utveckling för att bli av med en av dem hatad socialdemokratisk regering? Inte många skulle jag tro.

Precis detta förespråkar alla de som ropar efter Västmakternas ingrepp, självfallet bombande, i Syrien för syriernas del. Vad tänker de på? Är de bara otroligt tanklösa, är de galningar eller är de rena sadister?

/Kerstin

Länkar:
Syria freezes in anticipation of American attack, Russia, Beyond The Head lines, 4/9 2013 (Citat: “If the target of the strike is destruction of the regime, then it is necessary to understand what can happen after it falls. The fall of the regime may lead to the victory of radical forces in Syria, and then the destruction of yet more civilians. However, America says that the objective of its strike is only to weaken the regime, and this means only the continuation of the civil war, with further suffering for Syrians.”)
Syria, NSA scandal push G20 summit agenda, RT 6/9 2013 (Kommentarerna är också intressanta.)
”Vi är på väg att bli al-Qaidas flygvapen”, Patrik Paulov, Proletären 3/9 2013
Footage of chemical attack in Syria is fraud, Syster Mariam, RT 6/9 2013

Många av länkarna har jag hittat på FB-sidan ”Vi som är emot imperialism

Internationell politik&Livsfrågor&Politik/ekonomi05/09 13:26

P4 Örebro rapporterar om demonstration mot Obama.

Nabil Mouchi från Syriensolidaritet talade i Örebro.

NT rapporterade om demonstration mot Obama i Norrköping.

GP skriver om demonstration i Göteborg mot Obamas krigsiver. 19 partier och organisationer stod bakom demonstrationen. Ingrid Frejd talade för huvudarrangören Kommunistiska partiet.

Svt berättar om ”Stor demonstration på Medborgarplatsen i Stockholm (och tillåter inte att man kopierar något från deras site och vi som betalar för kanalerna ska inte kunna länka till dem på ett smidigt sätt – BUH för Svt. Så jag länkar inte till Svt. Jag har inte träffat på denna oginhet någon annanstans på nätet än hos Svt. Men vill man inte ha tittare/läsare från nätet så ska inte jag bidra med att ”leverera” sådana. )

SR rapporterar också om demonstrationer mot Obama i Stockholm.

– Även i Jönköping demonstrerades mot Obamas krigsiver: De protesterar mot Barack Obama, P4 Jönköping 4/9 2013

Dessutom har stora demonstrationer mot Obamas krigsplaner genomförts i många städer runtom i världen, även i USA.

På Björnbrums blogg kan man se bilder från demonstrationen i Stockholm, här och här.

/Kerstin

Länkar till sidor om ämnet:
Obama förbereder större krig, Stefan Lindgren, 8 dagar 5/9 2013
Vem har använt kemiska vapen i Syrien?, Anders Romelsjö på Jinge.se 5/9 2013
As U.S. Pushes For Syria Strike, Questions Loom over Obama Claims in Chemical Attack, Democracy Now 3/9 2013
A Plea for Peace in Syria, LE MONDE – September 2, 2013
– NATO’s “Humanitarian War” on Libya: Prelude to a Humanitarian Disaster, Greg Shupak, Global Research 3/9 2013 (Citat om tillståndet i Libyen: Reporters observed, “Nothing could survive in here for very long,” that the city was “reduced to rubble, a ghost town filled with the stench of death and where bodies litter the streets,” that it was a place “almost without an intact building,” whose infrastructure “simply ceased to exist,” and resembled “Ypres in 1915, or Grozny in 1995,” or postwar “Leningrad, Gaza or Beirut.” …. A Human Rights Watch investigation concluded that NATO fired on the compound twice, the second time killing 34 civilians who had come to look for survivors —a tactic familiar to those who follow US drone strikes in Pakistan and Yemen—and found no evidence that the target had been used for military purposes…..The most serious indictment of NATO’s rebel allies is their violent treatment of black Libyans and migrant workers from countries in southern Africa…..US Congressman Dennis Kucinich, who later revealed that a peaceful settlement was on the verge of realization but officials in the US State Department deliberately de-railed it…….The Qadhafi regime’s opposition to AFRICOM is a context in which NATO’s decision to intervene on the side of anti-Qadhafi forces must be understood. —-In view of this, it will come as no surprise that in the month of Qadhafi’s murder, the U.S announced it was sending troops to the Central African Republic, Uganda, South Sudan, and the Democratic Republic of Congo. With Qadhafi’s regime gone, AFRICOM announced before Libya could have an election that a new military relationship had been established between AFRICOM and a post-Qadhafi Libyan government that was appointed by the NTC.  Furthermore, the U.S established an Office of Security Cooperation at the U.S Embassy in Tripoli to “help coordinate security assistance, international military education and training and other security cooperation.” )
Libyan people totally dissatisfied, LIBYA AGAINST SUPER POWER MEDIA 5/9 2013 (om en nystartad ”grön” motståndsrörelse i Libyen.
The law case of the century: Indictment against NATO military and political leaders, Director and Chief Editor Portuguese Version, Sandra Barr, Nada Pejnovic and Tatjana Dimitrijevic, Christopher C. Black, Barrister, Canada, Pravda nu 6/11 2011.
Syria: Obama Makes New Military Action Vow, Sky News 4/9 2013
Brutality of Syrian Rebels Posing Dilemma in West, C. J. Chivers, The New York Times 5/9 2013
Obama nobbar Putin – träffar gayaktivister, AB 5/9 2013 (Anm: Obama är inte bara en krigsivrare av stora mått utan också en ynkrygg. Han vågar alltså inte träffa Putin, som kan ha information om vilken typ av gas det handlade om i Syrien. Ännu en demonstration och en aktion i demoniseringskampanjen mot Ryssland och Putin. Vi som varit med några år vet vad sådana kampanjer syftar till i slutänden.)

Ideologier/propaganda&Internationell politik04/09 03:09

Female Veteran Arrested and Brutalized After No War With Syria Ra

(Den där axeln vreds högst sannolikt ur led, och helt klart systematiskt och medvetet.)

Blir intressant att se om och i så fall hur många personer som Reinfeldts polis kommer att misshandla i Stockholm, idag under onsdagen, under de demonstrationer mot Obama som  planerats att genomföras där.

Det torde väl även denna gång, som i Göteborg, vara amerikansk säkerhetspolis som lägger upp polistaktiken och ”skyddandet” av presidenten. Jag blir mycket förvånad om det inte blir en enda människa som misshandlas. Jag blir till och med förvånad om inga provokatörer skickas ut för demolera stan, för att media ska få bra bilder på dessa hemska anti-amerikanska demonstranter (de där som protesterar fredligt) så att media kan visa hur odemokratiska demonstranterna är och vilka gangsters de är.

PS  5/9 2013 kl 15.45:
Har inte sett några rapporter om vandalism eller våld i samband med de demonstrationer som hölls när Obama kom. Och ja, jag är mycket förvånad men det kanske inte fanns tid för amerikansk säkerhetstjänst att ta befälet över svensk polis. Skönt i alla fall att slippa se svensk polis bete sig som poliserna ovan.

/Kerstin

Några intressanta länkar:
Criminal insanity of US regime, Finian Cunningham, Veterans News Now 2/9 2013  (Citat: The political class of most powerful country on earth has been so over-indulged in arrogance and hubris that it is no longer able to realize how ridiculous it appears to the rest of the world. In short, criminal insanity seems to be the condition of US rulers and their puppets, including those in the mass media.)

Nästa sida »


Motvallsbloggen
lades ut 10/2 2005

Webmaster